fbpx
 
Ieșeanul care i-a înfruntat pe teroriști în Londra: „I-am dat una de l-am zăpăcit!” (VIDEO)

Ieșeanul care i-a înfruntat pe teroriști în Londra: „I-am dat una de l-am zăpăcit!” (VIDEO)


Un ieșean care a filmat atacul din Londra a povestit pentru Actual de Cluj că era la muncă, la brutărie, când atacatorii au început să injughie oamenii pe stradă. Acesta a relatat cum el şi colegii lui au ieşit în stradă şi au băgat oamenii disperaţi în brutărie, pentru a-i pune la adăpost. Mai mult, potrivit acestuia, i-a şi lovit pe agresori.

 

Florin Morariu, un bucătar din Iași care lucrează în Londra și care a filmat atacul teroriștilor, a zis că era în brutăria la care lucrează când a auzit ţipete, s-au uitat pe geam, iar două turiste băteau deja disperate în geam să le ajute.  Acestea au intrat, iar el şi colegii lui au ieşit în stradă. „Se călcau în picioare, ţipau, nu ştiam ce se întâmplă".

 

„Ferească Dumnezeu ce este aici. Nebunii ăștia au împușcat oameni. Uitați-vă fraților. I-am dat un baschet în cap la teroristul ăsta. (…) Adu ceva, adu-mi ceva mai dur. Adu-mi un par de sub masă. Făcălețul de sub masă, du-te și adu-l. Doi teroriști din ăștia au tăiat oamenii pe stradă. Uitați-vă ce e aici. Doamne ferește!”, spune românul de-a dreptul îngrozit de ceea ce se petrece pe străzile Londrei.

 

 

 

„Am ieşit şi noi, le-am lăsat înăuntru şi le-am spus să stea acolo. Am luat două navete de astea şi-am plecat înspre locul din care veneau oameni în alergare. Leşinau oameni pe stradă. În dreapta brutăriei era o alee, o ieşire spre o piaţă. Văd în stânga, la vreo cinci metri, patru persoane, un cetăţean simplu flancat de alţi doi, iar din spate vine un al treilea. Apoi îl văd pe cel din dreapta că începe să-l taie cu cuţitul. M-am dus spre ei, am aruncat cu o navetă, aveam doua. M-am apropiat, iar cu a doua navetă l-am lovit pe unu dintre ei în cap, în zona fetei. Imediat a apărut poliţia şi mi-au strigat prin portavoce să plec că aruncă grenadă. Go, go! Go! Am auzit clincetul acela pe beton, când a lovit asflatul şi în momentul ăla m-am speriat că mă prinde explozia şi pe mine. Nu mi-am dat nici eu seama ce fac. Am fugit şi mi-am scos telefonul şi am început să filmez, până când au venit cei din poliţie şi mi-au zis să opresc telefonul", a spus Florin.

 

„M-am întors la brutărie, erau oamenii înfricoşaţi. Am băgat câţi am putut înăuntru, apoi au venit forţele speciale, au intrat şi ne-au pus să stăm culcaţi cu mâinile la ceafă, se temeau să nu fie terorişti printre noi", a continuat acesta, care a adăugat ca primul lucru pe care l-a făcut după ce şi-a revenit din spaima a fost să îşi sune părinţii şi copilul.

 

„Sunt ok, nu vă faceţi probleme. Sunt terorişti, dar poliţia i-a prins", a încheiat acesta.

 

Întrebat dacă ar proceda la fel, a spus: „Aş minţi să spun asta, asta ţine de moment, nu ştiu. Eu nu m-am dus să mă bat cu teroriştii, mi-am luat navetele alea ca să mă apăr, nici nu ştiam ce se întâmplă exact. Dar când l-am văzut pe omul ăla înjunghiat, m-a apucat furia şi m-am dus să le dau în cap".

 

Cel puțin șapte persoane au fost ucise și alte 50 au fost rănite după ce trei teroriști au intrat cu o dubiță în pietonii de pe London Bridge, apoi au înjunghiat mai multe persoane în Borough Market.Polițiștii din Londra au anunțat că cele două incidente sunt atentate teroriste.

 

(Sursa: Hotnews.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31