fbpx
 
Ipoteză în moartea șocantă a Cameliei Tișe, fosta soție a președintelui CJ Cluj. Femeia abia sosise din vacanța în Africa

Ipoteză în moartea șocantă a Cameliei Tișe, fosta soție a președintelui CJ Cluj. Femeia abia sosise din vacanța în Africa


Poliția Cluj a precizat că, cel mai probabil, decesul Cameliei Tișe, fosta soție a lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a avut cauze patologice. Există ipoteza, neconfirmată oficial, conform căreia ea s-ar fi îmbolnăvit în concediul petrecut în Africa.

Reprezentanții Poliției Cluj au precizat, pentru Adevărul, că având în vedere că nu s-au găsit urme de violență și nici anumite substanțe sau medicamente care ar fi putut indica o altă cauză a decesului, cel mai probabil, vorbim despre o moarte patologică în cazul Cameliei Tișe. În plus, nu s-a găsit nici o scrisoare de adio sau vreun mesaj în acest sens.

În urma investigațiilor preliminare efectuate de către polițiști și în baza primelor date indicate de medicii legiști, s-a stabilit că moartea nu a fost violentă și nu au fost identificate elemente care să indice posibilitatea unui act de agresiune. În vederea elucidării cu exactitate a circumstanțelor și a cauzelor exacte care au condus la decesul persoanei, este necesară finalizarea raportului de expertiză medico-legală”, se precizează într-un comunicat oficial al Poliției.

Reprezentanții IPJ Cluj au precizat că la data de 5 februarie 2024,, în jurul orei 8.50, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că într-un imobil din municipiu a fost găsită decedată o femeie, în vârstă de 47 de ani.

Ajunși la domiciliul femeii, polițiștii, împreună cu un echipaj medical, au confirmat cele sesizate, fiind demarate cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc decesul.

Au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

O publicație locală a scris că fosta soție a președintelui Cj Cluj a venit de câteva zile dintr-un concediu în Africa, de unde e posibil să se fi infectat cu malarie, o boală specifică zonelor tropicale și subtropicale. 

Malaria este o boală infecțioasă tropicală produsă de un parazit (Plasmodium) care se transmite de la om la om prin înțepătura țânțarului anofel, gazda intermediară pentru dezvoltarea parazitului. Este o boală prevenibilă. Dacă nu este diagnosticată precoce și tratată corespunzător, malaria poate evolua către o formă severă de boală și chiar deces, dacă nu se administrează tratament (conform Direcției de Sănătate Publică Brașov).

„Este vorba despre o posibilă infecție cu virusul care produce malaria. Camelia Tișe se întorsese de câteva zile din Tanzania și Zanzibar. Aceleași surse ne-au mai declarat că angajații de la Medicină Legală, dar și polițiștii prezenți au purtat măști de protecție. Tocmai pentru a evita infecția cu un astfel de virus”, a relatat Foaia Transilvană

La întoarcerea din zona endemică, medicii recomandă efectuarea de analize specifice evidențierii parazitului care produce malaria și/sau prezentarea de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase în cazul aparitiei de febră, fără o cauză aparentă.

În ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa (câte 4 cazuri în lunile noiembrie și decembrie și 3 cazuri în ianuarie). Până în acest moment, nu s-au înregistrat decese.

 

Sursa: Adevărul

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31