fbpx
 
Knewsonline.com Knewsonline.com

Directorul celei mai mari bănci din Nigeria și alte cinci persoane au murit într-un accident de elicopter în SUA


Directorul celei mai mari bănci din Nigeria şi un fost preşedinte al bursei ţării africane au murit într-un accident de elicopter în Statele Unite ale Americii, în California, au anunţat duminică banca şi preşedintele Nigeriei, transmit AFP şi Reuters.

Accidentul a avut loc pe 9 februarie, din motive care sunt în curs de investigare, a indicat Administraţia federală a aviaţiei americane. Şeful Access Bank Group, Herbert Wigwe, a murit alături de soţia şi fiul său, precum şi de fostul preşedinte al Bursei din Nigeria, Abimbola Ogunbanjo.

Potrivit autorităţilor americane, în accidentul elicopterului Eurocopter EC 130 şi-au pierdut viaţa doi membri ai echipajului şi patru pasageri.

Preşedintele nigerian Bola Ahmed Tinubu a evocat de o „tragedie dincolo de înţelegere", a indicat într-un comunicat preşedinţia.

Directoarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului, nigerianca Ngozi Okonjo-Iweala, s-a declarat „îngrozitor de întristată de vestea pierderii lui Herbert Wigwe, preşedintele grupului Access Bank, a soţiei sale şi a fiului său, precum şi a lui Bimbo Ogunbanjo într-un accident de elicopter".

Oficiali americani au explicat sâmbătă într-o conferinţă de presă că elicopterul decolase din Palm Springs, în California, cu destinaţia Boulder City, în Nevada, dar după circa 90 de minute de la decolare s-a prăbuşit, în apropiere de Halloran Springs, în California.

Access este cea mai mare bancă din Nigeria în termeni de active, potrivit Bloomberg.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30