fbpx
 
Cătălin Bulgariu a supt de la patru consilii de administrație, deși legea permite maxim trei Cătălin Bulgariu a supt de la patru consilii de administrație, deși legea permite maxim trei

Spaima CA-urilor: Bulgariu, membru ilegal în patru Consilii de Administrație. Și-a șters urmele


Legislația îi permite maxim trei în același timp. ANI poate începe oricând ancheta împotriva directorului Aeroportului. Prefectul județului: „Dacă a fost și pentru o secundă membru în toate, plătește”. Cătălin Bulgariu a mai fost descoperit o dată incompatibil de ANI, tot pentru calitatea de membru CA la Radio Iași, având interdicția de-a fi numit pe funcții publice.

Directorul RA Aeroportul Internațional Iași, Cătălin Bulgariu, a avut calitatea de membru în patru Consilii de Administrație concomitent, în condițiile în care o OUG din 2011 îi permitea maxim trei CA-uri în același timp. 

La momentul în care a fost numit în CA al Aeroportului, nu și-a depus declarația de interese, tocmai pentru a nu se observa că noul cadou pe care îl primea de la PSD era nepermis.

Unul la Ecopiața

Pe finalul anului 2017 și începutul lui 2018, partidul îl ținea pe actualul director al RA Aeroportul Internațional Iași în trei locuri călduțe, cu bani frumoși.
Pe 23 iunie 2017, prin Hotărârea CL 250, era constituit Consiliul de Administrație provizoriu al SC Ecopiața, societatea Primăriei Iași care gestionează activitatea piețelor, târgurilor și a bazarului.
Pe lista CA este, la poziția a patra, Cătălin Bulgariu. Aceeași Hotărâre de Consiliu Local menționează că membrii CA sunt numiți provizoriu, pe o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii până la 6 luni.
Termenul limită ar fi fost finalul lunii decembrie 2017, dar alegerea noului CA al Ecopiața s-a făcut abia în primăvara anului 2018. Deci, din iunie 2017 până în aprilie 2018, Bulgariu a fost în CA la Ecopiața.

Directorul Aeroportului a mai fost cercetat o dată de ANI, având interdicție la funcții publice

Unul la spital

În iunie 2018, CL Iași aproba înlocuirea a doi membri CA care demisionaseră: unul de la Spitalul de Recuperare, celălalt de la Parhon. Numele celui care demisionase din CA-ul Spitalului de Recuperare este Cătălin Bulgariu, care deținea funcția, în iunie 2017, așa cum reiese din semnarea, la acea dată, a regulamentului de ordine interioară.
Cătălin Bulgariu a fost înlocuit de Florin Boca la Spitalul de Recuperare. Este demonstrat și că între iunie 2017 și iunie 2018, Bulgariu a fost în CA la Spitalul de Recuperare.

Unul la liceu

Conform site-ului Colegiului Național Iași, printre membrii Consiliului de Administrație pentru anul școlar 2018/2019 este și Cătălin Bulgariu.
În dreptul menționării numelui său pentru anul școlar amintit, este trecută data afișării: 22 noiembrie 2017.
Cătălin Bulgariu era, din perioada anterioară, membru CA la Național, a explicat o secretară a unității de învățământ, fără a preciza exact de când.
Totuși, în iunie 2017 era membru al consiliului de administrație de la Național.

Cadoul suprem a venit în octombrie 2017

În 12 octombrie 2017, PSD i-a pus în brațe lui Cătălin Bulgariu cel mai frumos cadou: membru al Consiliului de Administrație al RA Aeroportul Internațional Iași.
Pe 12 octombrie 2017, Bulgariu era deja membru al CA-urilor de la Spitalul de Recuperare, Ecopiața și Colegiul Național Iași.
Pentru a acoperi faptul că la Aeroport este a patra felie de tort dată de PSD, Bulgariu nu a depus, pentru 2017, declarație de avere și interese. Este singurul membru al CA căruia îi lipsește acest document pentru anul menționat.

