fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 28 Februarie 2018

Ca în fiecare an, primele zile ale primăverii sunt dedicate feminității. Ansamblul Palas le încurajează pe doamne și domnișoare să se simtă speciale și le oferă peste 1.200 de cadouri de răsfăț: o vacanță de 5* la SPA pentru patru persoane în Ungaria, opt parfumuri de lux BEAUTIK, sesiuni de fitness, cosmetice și bijuterii.

 

„Be fabulous this spring!” este îndemnul primelor zile de primăvară. Pentru că fiecare femeie este specială, în perioada 1 – 8 martie 2018, ansamblul Palas le oferă peste 1.200 de motive să se simtă apreciate. Sesiunile de shopping vor fi răsplătite, iar doamnele și domnișoarele vor fi surprinse cu cele mai reușite cadouri de Ziua Internațională a Femeii, inspirate din pasiunile lor pentru relaxare, bijuterii și cosmetice. Clienții care cumpără în valoare de minimum 150 de lei din magazinele Palas Mall se pot înscrie la tombola cu surprize dedicate femeilor, la centrul de premiere special amenajat în zona Guess.

Marele premiu constă într-un sejur de cinci nopți, la un hotel de 5* din inima Budapestei, Ungaria. Norocoasa își va putea invita alte trei prietene în escapada de răsfăț, unde vor beneficia de acces la servicii complete de SPA & Wellness. Câștigătorul va fi desemnat în urma tragerii la sorți, din 8 martie. Tot atunci vor fi oferite și opt parfumuri de lux BEAUTIK Haute Parfumerie, prima parfumerie cu rang de furnizor al Casei Regale a României. În plus, zilnic, primele 150 de persoane înscrise în campanie vor primi cadouri instant: sesiuni de fitness, bijuterii și cosmetice.

Ansamblul Palas sărbătorește femeile și printr-o agendă de evenimente special dedicate lor. Sâmbătă, 3 martie, de la ora 17.00, cei mai talentați prichindei vor face spectacol la Kids Fashion Show & Music, iar duminică, de la ora 14.00, cei prezenți în Atriumul Palas Mall vor fi încântați de vocile participanților la audițiile Festivalului „Music 4 Kids”. În continuare, până pe 4 martie, clienții Palas Mall găsesc în Atrium cea mai variată ofertă de mărțișoare, realizate de artiști plastici, meșteri populari și artizani handmade.

Miercuri, 7 martie, de ora 17.00, sărbătoritele sunt invitate la Kasta Morelli Kids Show. Pe 8 martie, de la ora 17.00, pe scenă vor urca micii artiști de la Palatul Copiilor, într-un concert „Cadou de ziua ta”, urmați de First Models Kids Fashion Show. Tot de ziua lor, doamnele și domnișoarele vor fi întâmpinate cu zâmbete și flori, la Palas. Până pe 11 martie, în diferite zone ale Palas Mall sunt prezenți artizani handmade și nu numai cu propuneri inspirate de cadouri pentru Ziua Internațională a Femeii.


Publicat in Timp Liber
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au intervenit, cu o ambarcaţiune rapidă, pentru a salva 8 persoane care rămăseseră izolate şi fară alimente în Insula Mică a Brăilei, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

 

În data de 28 februarie a.c., în jurul orei 09.30, prin dispeceratul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila s-a primit o solicitare de sprijin din partea I.S.U. Brăila pentru salvarea unor persoane care au rămas izolate şi fară alimente, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, în Insula Mică a Brăilei.

Doi poliţişti de frontieră din cadrul SPF Brăila s-au deplasat cu ambarcaţiunea rapidă de intervenţie proiect ONIX 26SD la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, în zona kilometrului 5, pe braţul Vâlciu, fluviul Dunărea, de unde au preluat patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26-59 de ani, muncitori la societatea care are ca obiect de lucru exploatarea forestieră.

 

În jurul orelor 13.40, aceiaşi poliţişti de frontieră au preluat alţi patru angajaţi ai aceleiaşi societăţi comerciale, cu vârste cuprinse între 32-66 de ani, de la un alt punct de lucru, din zona kilometrului 210, braţ Cremenea, fluviul Dunărea.

Persoanele au fost transportate în siguranţă la trecerea BAC de pe raza localităţii Gropeni de unde au fost preluate de colegi, urmând sa fie conduse la domiciliu.

