fbpx
 

O americancă a fost arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel în Piața Roșie din Moscova


O americancă a fost reţinută şi amendată de un tribunal din Rusia miercuri, după ce a plimbat un viţel în Piaţa Roşie din Moscova, despre care a spus că îl cumpărase pentru a îl salva de la sacrificare, au anunţat mass-media ruse, citate de Reuters.

Alicia Day, în vârstă de 34 de ani, a fost amendată cu 20.000 de ruble (285 de dolari) pentru că a stânjenit accesul pietonilor în cadrul unui protest neautorizat. Ea a fost condamnată şi la 13 zile de „arest administrativ" în urma unei acuzaţii separate: nesupunere faţă de ordinele poliţiştilor.
„Am cumpărat viţelul pentru ca el să nu fie mâncat", a declarat Alicia Day, citată de agenţia de presă TASS.
Înregistrări video distribuite în presa de stat rusă o arată pe americancă în timp ce dezvăluia că a angajat un şofer pentru a aduce viţelul în Piaţa Roşie cu ajutorul unui vehicul.
„Am vrut să îi arăt un loc frumos din ţara noastră frumoasă", a declarat ea.
Ambasada americană, contactată de Reuters, nu a făcut deocamdată declaraţii pe această temă.
Alicia Day locuieşte într-o suburbie a oraşului Moscova, după ce a sosit în Rusia cu ajutorul unei vize turistice, precizează agenţia de presă RIA. În trecut, ea a susţinut acţiuni similare de protest şi în alte ţări.
În 2019, cotidianul britanic Daily Mail a raportat că Alicia Day a „salvat" un porc de la sacrificare în vestul Angliei, pe care l-a denumit "Jixy Pixy", l-a adus la Londra cu taxiul şi l-a plimbat prin oraş şi prin restaurante. A trebuit să îl predea însă unei fundaţii care militează pentru bunăstarea animalelor după ce proprietarul micului apartament pe care îl închiriase a descoperit că porcul trăia în acea locuinţă. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31