fbpx
 
Profesor fanatic, concediat de școală. Delir pe grupul online cu elevii: „Marș! Corigență și o aduc pe Șocoacă!”. EXCLUSIV

Profesor fanatic, concediat de școală. Delir pe grupul online cu elevii: „Marș! Corigență și o aduc pe Șocoacă!”. EXCLUSIV


* Augustin Cezar Vieru a fost eliberat din funcție de Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din Răducăneni, dar contestă decizia la Tribunal
* Profesorul preda Științe Sociale, dar făcea propagandă antivaccinistă la ore, cu manifestări extremiste. Se declară vicepreședinte al partidului neo-legionar Noua Dreaptă
* Profesorul Vieru a absolvent de Filozofie la „Cuza” și are doctorat, dar are comportament ultra-radical
* Cazul său a stat ascuns ani de zile în sistemul școlar de stat: directoarea liceului din Răducăneni nu a divulgat nici acum ziariștilor motivele concedierii
* În urmă cu 4 ani, Augustin Vieru făcea propagandă anti-avort la școală și prezenta elevelor de liceu, la ore, filme cu avorturi pentru a le „educa”
* Reacția conducerii a fost doar de a-l detașa la două școli generale afiliate Centrului Școlar din Răducăneni
* Un profesor extremist, fanatizat, a rezistat ani de zile în sistem, supunând elevii de gimnaziu unor traume psihice inimaginabile
* Copiilor le scria pe grupul online că lasă corigent pe oricine îl contrazice. Le scrie că vaccinul omoară și că o aduce pe Șoșoacă la Răducăneni, să „declanșeze uraganul”
* Copiii îl implorau în scris să-i lase să doarmă
* Inspectoratul Școlar a tolerat ani de zile acest caz de natură psihiatrică, profesorul fiind îndepărtat extrem de târziu, la intervenția hotărâtă a unui grup de părinți

Liceul Teoretic Lascăr Rosetti din Răducăneni l-a dat afară pe profesorul de științe sociale Augustin Cezar Vieru, iar acesta a făcut contestație la Tribunalul Iași. Desfacerea contractului de muncă s-a produs intempestiv după ce, în perioada anterioară vacanței de două săptămâni impuse de pandemie, acesta a făcut o campanie agresivă antivaccinistă cu elevii săi.

Elevă: „Lăsați-mă să dorm. Nu mai dați mesaje”
Vieru a predat la clasele de gimnaziu ale școlilor Bohotin și Roșu, subordonate liceului din Răducăneni. Elevii și părinții s-au plâns de comportamentul profesorului, care i-a amenințat, le-a vorbit urât și le-a dat în permanență link-uri care prezentau cât de periculoase sunt vaccinurile anti-Covid 19.
„Lăsați-mă să dorm. Nu mai dați mesaje că nu-mi pasă ce spuneți”, îi spunea eleva Alexandra profesorului său, care punea pe grup link-uri cu proteste antivaccin.
„Sunt vicepreședintele Partidului Noua Dreaptă, pentru cine nu știa”, le mai spunea Augustin Vieru elevilor săi pe același grup. „Mai mult, eu am și nr. doamnei senator Șoșoacă. Mă gândesc chiar să-i fac cunoscut acest caz. Și are ea grijă apoi și de doamna agresivă din seara asta. Poate vreți un scandal de proporții naționale”, amenința Vieru pe grup.
Amenințările au apărut după ce mama unui copil îi spusese: „Domnule profesor, vreau să cred că aici este doar o glumă proastă din partea dvs și astăzi nu vă simțiți ok. Nu cred că un profesor are asemenea discuții cu elevii dumnealui”.

„Și îți vorbesc cu marș că așa vrea mușchiul meu” – replica profesorului Augustin Vieru dată unui elev de 14 ani este fraza care explică tot cazul



Profesor: „Marș, că așa vrea mușchiul meu!”
Copiilor le spunea “Marș afaraaaaaa. Nu ai ce căutaaaaaa. Și îți vorbesc cu marș pentru că așa vrea mușchiul meu”. Aceste mesaje sunt scrise pe grupul de elevi ai clasei a VIII-a de la Școala Bohotin. Copiii de 14 ani îi atrăgeau atenția profesorului că nu are dreptul să-i amenințe cu scăderea notei la purtare doar pentru că nu sunt interesați de teoriile sale antivacciniste.
„Degaba sunteți profesor de Socială”, a tras o fată din clasă concluzia. Cu 4 ani în urmă, Liceul Teoretic din Răducăneni a scăpat de profesorul Augustin Vieru trimițându-l la școlile primare arondate după ce acesta a făcut o campanie agresivă antiavort, forțând fetele să se uite la filme cu avorturi.
Deci nu l-au scos din învățământ, ci l-au trimis să nenorocească alți elevi.