De asemenea, pe timpul misiunilor îndeplinite, poliţiştii de frontieră au dus paznicilor celor două puncte de lucru, rămaşi pe insulă, alimente şi bunuri necesare primite de la reprezentanţii societăţii angajatoare.


Publicat in Social
Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, ca fostul europarlamentar Adrian Severin să fie lăsat în libertate condiţionată.

 

Politicianul a executat efectiv un an şi trei luni din pedeapsa de 4 ani primită pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Decizia este definitivă, informează Europa FM.

În perioada decembrie 2010 – martie 2011, reporteri sub acoperire ai publicației britanice Sunday Times au propus  unui număr de 60 de membri ai Parlamentului European bani contra amendamente, urmând să le plătească până la 100.000 de euro pe an în schimbul promovării unor texte de lege pe care aceștia să le susțină.

Trei eurodeputați au acceptat, anume Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler si austriacul Ernst Strasser.

Într-o înregistrare făcută publică de Sunday Times, Adrian Severin afirmă că ar prefera să lucreze “prin intermediari”, adică să nu își asume paternitatea ideilor pentru care ar fi urmat să fie plătit. Fostul ministru de externe al României a invocat, de pildă, numele lui Sebastian Bodu.

Spre finalul înregistrării video, reporterii sub acoperire și demnitarul român negociază și “valoarea” serviciilor pe care acesta le-ar fi prestat timp de 3 zile – 12.000 de euro.

La sfârșitul lui martie 2011, eurodeputatul român a demisionat din PSD, însă doar după ce fusese amenințat că avea să fie exclus din partidl dar a refuzat să renunţe la postul din Parlamentul European, deși a părăsit grupul socialiștilor.

La începutul anului 2016, Adrian Severin a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare, decizie pe care a contestat-o, pe motiv că ar fi victima unei “înscenări juridice”.

Adrian Severin i-a calificat pe magistrați drept călăi.

Patru magistrați din complet au decis condamnarea, în timp al 5-lea a făcut opinie separată, optând pentru achitare.

Avocaţii lui Adrian Severin ceruseră achitarea sau o pedeapsă cu suspendare, pe motiv că fostul eurodeputat ar suferi de o boală incurabilă.

DNA a cerut ca Adrian Severin să fie condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare, la care să se adauge un spor de pedeapsă, având în vedere pregătirea juridică a fostului europarlamentar.

În ultimul cuvânt, Adrian Severin a spus că nu poate fi decât exasperat când se spune că ar fi acceptat bani pentru a depune amendamente în Parlamentul European. Adrian Severin a mai susţinut că procesul său este unul politic.

Sentinţa de 4 ani cu executare a fost dictată în noiembrie 2016.


Publicat in Justitie
Joi va fi singura zi frumoasă din această săptămână. Cu toate acestea, temperaturile vor fi foarte scăzute şi vor reuşi să ajungă la minus 2 grade doar prin sud-vest. Tot acolo, norii se vor aduna din orele serii şi vor aduce ninsori slabe care se vor extinde în tot sudul ţării.

 

Chiar şi după ieşirea din vigoare a avertizărilor de ger, temperaturile vor continua să fie mult mai mici faţă de cele potrivite la începutul primăverii. Vineri şi sâmbătă noaptea, vor fi minime de până la minus 20 de grade Celsius în nord-estul ţării. În schimb, în nord-vest, ziua se vor atinge 5..6 grade cu plus în acest weekend. Înnorările vor deveni persistente şi vor cădea ploi, lapoviţă şi ninsori în majoritatea zonelor, slabe cantitativ şi care vor favoriza apariţia poleiului.

Vineri se va depune un strat nou de zăpadă de până la 5 cm, iar gerul nu va conteni. De sâmbătă, însă, temperaturile vor începe să mai câştige câteva grade, dar vremea va fi închisă. Vor fi condiţii de precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă sau ninsoare şi va exista riscul de a se depune polei, informează Digi24.


Publicat in Vremea
Deputatul liberal Marius Bodea se arată surprins de declarațiile liderului PSD Iași Maricel Popa conform cărora primarul Mihai Chirica a purtat negocieri pentri intrarea în PNL.

