fbpx
 
Facebook Facebook

Pasăre rară filmată de silvicultori în Parcul Natural Apuseni (VIDEO)


O barză neagră, apariție rară în țara noastră, a fost surprinsă în timp ce profita de un ochi de apă, într-o pădure a Parcului Natural Apuseni.

Pasărea a fost filmată de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului.

„Barza Neagră este o pasăre migratoare de talie mare, răspândită în pădurile de amestec din zona carpatică, cu întinderi de apă în apropiere. Aripile, gâtul și coada sunt negre cu reflexe metalice, abdomenul este alb, iar ciocul și picioarele sunt roșii. Cuibărește rar la noi în țară și migrează în sezonul rece în Africa”, conform postării de pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos, conform Romsilva.

Parcul Natural Apuseni se întinde pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba și are o suprafață de 76.064 de hectare, dintre care 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de prestigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31