fbpx
 
Ieșeancă păcălită prin metoda „Accidentul”: escrocii au lăsat-o fără 8.500 de euro

Ieșeancă păcălită prin metoda „Accidentul”: escrocii au lăsat-o fără 8.500 de euro


O femeie din localitatea ieșeană Dobrovăț este ultima victimă a escrocilor care folosesc metoda „Accidentul” pentru a păcăli persoanele naive. Ieșeanca a fost lăsată fără 8.500 de euro.

„La data de 15 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași au fost sesizați de o femeie, de 69 de ani, din comuna Dobrovăț, cu privire la faptul că, la data de 14 martie a.c., ar fi fost contactată telefonic de către o persoană necunoscută, care, folosindu-se de nume sau calități oficiale, i-ar fi spus că fiul său ar fi fost victima unui accident rutier și i-ar fi solicitat 12.000 de euro, sumă necesară pentru o presupusă intervenție medicală”, se arată în comunicatul Poliției ieșene.                                 

Ulterior, o femeie s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate și ar fi încasat de la aceasta aproximativ 8.500 de euro.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă pentru identificarea autorilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Pentru a nu deveni victima înşelăciunilor, prin metoda „Accidentul”, poliţiştii ieşeni vă recomandă:

* În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele cauzate de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională;

* Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune;

* Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă, anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei!

În cazul în care vă confruntaţi  cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31