 

„Am luat act, cu neplăcută surprindere, de declarațiile domnului Maricel Popa, președintele PSD Iași, care a prezentat opiniei publice că motivele excluderii din PSD Iași a domnului Chirica, ar fi negocierile avute de acesta pentru înscrierea în alte partide, făcând referire la Partidul Național Liberal.

Consider aceste declarații ca fiind aberante, fără suport în realitate, ce vin să mascheze neputința ambilor pseudo-lideri PSD de la Iași, domnul Chirica și domnul Popa, de a genera plus valoare comunității ce o administrează.

Amintesc că Iașul este realmente ignorat când vorbim de alocări de la bugetul de stat pentru infrastructura de transport, ca Municipiul Iași a primit sume mai mici prin PNDL și față de comune modeste ale Moldovei, și în general, au reușit împreună contraperformanța de ne izola inclusiv la nivel de percepție favorabilă asupra potențialului nostru local.

În ceea ce privește alegația legată de negocierile domnului Chirica cu PNL Iași, îl asigur pe domnul Popa că acestea nu au suport, PNL Iași neputând accepta nici măcar discuții informale pe acest subiect, întrucât criteriile de admitere în PNL a unui nou membru, mai ales a unei persoane ce ocupă o asemenea demnitate publică, prevăd minimal dovedirea integrității morale, doctrinare și profesionale a celui în cauză.

Și cred că aici, eu și domnul Popa, avem un numitor comun, poate singurul, anume că  ambii știm bine că domnul Chirica nu poate face dovada niciunui criteriu dintre cele amintite mai sus.

Opoziția liberală la abuzurile primarului de Iași este una sinceră, necesară și temeinic susținută cu documente, domnul Chirica dovedind în nenumărate rânduri că este lipsit de viziune, captiv unor grupuri suspecte de interese, aplecat mai degrabă spre mărunțișuri edilitare ce oricum sunt in fișele de post ale subordonaților din Primăria Iași.

Drept urmare, îl invit pe Domnul Popa să reevalueze situația colegului său, eliminând din povestea excluderii sale această inepție cu trecerea la PNL și să îl reprimească înapoi în PSD, cu scuzele de rigoare.

PNL Iași are de demonstrat primordial că are soluțiile unei bune guvernări locale, că este in antiteză complet chiar cu relele practici ale conducerii actuale ale Primăriei Iași și, nu în ultimul rând, că a înteles că în politică, aceste compromisuri transpartinice cu PSD, cu membrii ai acestui partid, sunt devastatoare pe termen mediu si lung”, arată deputatul PNL Marius Bodea într-un comunicat de presă.


Publicat in Politica Locala
O explozie puternică a avut loc în această dimineaţă, într-o garsonieră situată la parterul unui bloc din Lunca Cetăţuii. Deflagrația a avut loc în urma unei acumulări de gaze.

 

Reprezentanții ISU Iași au anunțat că nu s-au înregistrat victime. Se efectuează cercetări pentru a se stabili cauza exactă a exploziei.

Primele informații arată că deflagrația s-a produs la bucătărie, cel mai probabil proprietarii uitând aragazul deschis.

„În această dimineață, la ora 7.57, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a fost anunțat că în localitatea Lunca Cetățuii din județul Iași, a avut loc o explozie într-un apartament. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de stingere și unul de prim-ajutor care au constatat că deflagrația s-a produs în urma unei acumulări de gaze în bucătăria imobilului. Nu s-a produs niciun incendiu și nu au fost înregistrate victime”, a declarat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iași.


Publicat in Social
Un șoarece a fost filmat în vitrina cu carne a unui magazin Kaufland din Curtea de Argeș.

 

Un filmuleț postat pe Facebook de un client arată cum șoarecele se plimbă pe carne, iar apoi o angajată a hypermarketului Kaufland încearcă să îl prindă, cu mâna.

În tot acest timp, clientul o avertizează să nu pună mână pe el, pentru că ar putea să o muște, dar șoarcele dispare printre găurile vitrinei.

 

 

Compania Kaufland a reacționat și a transmis că a retras imediat toate produsele din vitrină pentru distrugere, fiind restabilite condițiile igienico-sanitare.

„Vă asigurăm că tratăm cu maximă seriozitate incidentul și, suplimentar, pentru a ne asigura prin toate mijloacele că cele mai înalte standarde igienico-sanitare sunt respectate, vom relua școlarizarea angajaților din acel magazin”, a transmis Kaufland.


