fbpx
 
DOCUMENT EXCLUSIV. Programul Papei la Iași: 65.000 de pelerini vor fi identificați prin cod de bare și cu liste nominale

DOCUMENT EXCLUSIV. Programul Papei la Iași: 65.000 de pelerini vor fi identificați prin cod de bare și cu liste nominale


65.000 de credincioși sunt așteptați  la Iași, pe 1 iunie. Accesul va fi pe bază de bilet cu cod de bare ce nu poate fi multiplicat. Iașul va fi oraș ocupat de Jandarmerie, SPP, Poliție, SRI. Fără bagaje voluminoase, fără brichete, fără băutură. Străzile din Centru vor fi închise cu o zi înainte de vizita Papei Francisc. Toate spitalele vor fi de gardă în ziua vizitei.

Iașul se închide pe 31 mai, pentru vizita Papei Francisc, de pe 1 iunie. Autoritățile au anunțat programul, dar și măsurile de securitate pregătite pentru vizita oficială. Papa va ajunge în Iași în după-amiaza zilei de 1 iunie, iar primul punct de interes va fi Catedrala Romano-Catolică, unde va binecuvînta 800 de bătrâni bolnavi. Străzile din centru vor fi închise cu o zi înainte, pe 31 mai.

Scenă la Palatul Culturii

Papa Francisc va fi întâmpinat la Catedrala Romnano-Catolică de un diacon și un preot foarte bătrân și bolnav, cu 70 de ani de slujire. Cei doi îi vor înmâna o lumânare pe care Papa o va duce la icoana Fericitului Durcovici, unde va ține o binecuvântare.
După vizita la catedrală, Papa se va deplasa cu papamobilul printre aproximativ 65.000 de credincioși, până la scena din fața Palatului Culturii, de unde le va vorbi oamenilor.
La Palat vor fi prezenți președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, Principesa Margareta, precum și mai mult de 10 ambasadori și consuli onorifici.

 

În perimetrul din fața Palatului Culturii accesul se va face pe culoare prestabilite, iar pelerinii vor trebui sa ajungă cu 5 ore înainte de sosirea Papei

Peste 65.000 de credincioși

În parohiile romano-catolice s-au făcut deja liste cu participanți și sunt deja anunțați peste 55.000 de credincioși. Lor li se adaugă credincioșii înscriși online, dar și ieșeni. Organizatorii estimează că cel puțin 65.000 de persoane vor fi la Palatul Culturii.
Cei care s-au înscris pe liste au primit un bilet unic, cu cod de bare și elemente de securitate detectabile la scanare. Biletul nu poate fi multiplicat.
Pelerinii vor fi preluați cu autobuze al CTP Iași, pentru a fi aduși în zona vizitei.

Securitate de grad maxim

În perimetrul din Centru vor exista porți de scanare și de control corporal, pe unde vor intra credincioșii ce se vor așeza în 9 zone desemnate.
Controalele vor fi efectuate de echipe mixte ale Jandarmeriei, SPP, SRI. Instituțiile au transmis că cei care vor veni la Palatul Culturii nu trebuie să aibă bagaje voluminoase, obiecte contondente, brichete, băuturi alcoolice și trebuie să ajungă în zonă până la ora 12. Vor aștepta până la ora 17, când este programată apariția Suveranului Pontif la Iași.

Papa Francisco va fi întâmpinat la Catedrala Romano-Catolică de un preot foarte bătrân, care slujește de peste 70 de ani

Vor fi arborate 4.000 de steaguri

Episcopia Romano-Catolică a pregătit materiale inscripționate, pentru ca cei care participă să păstreze o amintire: eșarfe, sacul pelerinului, magneți, brelocuri, căni, insigne, tricouri cu imaginea Papei și a clădirilor din Iași. În Iași vor fi arborate 4.000 de steaguri .

Ecrane la Palat și în oraș, toate spitalele de gardă

La Palatul Culturii vor fi amplasate ecrane uriașe pentru ca discursul Papei să poată fi văzut, cu subtitrare în timp real. Și în 6 puncte din Iași vor fi astfel de ecrane cu sisteme de sonorizare.
Vor exista 300 de toalete ecologice, dintre care trei exclusiv pentru Papa Francisc și staff-ul său.
În plus, toate spitalele din Iași vor lucra în regim de gardă, cu Sfântul Spiridon drept centru special pentru staff-ul de la Vatican.
Organizatorii au pregătit și 12.000 de sticle cu apă pentru credincioși, iar Primăria Iași a pregătit 15.000 de pelerine pentru cazul în care plouă.
Episcopia Romano-Catolică a anunțat că a început un program liturgic intensiv pentru pregătirea enoriașilor care vor să-l întâmpine pe Suveranul Pontif.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31