fbpx
 
APM Iași: Praful saharian nu a afectat calitatea aerului în județ

APM Iași: Praful saharian nu a afectat calitatea aerului în județ


Prezența masei de aer încarcată cu praf saharian în intervalul 23-24.04.2024 nu a afectat calitatea aerului în județul Iași

Monitorizarea calităţii aerului de către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iaşi, prin intermediul rețelei automate de monitorizare, relevă faptul că, în perioada 23-24.04.2024, masa de aer încărcată cu praf saharian care a traversat teritoriul țării noastre (conform Administrației Naționale de Meteorologie), inclusiv regiunea de Nord-Est, nu a afectat calitatea aerului în județul Iași.

Precipitațiile din această perioadă au favorizat depunerea umedă la sol a prafului saharian, astfel încât concentrațiile de particule în suspensie PM10 înregistrate au fost mici, situându–se sub valoarea limită zilnică pentru protecția sănătății populației în toate cele 3 stații unde acestea se măsoară automat (IS-1 Podu de Piatră, IS-2 Decebal Cantemir, IS 5 - Tomesti), cu un indicele general de calitate a aerului de la Bun la Acceptabil în toate cele 3 stații fixe.

În graficul de mai jos se poate observa faptul că în intervalul de timp în care masa de aer încarcată cu praf saharian a traversat zona noastră, concentrațiile maxime orare de PM10 înregistrate sunt sub 50 de µg/mc și mai mici decât maximele din data de 22.04.2024.

„Recomandăm ca, pe parcursul unor astfel de episoade de transport de praf saharian, persoanele sensibile sau cu risc de sănătate să evite ieșirile/deplasările ori activitățile fizice sau sportive în aer liber.

Pentru ceilalti indicatori, valorile inregistrate n-au fost semnificativ mai mari fată de cele înregistrate în zilele anterioare.

Toți cei interesați pot urmări în timp real calitatea aerului prin pagina web www.calitateaer.ro. Aici se pot vizualiza informații actualizate orar, aflate în curs de validare și certificare”, anunță APM Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31