 

Mesaje foarte agresive

Colegii de la școala din Bohotin au precizat că nu ar fi avut nimeni nimic cu profesorul de Științe Sociale dacă și-ar fi spus punctul de vedere civilizat. „Dar el ne-a fluturat în față, agresiv, niște pseudo-dovezi că vaccinarea ne face rău. A făcut asta și cu părinții, și cu elevii. Este treaba fiecăruia dacă se vaccinează, dar hai să respectăm ce alege fiecare om pentru el. Domnul profesor a făcut lucrurile în așa fel că ne-a speriat pe toți”, a precizat, sub anonimat, o profesoară din școală.
Pe grupul de Facebook Messenger, pe care l-a creat pentru elevi, a fost agresiv în a-și promova cauze care nu aveau legătură cu materia predată, iar copiii i-au atras atenția. Când a văzut reacția lor, a început să le vorbească urât și să-i amenințe. La fel a făcut și cu părinții care au intervenit. Când se înfierbânta, posta mesaje exclusiv cu majuscule, ceea ce pe rețelele de socializare este echivalent cu a țipa.

Câteva exemple de mesaje arată felul în care comunica:

„VOM DISCUTA ÎN FAȚA INSTANȚEI DE JUDECATĂ. ORICUM GUVERNUL VACCINIȘTILOR A PICAT. ȘI AȘA NU AVEAU PREA MULTĂ PUTERE, ACUM NU MAI AU DELOC”

O elevă îl roagă pe profesor: „Nu ne mai trimiteți”

 

„O MASCOTĂ SIMBOLICĂ ÎN PIAȚA VICTORIEI CARE ARATĂ CĂ NUMAI UN PROST POATE FI DE ACORD CU VACCINURILE ANTI COVID, CARE SUNT SERURI EXPERIMENTALE ȘI UCIGAȘE”

„MARȘ MĂ TÂMPITULE MĂĂĂĂĂ. MARȘ AFARĂĂĂĂĂ. NU AI CE CĂUTAAAAA. ȘI ÎȚI VORBESC CU MARȘ CĂ AȘA VREA MUȘCHIUL MEU.”

„SUNT VICEPREȘEDINTELE PARTIDULUI NOUA DREAPTĂ PENTRU CINE NU ȘTIA. DE ASTA SPUNEAM CĂ NU ȘTIE CU CINE SE PUNE. ÎN POZA DE MAI SUS SUNT CU TUDOR IONESCU, PREȘEDINTELE PE ȚARĂ AL PARTIDULUI NOUA DREAPTĂ”.

„MAI MULT, EU AM ȘI NR DOAMNEI SENATOR ȘOȘOACĂ. MĂ GÂNDESC CHIAR SĂ-I FAC CUNOSCUT ACEST CAZ. ȘI ARE EA GRIJĂ APOI ȘI DE DOAMNA AGRESIVĂ DIN SEARA ASTA. POATE VREȚI UN SCANDAL DE PROPORȚII NAȚIONALE. DOAR UN TELEFON AM DE DAT ȘI DECLANȘEZ URAGANUL. VEDEM NOI APOI CINE RĂMÂNE FĂRĂ PÂINE”.

Profesorul și-a pus nick-name-ul BOSSU în Grupul de discuții cu elevii și le spune: „Gura! Eu știu ce trebuie să dau!”

 

„IAR DOAMNA AGRESIVĂ VACCINISTĂ VA PLĂTI. MÂINE ÎI ÎNCEP DOSAR PENAL. PESTE 80% SUNTEM ANTIVACCINIȘTI ORICUM. SUB 20% S-AU VACCINAT. ÎI ARĂT EU SĂ INTRE AICI PE GRUP SĂ MĂ INSULTE. DOSAR PENAL. PROFESORUL E PERSOANĂ PUBLICĂ. INSULTAREA, AMENINȚAREA, HĂRȚUIREA SAU AGRESAREA ÎN ORICE FEL A UNUI PROFESOR ESTE ULTRAJ. ÎI ARĂT EU CUM SĂ SE POARTE CU UN PROFESOR DACĂ NU ȘTIE”.

„ȘOȘOACĂ ESTE CU MINE, ESTE ÎMPOTRIVA VACCINĂRII”. Replica copiilor a fost: „Își bate joc de dvs Șoșoacă și credeți că sunteți nu știu cine pentru ea”. „NU-ȘI BATE JOC DE NIMENI!!!”, a fost răspunul isteric al dascălului în fața unor elevi de 14 ani.

