fbpx
 
Caz șocant la o clinică privată din Târgoviște: o femeie a murit după ce a băut substanță de contrast

Caz șocant la o clinică privată din Târgoviște: o femeie a murit după ce a băut substanță de contrast


O femeie a murit la scurt timp după ce i s-a administrat substanță de contrast pentru investigații imagistice, respectiv pentru efectuarea unui computer tomograf. Cazul incredibil s-a petrecut într-o clinică privată din Târgoviște. Din primele informații, femeia suferea de cancer la sân, scrie realitatea.net.

O femeie de 51 de ani, din Târgoviște, care a fost diagnosticată în urma cu două luni cu cancer la sân, a decedat după ce a băut substanță de contrast, recomandată de medicii unei clinici private, în vederea efectuarii unui computer tomograf (CT).

Mai exact, doctorii care o aveau sub observație pe femeie i-au recomandat să facă o serie de investigații mai complexe, respectiv un CT.

Drept urmare, femeia s-a dus la o clinică privată și i s-a administrat substanța de contrast, care are rolul - în cazul unei invetigații radio-imagistice - de a scoate mai bine în evidență diferite structuri din corpul uman.

Femeia a început să tușească foarte tare și să respire foarte greu. Angajații clinicii private au sunat la ambulanță iar femeia a fost transportată la spital.

Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru ea, decesul fiind declarat în aproximativ o oră de la sosirea în spital.

De știut este faptul că există tipuri de investigații de natură imagistică a căror acuitate este îmbunătățită prin intermediul de contrast. Aceasta se recomandă, în general, în radiologie, ecografie, computer tomograf (CT) și rezonanță magnetică nucleară (RMN).

Substanțele de contrast pot fi administrate oral și/sau intravenos, intraarterial, dar mai există și alte căi de administrare a lor.

Examinările CT care necesită administrarea de substanță de contrast sunt cele efectuate în regiunea toracelui, abdomenului și a pelvisului. Rareori este necesară utilizarea substanței de contrast în cazul investigațiilor CT la nivelul articulațiilor sau a coloanei vertebrale.

Folosirea acestor agenți este adeseori esențială în protocolul diagnostic al multor patologii, iar administrarea acestora se consideră a fi o practică sigură și eficientă când este realizată sub îndrumarea și supravegherea unui personal medical specializat. Chiar și așa, asemenea multor proceduri terapeutice medicale, există posibilitatea ca administrarea acestor agenți de contrast să genereze reacții adverse, unele dintre acestea având chiar caracter amenințător la adresa vieții, lucru pe care îl putem afla cu ușurință de pe site-urile clinicilor care efectuează astfel de investigații medicale.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: