fbpx
 
Cinci persoane reținute după ce ar fi vândut substanțe psihoactive unor tineri din Capitală (VIDEO)

Cinci persoane reținute după ce ar fi vândut substanțe psihoactive unor tineri din Capitală (VIDEO)


Cinci persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT, după ce ar fi distribuit produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori preponderent tineri din Capitală.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, luni, procurorii au dispus reţinerea a cinci persoane (unul aflat în stare de recidivă post executorie şi un altul trimis în judecată, sub control judiciar, pentru acelaşi tip de infracţiuni) şi măsura controlului judiciar faţă de alte trei, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cercetările efectuate au relevat faptul că, în perioada octombrie 2023 - aprilie 2024, persoanele ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (alpha-PHiP) în vederea obţinerii unor sume importante de bani din vânzarea acestora către diverşi consumatori, menţionează sursa citată.
„Membrii grupului infracţional organizat au distribuit substanţele în municipiul Bucureşti, către consumatori preponderent tineri, vânzările având loc stradal, în special în zona Centrului Vechi, dar şi în diverse locaţii închiriate în acest scop", se precizează în comunicat.
Pe parcursul administrării probatoriului şi în urma percheziţiilor domiciliare efectuate a fost indisponibilizată pulbere alpha-PHiP din care se puteau obţine aproximativ 17.000 de pliculeţe, 200 plicuri cu substanţă psihoactivă destinată comercializării, peste 1000 de plicuri autosigilante noi, sume de bani, telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă, arată anchetatorii.
De asemenea, cu sprijinul jandarmilor şi poliţiştilor din cadrul DGJMB şi DGPMB au fost indisponibilizate alte peste 300 doze de substanţă psihoactivă, spun procurorii.
„Este de notorietate faptul că substanţele psihoactive destinate vânzării sunt porţionate în pliculeţe mici, care conţin între 0,02 grame şi 0,05 grame, la un preţ accesibil celor dependenţi (de regulă 10 lei pentru un pliculeţ ) , iar consumul de alpha-PHiP constituie, de mai mulţi ani, o problemă care aduce atingere gravă vieţii şi sănătăţii persoanelor, precum şi ordinii şi liniştii publice", arată DIICOT.
În cursul zilei de marţi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a persoanelor reţinute, pentru o perioadă de 30 de zile. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31