 

Comportament tiranic: „Grupul nu e opțional. E obligatoriu”

În mai multe momente, și copiii și-au pierdut răbdarea, iar replicile lor îl iritau și mai mult. „Haideți, aduceți-o pe Șoșoacă, fac și eu un selfie cu ea”, i-a spus un elev.
„Se aruncă cu vorbe grele. Ia-o mai ușor, șefule”, i-a spus altul. „UN SINGUR TELEFON SĂ DAU ȘI DECLANȘEZ URAGANUL”, le-a spus iarăși Vieru, iar elevii i-au transmis simplu: „Bine. Nu ne pasă. Doar doamna directoare poate face asta”.
„GRUPUL L-AM FĂCUT EU, NU E OPȚIONAL, E OBLIGATORIU. CINE A IEȘIT VA FI ASCULTAT LA LECȚIE. CORIGENȚA ÎL PAȘTE. EEEE, LASĂ CĂ LE ARĂT EU”, a mai scris, după ce copiii au început să iasă din grup, sătui de link-urile și agresivitatea profesorului.

 

O mamă a luat atitudine: „Vreau să cred că este o glumă”

„Bună seara. Sunt mama lui Marius. Mă tot uit aici pe conversații și nu îmi vine să cred ceea ce citesc aici. O să încep cu tine, Laur, care îți spun că nu e corect să vorbești la per tu cu oricine e mai mare decât tine, apoi mi se pare mult peste orice nivel de acceptare ceea ce scrie aici un domn profesor! Domnule profesor, vreau să cred că aici este doar o glumă proastă din partea dvs și astăzi nu vă simțiți ok. Nu cred că un profesor are asemena discuții cu elevii dumnealui. O seară bună”, a scris un părinte.
O altă elevă i-a scris că, dacă le povestește despre vaccin, și ei au dreptul să sară pe geam - clasa fiind la parter. Vieru i-a răspuns extrem de agresiv: „VORBESC DESPRE CE VREAU MĂI!!!! DAR TU ÎMI SPUI MIE CE SĂ SPUN ȘI CE NU? DAR NU ȚI-E RUȘINEEEEEE? UNDE TE TREZEȘTI SĂ DAI INDICAȚII UNUI PROFESOR?”

 

Le țipa elevilor: „Nu ai niciun drept!”

La alte link-uri antivaccin, copiii au replicat: „Nu ne pasă, domnu”. Răspunsul a fost cel așteptat: “GURA! NU ȚI-AM CERUT PĂREREA!”. „Nici noi nu v-am cerut informații despre vaccin”, au spus copiii. „DAR NU TREBUIE SĂ-MI CERI TU, MĂĂĂĂĂ. EU ȘTIU CE TREBUIE SĂ DAU”.
„Am orice drept. Dacă eu nu vreau să vă ascult poveștile despre vaccin nu le ascult și punct”, i-a scris Alexandra.
„NU AI NICIUN DREPT”, a replicat profesorul, ceea ce a făcut-o pe Otilia să „țipe” prin majuscule: “TOȚI AVEM DREPTURI EGALE”, iar pe Alexandra să tragă o concluzie: „Degeaba sunteți profesor de Socială”.
„Bossu” a răspuns: „NOTA SCĂZUTĂ LA PURTARE”
În discuțiile de pe grupul elevilor, profesorul Augustin Vieru i-a amenințat și cu scăderea notei la purtare.

 

Copiii se milogesc să-și spună părerea: „Și noi avem drepturi”

„CINE ÎȘI FACE VACCIN IȘI DISTRUGE SĂNĂTATEA ȘI VIAȚA. VOM FI NECRUȚĂTORI CU ORICINE SE OPUNE ADEVĂRULUI ȘI PATRIOȚILOR”, a scris el.
„Dați dovadă că comunismul încă există”, a scris o elevă. Panta paranoică a profesorului Vieru este sugerată și de faptul că și-a schimbat numele în grupul elevilor pe Messenger. Inițial, mesajele erau de la contul Augustin (prenumele său), acum sunt de la BOSSU.
„COMUNISMUL E A CELOR CU VACCINUL. NOI NE OPUNEM ACESTUI COMUNISM”, scrie profesorul mai departe, care a făcut un dezacord din grabă. Corect ar fi fost „comunismul e al celor cu vaccinul”.
„Nu avem voie să ne spunem punctul de vedere că ne lăsați repetenți. Și noi avem drepturi”, scriu copiii mai departe, iar replica lui este: „NOTA SCĂZUTĂ LA PURTARE CELOR CARE COMENTEAZĂ DIN ACEST MOMENT. SCAD NOTA”.
„Ce credeți că zic părinții noștri când văd cum vorbiți cu noi?”.
Profesorul: „DAR NU COMENTA OBRAZNICOOOOO. TACI ÎN FAȚA MEA”.



