fbpx
 
BOR, reacție în cazul preotului Calistrat: „O gravă și rușinoasă prăbușire”

BOR, reacție în cazul preotului Calistrat: „O gravă și rușinoasă prăbușire”


Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a reacționat joi seara la cazul preotului Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, care a fost filmat în timp ce lovește o femeie în curtea bisericii.

În postarea sa pe Facebook, Bănescu vorbește despre „impostura morală și spirituală”, care „răbufnește uneori, inevitabil, prin gesturi și cuvinte nepotrivite sau pur și simplu printr-un act necontrolat de violență. O violență demascată brusc”.

„Diavolul, cel care inspiră slava deșartă, cel care ațâță plăcerea de a fi adulat public și care ne joacă abil pe degete, inducându-ne imaginea deformată de sine și făcându-ne să credem că am fi cineva important, e, sub masca unui ins cumsecade și hâtru, foarte agresiv și vulgar”, scrie oficialul BOR.

„Expresiile predilecte ale diavolului sunt vulgaritatea gureșă, lejeritatea suspectă față de lucrurile cu adevărat importante, parodierea gravității, circul. Spectacolul obscen din jurul propriului sine. Ca orice desprindere de realitate, ca orice inadecvare la propria măsură, ca orice abolire a măsurii însăși, excesul, insolența, aroganța, nebuneasca luare în deșert a numelui Domnului devin condițiile optime pentru o gravă și rușinoasă prăbușire. Dincolo de care putem ghici un rânjet satisfăcut”, adaugă Bănescu.

Preotul Calistrat Chifan a lovit o enoriașă chiar în curtea lăcașului de cult din Iași. S-a întâmplat în fața mai multor martori, iar incidentul a fost filmat de o persoană aflată în apropiere.

Preotul și-a motivat fapta spunând că a fost vorba despre o altercație cu două femei „cu probleme de comportament” care au stârnit mai multe conflicte la mănăstire de-a lungul timpului.

„Mai multă lume a avut tangenţe cu ele. Sunt uşor deviante, sunt două suflete. Dar până la ce limită poţi răbda. Când faci chestii obraznice, doreşti să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru în faţă la câteva sute de oameni”, a declarat părintele Calistrat pentru presa locală.

 

Sursa: Digi24

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31