fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 15 Martie 2019

Lipsa de comunicare cu alegătorii, absența unei hotărâri a Consiliului Local, decizia aplicată la o oră la care aproape toată poulația Iașului participa la o manifestare de protest față de actuala guvernare duc la ideea că primarul Mihai Chirica a tăiat brazii din fața Palatului Culturii la fel ca în cazul celebrei OUG 13 doar că a schimbat fusul orar. Tăierea brazilor a fost  "ziua ca hoții", pe la spatele protestatarilor "15 minute" pentru autostradă.

Publicat in Administratie Locala
Protestul ”România vrea autostrăzi”, derulat, vineri, timp de 15 minute, a însemnat trafic blocat în centrul Capitalei, dar şi pe mai multe drumuri importante din ţară. În marile oraşe, oamenii au întrerupt activitatea şi au ieşit în pieţele centrale cerând îmbunătăţirea infrastructurii rutiere. În Bucureşti, tinerii au făcut un lanţ uman în Piaţa Universităţii afirmând că nu mai vor ca România să funcţioneze pe principiul ”merge şi aşa”. Şi angajaţii Reprezentanţei Comisiei Europene au întrerupt activitatea, precizând că, în perioada 2014-2020, 6.3 miliarde de euro au fost puse la dispoziţia României pentru proiecte de infrastructură, dar proiectele care se derulează sunt din perioada financiară 2007-2013, care nu au fost finalizate la timp.

Publicat in Moldova
Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale detalii privind costurile și funcționalitatea proiectelor digitale culturale DacoRomanica.ro şi digibuc.ro.

Publicat in Politica Locala
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi cel al oraşului Alba Iulia, Mircea Hava, au anunţat vineri că se alătură protestului pentru autostrăzi #şîeu. Robu spune că va fi în drum spre Bucureşti, dar la ora 15 va opri 15 minute pe drum şi va face live pe Facebook.

Publicat in Administratie Locala

Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a atacat dur pe omul de afaceri Ştefan Mandachi, care a iniţiat protestul pentru autostrăzi şi a construit, pe banii lui, un metru de drum, spunând că putea să doneze fondurile, nu să facă circ.


Publicat in Parlament
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, suprinde: acesta anunţă că intenţionează să participe la protestul iniţiat de omul de afaceri Ştefan Mandachi, cu privire la autostrăzi. "Am să particip. Am înţeles că în faţa ministerului vin colegi de la alte structuri. O să mă alătur şi eu, cu toţii ne dorim autostrăzi", a declarat Teodorovici.

Publicat in Guvern
Jurnalistul ieșean Dan Radu, unul dintre membrii Asociației „Moldova vrea autostradă”, a explicat importața protestului de 15 minute, de la ora 15.00, din data de 15 martie, la care au aderat mii de români.

Publicat in Media
Călin Popescu Tăriceanu declară că protestul pentru autostrăzi #şîeu este justificat, în condiţiile în care statul nu a construit destule şosele moderne. ”Dacă eşti ministru şi nu te duci pe şantier să verifici stadiul lucrărilor, să-i biciuieşti puţin pe ăia, nu se face nimic”, spune liderul ALDE.

Publicat in Parlament
Ministerul Justiției a publicat, vineri, lista procurorilor care și-au depus candidatura pentru funcția de procuror al Parchetului European din partea României, între aceștia numărându-se Marius Bulancea de la DNA, fost consilier al Laurei Codruța Kovesi, Daniel Horodniceanu, fost șef DIICOT și Cătălin Borcoman, șeful DIICOT Brașov. Viitorul procuror european va activa în subordinea procurorului-şef european, funcţie pentru care este considerată favorită Laura Codruţa Kovesi.

Publicat in Justitie
Numele domnitorului Șerban Cantacuzino apare pe unul dintre încărcătoarele folosite în atacul de la moscheea Al Noor, din orașul neozeelandez Christchurch.

Publicat in Eveniment
Pagina 1 din 2