„Nu știam că i-au desfăcut contractul de muncă. Noi ne-am plâns de această situație, am făcut capturi de ecran cu mesajele. Nu am încredere în acest om să se ocupe de copiii noștri. Sincer vă spun, însă, mi-e milă de el. Pentru că l-am văzut foarte instabil emoțional.”
Părintele unui elev de la Școala Bohotin

Liceul Teoretic din Răducăneni are standarde ridicate, dar a încercat să scape de profesorul Vieru trimițându-l pe capul altor elevi

 

Istorie similară la Liceul din Răducăneni: prezenta fetelor filme cu avorturi

Pe vremea când nu exista Covid 19 și vaccinurile cărora să se opună, Augustin Vieru s-a opus în școala unde preda avortului. Era profesor suplinitor la Liceul Teoretic Răducăneni, iar profesorii spun că a fost trimis suplinitor la Bohotin după o istorie asemănătoare.
„Făcea campanie antiavort în școală. Tot așa, extrem de agresiv. A ieșit scandal când a prezentat fetelor filme cu avorturi și a fost trimis la școlile din Bohotin și Roșu”, au povestit foștii colegi.
În prezent, angajații școlii spun că Augustin Cezar Vieru este în concediu medical. El a contestat la Tribunalul Iași desfacerea contractului de muncă.

 

ISJ a tolerat ani de zile un profesor cu un comportament aberant

La nivel oficial, directoarea Liceului din Răducăneni, Liliana Carp, a precizat că desfacerea contractului de muncă are legătură cu evaluarea activității profesorului, fără să dea mai multe amănunte.
La Inspectoratul Școlar Județean, cazul este cunoscut, dar declarațiile oficiale sunt puține, încercându-se mușamalizarea gravității faptelor comise de dascăl. „Domnul profesor, care a fost suplinitor, a contestat și la ISJ decizia de desfacere a contractului de muncă. Mai multe detalii nu putem spune acum, având pe masă această contestație”, a precizat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al ISJ Iași.

 

Colegii din Bohotin: „Era foarte retras, nu discuta cu nimeni”

REPORTER DE IAȘI l-a căutat pe e-mail și pe Facebook pe Augustin Vieru, pentru a răspunde întrebărilor legate de cazul său. Nu a răspuns la niciun mesaj. A fost imposibil de aflat un număr de telefon de-al său, pentru că nici unul dintre colegi nu-l avea. „Nu discuta cu nimeni, nu am avut niciun fel de relații cu profesorul de Științe Sociale, era foarte retras”, au spus colegii de la Școala Bohotin.
Totuși, în urma mesajelor, Augustin Vieru ne-a contactat duminică dimineață, 14 noiembrie. A spus că nu vrea să ne răspundă în scris și că nu poate sta de vorbă cu REPORTER DE IAȘI până luni după-amiază, 15 noiembrie. I s-a pus în vedere că articolul va fi publicat pe baza conversațiilor purtate cu elevii pe FB Messenger și că așteptăm precizările sale ulterior apariției materialului.

 

Augustin Vieru apare în mai multe fotografii alături de soția sa, o femeie din Honduras

 

Profesor cu doctorat: antivaxxer, anti-avort, anti-homosexualitate

A studiat la Facultatea de Filosofie de la Univ. „ Al.I. Cuza” și este doctor în filosofie al aceleiași universități. Ca un detaliu, în 2013, când avea 40 de ani, s-a căsătorit cu Carmen Adriana Hilda Hortin (34 de ani) din Honduras. Pe profilul său apar câteva fotografii cu soția din acea perioadă, din Honduras și din România, dar nimeni nu știe acum dacă mai sunt împreună.
Pe profilul său de Facebook este foarte transparent faptul că se opune vaccinării, avortului, homosexualității. Cele mai multe postări ale sale au aceste subiecte. Mai scrie pe două bloguri, având aceleași subiecte.
Distribuie tot ce înseamnă teorii ale conspirației despre Covid 19, este abonat la canalele Luis Lazarus-Zeus TV, Răzvan Constantinescu, Diana Șoșoacă. Cu senatoarea s-a fotografia pe 25 septembrie în Piața Unirii și i-a amenințat pe copii la școală. Din propriile afirmații făcute în fața elevilor, este membru al partidului neo-legionar Noua Dreaptă.

 

Article image
* Protosinghelul Teodosie Paraschiv este duhovnicul Mănăstirii Durău, loc emblematic pentru Mitropolia Moldovei, unde Prea Fericitul Daniel voia să facă un Athos al României * Predicile de liturghie ale călugărului cu grad înalt sunt stupefiante: vorbește ore întregi enoriașilor despre Guvernul Mondial creat de extratereștri, despre controlul oamenilor prin cipurile din vaccin și despre magneți la locul injecției * El spune...
Autor Cezar Moraru Anchete 26 Octombrie 2021


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31