fbpx
 
David Popovici, subiect aprins în presa mondială. Secretul românului, explicat de un analist italian

David Popovici, subiect aprins în presa mondială. Secretul românului, explicat de un analist italian


Chiar dacă nu s-a lipit de medalii la Campionatele Mondiale de la Fukuoka din această vară, David Popovici rămâne în atenția specialiștilor natației. El este văzut în continuare drept principalul candidat la medaliile de aur în cele mai spectaculoase probe de înot, la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor.

David Popovici este un adevărat fenomen al natației, iar stilul său neconvențional îi contrariază pe specialiști. Aceștia vorbesc despre o caracteristica aproape supranaturală pentru care o are românul. Deținătorul recordului mondial la 100 metri liber (46,86 secunde), „proba regină” a natației, a fost analizat în detaliu de presa de specialitate din întreaga lume.

Postura în care înoată David a fost remarcată prima dată chiar de brazilianul Cesar Cielo, deținătorul celei mai bune performanțe mondiale până la recordul lui Popovici: ”Când te uiți la cum înoată, pur și simplu, e o nebunie modul în care plutește în apă. Tehnica lui e uimitoare. De parcă anulează rezistența apei, atunci când înaintează. Pare că e deasupra apei și face ce vrea. Iar eu știu cât de greu muncesc înotătorii de elită ca să pară totul ușor. Iar David exact asta face! Te uiți la el și te gândești: vreau să înot ca el!”.

Subiectul stilului de înot al lui David Popovici a fost abordat recent și de un analist italian de la Swimprove, care a disecat tehnica românului: „În mod clar, poziția lui e incredibilă. Profită de asta pentru a avea eficiență 100% atunci când împinge apa în spate. Sunt câteva caracteristici pentru modul lui David de a înota. Are o particularitate care este o componentă puternică a sa, brațul stâng. Acesta lasă în urmă o componentă puternică de bule.

Sincer, nu mă așteptam la asta, dar cred că provine de la intrarea brațului respectiv în apă. Recuperarea brațului stâng este puțin diferită față de cea a celui drept. Probabil că de aici vine! Chiar și din acest cadru putem vedea cum există o suprapunere incredibilă între cei doi timpi, aceasta este cu adevărat principala caracteristică a lui David”, a punctat analistul italian, pe canalul de Youtube al Swimprove, o companie care se ocupă cu implementarea unui sistem educațional pentru deplasarea corectă în apă a iubitorilor de înot.

 

Sursa: Adevărul

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31