fbpx
 

Items filtered by date: Joi, 25 Aprilie 2024

În cele peste 600 de pagini ale rechizitoriului DIICOT din Dosarul Veranda, procurorul de caz a demantelat, pas cu pas, corupția din Primăria Iași ai cărei șefi și funcționari au încălcat legea ani la rând În acest dosar, primarul Mihai Chirica este acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni, toate în relație cu autorizarea ilegală a spațiului de pe Hala Centrală unde funcționează Restaurantul Veranda

Trei martori din dosar au relatat în fața procurorului faptul că, atunci când semna, Mihai Chirica știa de fiecare dată că lucrările la imobilul în cauză nu respecta autorizațiile

După ce a fost trimis în judecată, Chirica a reluat teza că a respectat legile. Ca de fiecare dată când a fost acuzat de implicarea în ilegalități imobiliare


Publicat in Anchete
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) i-a oferit titlul de Doctor Honoris Causa, cea mai înaltă distincția academică, profesorului universitar doctor inginer Sinan Müftü, de la Universitatea Northeastern din Boston, Statele Unite ale Americii.

Publicat in Educatie
O fată de 13 ani este acuzată de tentativă de omor după ce a înjunghiat două profesoare și un elev într-o școală din Țara Galilor.

Publicat in Panorama
Pensiile vor fi virate în avans în luna mai, înainte de Paşte, în conturile pensionarilor urmând să ajungă în zilele de 2-3 mai iar prin Poşta Română, să fie livrate până în ziua de 3 mai, inclusiv, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Timişoara, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Publicat in Guvern
Peste două tone de pești au dispărut dintr-o fermă piscicolă din județul Mureș. Suspecții, 12 indivizi au fost reținuți după o serie de percheziții.

Publicat in Justitie
Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Publicat in Administratie Locala
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru comiterea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, fiind acuzată că s-a desemnat manager într-un proiect finanţat cu fonduri europene.

Publicat in Justitie
Parchetul European (EPPO), biroul din Cluj-Napoca, efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Brăila, în cadrul unei anchete privind o fraudă de peste o jumătate de milion de euro cu fonduri pentru agricultură, produsă de un funcţionar şi familia sa.

Publicat in Justitie
O îngrijitoare a unei grădiniţe din Cugir ar fi fost agresată în incinta instituţiei de învăţământ de către mama unui copil, pe fondul unor discuţii legate de comportamentul fiicei femeii.

Publicat in Educatie
Curtea de Apel din New York a anulat joi condamnarea pentru viol şi agresiune sexuală din 2020 a fostului producător Harvey Weinstein, o vedetă de la Hollywood, şi a ordonat iniţierea unui nou proces, informează AFP.

Publicat in Eveniment
Pagina 1 din 3