Bulgariu, singurul care lipsește de pe lista declarațiilor de avere pentru anul 2017, deși fusese numit la Aeroport în octombrie

Se aplică retroactiv

Contactat pentru a oferi explicații, Cătălin Bulgariu nu a răspuns la telefon. REPORTER DE IAȘI i-a scris un SMS în care i s-a explicat situația celor patru mandate de membru CA deținute concomitent și i-a solicitat o explicație. A ignorat mesajul.
Prefectul județului Iași, Marian Șerbescu, spune că instituția pe care o conduce nu are atribuții pentru a verifica situația lui Bulgariu. În schimb, poate sesiza ANI, dacă ANI nu se autosesizează pe acest caz.
„Dacă a fost membru în patru CA-uri, pentru o zi sau o secundă, și OUG interzice asta, plătește. Există șanse mari ca funcția din CA-ul Colegiului Național să nu fie remunerată, dar dacă OUG nu specifică faptul că se referă la mandate plătite, se ia doar numărul", a explicat Marian Șerbescu, prefectul de Iași.
În ultima formă a OUG 109/2011, cea din 3 iulie 2018, la articolul 7, se specifică: „Membrii consiliului de administrație nu pot face parte din mai mult de 3 consilii de administrație ale întreprinderilor publice. Autoritatea publică tutelară poate stabili un număr mai mic de consilii de administrație din care un membru desemnat al unei întreprinderi publice poate face parte".

 

IUNIE 2017 – FEBRUARIE 2018
- perioada în care Cătălin Bulgariu a fost simultan membru CA la Ecopiața, Spitalul de Recuperare, Colegiul Național și Aeroportul Iași

Veniturile de la consiliile de administrație

  1. Ecopiața – 7.000 de lei net în 2017, 1.100 până la înlocuire, în 2018
  2. RA Aeroportul - 7.000 de lei net în 2017, 12.500 în 2018
  3. Reprezentanții Spitalului Clinic de Recuperare susțin că nu a încasat venituri ca membru al CA
  4. Mandatul de membru CA la Colegiul Național este neremunerat

Conform declarației de avere depusă în 2019, la Aeroport, Bulgariu are un salariu net lunar de 12.000 de lei. Acestor sume li se adaugă cele luate de la Ecopiața și Aeroport.
Soția sa, director adjunct la altă instituție de stat, Tehnopolis, a câștigat 66.000 de lei în 2018.
Bulgariu nu este la primul impact cu ANI. În martie 2019, Agenția Națională de Integritate a constatat că directorul Aeroportului a fost în incompatibilitate la Societatea Română de Radiodifuziune.
„În perioada 18 iunie 2012 – 24 iunie 2016 el a deținut și exercitat simultan funcția de membru în Comitetul Director al Societății Române de Radiodifuziune – Studioul Teritorial de Radio Iași și pe cea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Iași, judeţul Iași, încălcând astfel dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. a) și alin. (2), coroborat cu art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003", se arată în comunicatul ANI.

Article image
În decembrie anul trecut, a fost finalizată modernizarea Terminalului 1 de la Aeroportul Iași. De atunci, a fost utilizat de trei ori: o dată la inaugurare, de două ori la alte curse internaționale. Până când companiile au spus că refuză să mai îmbarce sau să debarce pasagerii acolo, din cauza spațiului minuscul. La număr stăm bine, avem trei terminale. În uz, doar două, investiția de peste 1 milion de lei în T1, fiind bani...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 12 Iulie 2019

Article image
RA Aeroportul Iași are de plătit dări de 6,7 milioane de lei și ar mai avea disponibil în cont 3,8 milioane de lei. În documentul ajuns în posesia REPORTER DE IAȘI se vorbește de imposibilitatea achitării datoriilor la bugetul de stat, în condițiile în care Blue Air a acumulat debite către Aeroport în valoare de aproape 14 milioane de lei. Este o sumă record în istoria colaborării cu acest operator aviatic. Directorul Aerop...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 09 Iulie 2019

Article image
Proiectul trebuia depus în ianuarie 2018 și nici acum nu e gata. Axa a rămas încă deschisă, dar se pierd ani în neștire care compromit viitorul Aeroportului. Banii sunt necesari noii platforme pentru Aerostar și pentru gararea avioanelor, trebuind terminată în septembrie 2019. Misiune imposibilă! Alți bani puteau fi folosiți pentru unirea celor trei terminale într-unul singur, mult mai mare. „În doi ani, acest proiect putea...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 27 Februarie 2019


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31