fbpx
 
În zona de munte a judeţului Neamţ ninge abundent. Peste 1300 de consumatori au rămas fără energie electrică

În zona de munte a judeţului Neamţ ninge abundent. Peste 1300 de consumatori au rămas fără energie electrică


NEAMŢ – Compania DELGAZ GRID informează că, la această oră, în judeţul Neamţ, 1389 de consumatori din localităţile Poiana Largului, Călugăreni, Pîrîul Mare, Ceahlău şi Bistricioara au rămas fără energie electrică. O linie de medie tensiune, cu 26 posturi de transformare, este nealimentată parţial.

Electricienii acţionează pentru depistarea şi remedierea avariei.

Prefectul Vasile Panaite se află în zona menționată pentru a coordona acțiunile.

Pe de altă parte, pe drumurile naţionale din judeţul Neamţ s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire, fiind răspîndite 153 de tone de sare.

Ninge abundent în zona de munte a judeţului şi se circulă în condiţii de iarnă.


IAŞI – Vremea nefavorabilă și avertizarea Cod Galben de ninsori în zona Moldovei au determinat DRDP Iași să intervină pentru curățarea drumurilor naționale și asigurarea condițiilor optime de circulație.

În acest sens, la nivelul DRDP Iași, în intervalul 1- 2 decembrie 2017, pe raza de competență s-a acționat cu 70 de autoutilaje și s-au răspândit 388 tone de material antiderapant.

Cele mai afectate au fost zonele de munte de pe pe raza Secțiilor de Drumuri Naționale (SDN) Piatra Neamț, Suceava și Câmpulung Moldovenesc, unde s-a intervenit, în total, cu 49 de autoutilaje și 300 de tone de material antiderapant. Menționăm că, la acest moment, în bazele de deszăpezire din Moldova sunt pregătite de intervenție 87 autoutilaje de deszăpezire proprii și 342 autoutilaje închiriate. De asemenea, avem asigurate stocurile de material antiderapant, respectiv peste 30.000 de tone de sare, peste 700 tone de nisip și peste 300 tone clorură de calciu.

Reamintim că, potrivit ultimelor avertizări meteo, până în după-amiaza zilei de 2 decembrie 2017, vremea se menține nefavorabilă. În cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte.

În urma intervenției echipajelor de deszăpezire, starea drumurilor în toate județele Moldovei este circulabilă, DRDP Iași asigurând condițiile pentru deplasarea în siguranță a autovehiculelor pe drumurile publice, în minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României. În acest sens, recomandăm participanților la trafic să circule cu mare atenție pe drumurile publice, cu respectarea legislației rutiere și cu informarea prealabilă cu privire la condițiile meteorologice.

DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic cu informații despre starea drumurilor naționale din zona Moldovei, prin Dispeceratul DRDP Iași – tel. 0232/213168.

Totodată, informații actualizate despre starea drumurilor pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naționale. Informații suplimentare, actualizate permanent, puteți accesa pe https://www.facebook.com/cnadnr/.  (Radio Iaşi/ FOTO romaniatv.net)

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31