fbpx
 

Caz medical rar în Iași: Un bărbat a primit o nouă șansă la viață după ce soția i-a donat un rinichi


Poveste impresionantă la Iași acolo unde chirurgii s-au întâlnit cu un caz rar. Un bărbat de 43 de ani a primit o nouă sansă la viață după ce soția i-a donat un rinichi.

Operația a fost posibilă pentru că cei doi au fost compatibili la analizele genetice. Acum amândoi se vor întoarce sănătoși, acasă, la copilul lor de doi ani și vor putea duce o viață normală.

Bărbatul, practicant de lupte, nu se aștepta să fie diagnosticat cu o boală genetică la nivel renal, care s-a manifestat brusc în ultimul an. În luna aprilie, omul a ajuns în stare gravă la spital, relatează Știrile PRO TV.

La spital, medicii i-au recomandat de urgență ședințe de dializă, iar soția s-a gândit să își facă teste de compatibilitate.

Spre marea surpriză a doctorilor, analizele au arătat că soții erau compatibili, situație extrem de rară. De exemplu, la Spitalul Parhon în ultimii 22 de ani, au fost doar 6 cazuri în care transplantul s-a putut face între soți.

Purtător de cuvânt Spitalul Clinic C.I. Parhon Iași: „De cele mai multe ori compatibiliatea imunologică este extrem de scăzută. Nu este obișnuit să poți dona în familie de la soț la soție sau invers”.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ două ore.

Medic primar: „A mers bine, fără probleme, pacienții pleacă, după o săptâmănă sunt externați, își duc viața normal în continuare cu un singur rinichi”.

Cei doi soți se odihnesc acum în același salon, iar peste o săptămână vor pleca împreună acasă, la băiețelul lor de doi ani.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31