fbpx
 
Ungur arestat după ce a fost prins în flagrant când vindea droguri în Odorheiu Secuiesc

Ungur arestat după ce a fost prins în flagrant când vindea droguri în Odorheiu Secuiesc


Un cetăţean ungar a fost arestat după ce a fost prins în flagrant în timp ce comercializa o cantitate de substanţă psihoactivă, în municipiul Odorheiu Secuiesc, el fiind acuzat că a vândut în mai multe rânduri substanţe interzise consumatorilor din oraş şi localităţile învecinate.

Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Harghita şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Harghita, acesta a fost prins în flagrant, în data de 21 ianuarie, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în timp ce ar fi comercializat o cantitate de substanţă psihoactivă (2MMC).
„Din materialul probator administrat a reieşit faptul că, în perioada 2023 - ianuarie 2024, bărbatul ar fi vândut, în mai multe rânduri, substanţe interzise consumatorilor din municipiu şi localităţile învecinate. La aceeaşi dată, în urma percheziţiilor efectuate, în locaţiile folosite de bărbatul cercetat, au fost descoperite şi ridicate 78 de pliculeţe conţinând substanţe psihoactive (2MMC) şi canabis, 835 de pliculeţe tip ziplock din material plastic transparent fără conţinut, pliculeţe conţinând urme de substanţă pulverulentă, 3 minicântare electronice de mare precizie, 9.600 de lei, telefoane mobile şi două pistoale cu gaz", precizează sursele citate.
În data de 21 ianuarie, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Harghita au dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore. El este cercetat pentru infracţiunea de efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept şi fără a deţine autorizaţie.
În cursul zilei de luni, în continuarea cercetărilor, au fost puse în executare 16 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Odorheiu Secuiesc şi în mai multe comune limitrofe, "fiind descoperite şi ridicate diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc, substanţe psihoactive, dispozitive de mărunţit, sume de bani, telefoane mobile, două pistoale (unul de tir cu aer comprimat şi altul de airsoft), precum şi alte mijloace de probă".
Sursele citate au mai arătat că, luni, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Harghita şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31