fbpx
 
Foto: Obiectiv de Suceava Foto: Obiectiv de Suceava

Mii de ucraineni se refugiază în România, fugind din calea războiului. „Am luat copiii și plecăm unde vedem cu ochii” (VIDEO)


Mii de ucraineni se refugiază în România, fugind din calea războiului declanșat de Rusia în țara lor. Oameni disperați și plângând au luat cu asalt punctele de trecere ale frontierei din Botoșani și Maramureș.

La Vama Siret, peste 100 de mașini pline cu ucraineni, majoritatea copii, așteptau să intre în România încă de la primele ore ale dimineții, scrie Monitorul de Botoșani.

„Nu știm ce se întâmplă, ne e teamă. Am luat copiii, hainele și plecăm unde vedem cu ochii”, a spus un ucrainean, vizibil, speriat, pentru Monitorul de Suceava. „Un kilometru de oameni, pe două rânduri, așteaptă să intre în România, prin Vama Siret”, a mai spus bărbatul.

Și prefectul prefectul judeţului Suceava a anunţat că sute de cetăţeni ucraineni au intrat la primele ore ale zilei în România. Gheorghe-Alexandru Moldovan a explicat că nu e vorba despre o „creștere semnificativă” față de perioadele obișnuite, dar se așteaptă ca pe parcursul zilei sa fie un flux crescut, după ce Rusia a atacat Ucraina.

Și în Maramureș, primarul din Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, a spus pentru e-Maramureș că la frontieră au apărut dis-de-dimineață primii refugiați ucraineni.

„Există un număr mai mare de cetățeni care tranzitează decât de obicei punctul vamal. Din câte am discutat cu cei care țin legătura acolo (n. red. un echipaj de poliție), cei care intră întreabă de gară și de cum pot ajunge în Polonia și Cehia. Deocamdată cereri de găzduire nu avem din partea lor. Sunt mulți care au și rude în România. Avem identificate locații pentru găzduirea refugiaților dar deocamdată nu am instalat corturile ci așteptăm dispozițiile și în funcție de numărul celor care tranzitează și de opțiunile acestora”, a declarat primarul din Sighetu Marmației.

„Lumea e speriată toată, fiecare fuge care încotro, care la rude, care mai au case pe la munte. Se ascunde lumea, pentru că e o situaţie dificilă”, a declarat pentru Agerpres o ucraineancă ce a părăsit joi țara.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31