fbpx
 
Șanse minime de supraviețuire pentru șoferul uneia dintre mașinile implicate în teribilul accident din Bucium

Șanse minime de supraviețuire pentru șoferul uneia dintre mașinile implicate în teribilul accident din Bucium


Şoferul uneia dintre maşinile implicate în accidentul rutier produs, sâmbătă noaptea, în zona Bucium, are şanse minime de supravieţuire, spun medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului 'Sf. Spiridon" din Iaşi.

Şefa UPU din cadrul Spitalului "Sf. Spiridon", dr. Diana Cimpoeşu, care este şi coordonatorul SMURD Iaşi, a declarat că în urma accidentului rutier, unul dintre şoferi, un tânăr de 19 ani, a fost găsit în stop cardio-respirator, a fost resuscitat şi are fractură odontoid cu deplasare, laceraţie splenică şi hepatică, perforaţie gastrică, fracturi la ambii genunchi. După ce a fost stabilizat în UPU, a fost direcţionat spre sala de operaţie a Clinicii III Chirurgie, relatează Agerpres.
Medicul spune că din cauza gravităţii leziunilor suferite, tânărul are şanse minime de supravieţuire.
Şoferul celuilalt autoturism, un tânăr tot de 19 ani, a suferit o ruptură splenică, fractură deschisă la nivelul femurului drept şi are pneumotorax bilateral, motiv pentru care a fost internat în terapia intensivă de la Clinica III Chirurgie.
Tot la ATI de la Clinica III Chirurgie a Spitalului "Sf. Spiridon" a fost internată o tânără de 23 de ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral urmat de pierderea stării de conştienţă, o fractură la nivelul mandibulei, fractură cu deplasare la nivelul osului occipital bilateral, fractură costală, pneumotorax apical bilateral, fractură scapulă stângă, contuzii hepatice şi pulmonare şi ruptură de splină.
Alte două persoane, victime ale aceluiaşi accident rutier, au fost transportate la acelaşi spital. În cea mai gravă stare se află un tânăr în vârstă de 24 de ani, care a suferit multiple traumatisme la nivelul feţei, abdomenului, fractură de bazin, o contuzie splenică şi pulmonară, motiv pentru care a fost internat în una din clinicile de Chirurgie.
Toate cele cinci persoane au fost victimele unui accident rutier produs pe 30 decembrie, la ora 23,40, pe şoseaua Bucium din municipiul Iaşi.
Potrivit IPJ Iaşi, şoferul unui autoturism, un tânăr de 19 ani, din municipiul Iaşi, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi ar fi pătruns pe sens opus, moment în care ar fi intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, care era condus regulamentar de un tânăr de 19 ani, din municipiul Iaşi.
Potrivit sursei citate, unul dintre conducătorii auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, celuilalt şofer fiindu-i prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au demarat cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor şi au întocmit dosar penal pentru "vătămare corporală din culpă". 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31