fbpx
 
Cristian Cioacă rămâne în închisoare: avocata fostului polițist acuză judecătorii de „mânie și dispreț”

Cristian Cioacă rămâne în închisoare: avocata fostului polițist acuză judecătorii de „mânie și dispreț”


Cristian Cioacă rămâne în închisoare - este decizia Tribunalului Argeș, după ce fostul polițist, condamnat pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, a atacat hotărârea judecătoriei prin care i se respingea cererea de eliberare condiționată.  

Bărbatul, care are acum 47 de ani, a executat 9 ani de detenție din pedeapsa de 15 ani și 8 luni pe care a primit-o. Avocata lui a criticat decizia magistraților, relatează Știrile PRO TV.

Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă: „Judecătorul a soluționat cauza cu foarte multă mânie și dispreț. Ceea ce legea nu-i permite. Respectiv, în loc să analizeze condițiile legale, așa cum ele erau oglindite în lucrările trimise de penitenciar, l-a judecat ca de prima dată, ca o primă judecată, morală, afectivă, asupra comportamentului domnului Cioacă”.

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu: „Dumnealui a fost condamnat, oricum, la o pedeapsă mică, 15 ani și 8 luni. Deci ar mai avea de executat încă 6 ani. Să suprimi viață unei persoane, soția ta, mama copilului, să lipsești pe copil de prezența mamei de la o vârstă foarte fragedă, de 2 ani și 7 luni și să vii azi în sala de judecată să vorbești despre dreptul la viață... dumneavoastră veți trage concluzia”.

Ana Maria Barbu: „Cristian Cioacă și-a susținut personal cauza în fața judecătorilor. A spus că pe perioada detenției a avut un comportament exemplar, iar avocata sa a fost chiar dură. Ea susține că judecătorii nu ar trebui să mai ia in calcul gravitatea faptei fostului polițist, căci instanța care l-a condamnat a ținut deja cont de acest lucru. Vă amintesc, trupul Elodiei Ghinescu, dispărută în 2007, nu a fost găsit până astăzi.

Cercetările au dovedit că a fost ucisă de soțul ei, Cristian Cioacă, deși acesta a negat tot timpul fapta. Avocata familiei Ghinescu nu a avut voie să vorbească în fața instanței, dar a fost prezentă în sală. Ea susține că fostul polițist nu a plătit despăgubirile stabilite de instanță, pentru mama și fratele Elodiei și pentru propriul fiu. Este vorba despre 380.000 de euro”.

Cristian Cioacă mai poate cere să fie eliberat în luna mai.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31