fbpx
 
DSP Cluj: Fosta soţie a preşedintelui Consiliului Judeţean a murit de malarie

DSP Cluj: Fosta soţie a preşedintelui Consiliului Judeţean a murit de malarie


Fosta soţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, Camelia Tişe, a murit de malarie, conform certificatului medical constatator al decesului.

Potrivit documentului, Camelia Tişe a suferit de „infecţie parazitară cu Plasmodium, malarie - formă severă", după ce s-a întors dintr-o vacanţă în Zanzibar.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu, a declarat marţi, pentru Agerpres, că nu există pericol ca boala să fie transmisă şi altor persoane.
„Eu vorbesc de o pacientă de sex feminin care a decedat şi pe diagnosticul de la Institutul de Medicină Legală scrie, pe lângă celelalte două diagnostice, infecţie cu plasmodium, deci malarie. Trebuie să avem în vedere că malaria are o anumită transmitere, care se face prin populaţia de ţânţari Anofel, care în România nu există. Este un caz de import, având în vedere că pacienta a călătorit într-o zonă endemică cu malarie şi a dezvoltat această parazitoză. Malaria se transmite prin muşcătură de ţânţari Anofel, care nu mai există în România şi se poate transmite prin transfuzie de sânge, ceea ce nu e cazul, sau transplacentar, care iar nu e cazul. Acest caz de malarie nu are niciun risc pentru starea noastră de sănătate", a precizat Mihai Moisescu.
Camelia Tişe a fost găsită moartă, luni, în apartamentul ei.
IPJ Cluj a precizat, marţi, că moartea femeii nu a fost violentă.
„Cu privire la cauza de ucidere din culpă înregistrată la data de 5 februarie a.c., la nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, privind decesul unei femei, de 47 de ani, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj este abilitat să comunice următoarele: În urma investigaţiilor preliminare efectuate de către poliţişti şi în baza primelor date indicate de medicii legişti, s-a stabilit că moartea nu a fost violentă şi nu au fost identificate elemente care să indice posibilitatea unui act de agresiune. În vederea elucidării cu exactitate a circumstanţelor şi a cauzelor exacte care au condus la decesul persoanei, este necesară finalizarea raportului de expertiză medico-legală", se arată într-o informare transmisă, marţi, de IPJ Cluj.
Camelia Tişe şi Alin Tişe au divorţat în 2018 şi au împreună un copil. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31