Situație scandaloasă într-o școală din județul Botoșani, după ce doi băieți de 12 ani au fost surprinși de cadrele didactice în timp ce întrețineau relații sexuale în toaleta școlii.

 

Elevii, doi băieţi cu vârste de aproximativ 12 ani, au fost prinşi de profesori în timp ce întreţineau raporturi sexuale orale reciproce în toaleta şcolii. Se pare că cei doi au întreţinut relaţiile sexuale în mai multe zile, recunoscând acest lucru în faţa cadrelor didactice.

Directorul unităţii şcolare a anunţat Poliţia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, potrivit stiri.botosani.ro.

Poliţiştii au deschis un dosar penal, însă având în vedere vârsta celor implicaţi probabil nici unul nu va fi tras la răspundere, iar în paralel cei doi au fost consiliaţi psihologic de specialişti.


Publicat in Moldova
Alin Cervatiuc, omul de casă al primarului, vrea să înghită toată presa ieșeană. Un atentat la libertate fără precedent. Cervatiuc este angajat, prin detașare, la Serviciul Administrativ, dar lucrează în beneficiul personal al primarului. Tânărul a cerut la OSIM înregistrarea, pe o anumită clasă, a mărcilor REPORTERIS, Ziarul de Iași și 7EST. De asemenea, a vrut să fure complet marca Radio Hit, aflată în curs de reautorizare. Chirica nu s-a disociat de această acțiune de tip mafiot, iertându-l pe Cervatiuc. Adevăratul stăpân este Asimionesei.

 

Omul de casă al primarului Mihai Chirica și al patronului informal al BZI, Ghiocel Asimionesei, s-a gândit să se facă mogul de presă în stil mare. Dintr-o singură lovitură, Alin Cervatiuc - un fel de promoter pe Facebook al primarului, dar plătit din bani publici – a cerut la OSIM înregistrarea mărcilor REPORTERIS, Ziarul de Iași, Radio Hit și 7EST. Branduri construite în ani sau zeci de ani de muncă de echipe de jurnaliști sunt victime ale unui atac tip „raider”, specific mafiei ruse din urmă cu 10 ani, pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Site-uri web sub numele altora

Alin Cervatiuc a dat atacul pe 29 ianuarie, anul acesta. Cererea la OSIM s-a făcut în nume propriu. În cazul publicațiilor REPORTER, Ziarul de Iași și 7EST, omul Primăriei și al lui Asimionesei a cerut înregistrarea mărcilor în Clasa 42, rămasă neacoperită, iar în cazul Radio Hit a cerut direct realizarea de emisiuni radiofonice, transmiterea de emisiuni și vânzare cu amănuntul, adică tot ce face o stație radio.

Clasa 42 se referă, printre multe altele, la „găzduirea unui site web interactiv, încărcarea, descărcarea, postarea, arătarea, afişarea, etichetarea, partajarea şi transmiterea de mesaje, comentarii, conţinut multimedia, videoclipuri, filme, pelicule, fotografii, conţinut audio, animaţie, poze, imagini, text, informaţii şi alte tipuri de conţinut”.

De asemenea, Clasa 42 permite „găzduire comunităţi virtuale pentru ca utilizatorii să organizeze grupuri, evenimente, participări la discuţii, colectare de informaţii şi resurse, şi să se angajeze în relaţionarea socială, de afaceri şi comunicare”.

Practic, înregistrând mărci consacrate din presa ieșeană, Alin Cervatiuc, manevrat din umbră de stăpânii lui, ar putea crea noi site-uri și pagini oficiale pe rețelele de socializare. Având, toate, nume pentru care au muncit alții: REPORTERIS, Ziarul de Iași, 7EST.

Cervatiuc (al doilea din dreapta), alături de Mihai Chirica în campania electorală din 2016

 

Atac pe banii noștri

Posesorii acestor mărci sunt identificați ca dușmani închipuiți ai lui Asimionesei. Cervatiuc n-a cerut înregistrarea mărcii BZI (Bună Ziua Iași) sau Evenimentul, pentru că sunt de partea celeilalte tabere. Războaie în loc de proiecte pentru binele Iașului!

REPORTER DE IAȘI are marca înregistrată la OSIM și protejată până în 2026. De asemenea, domeniul web REPORTERIS este înregistrat conform legilor românești, racordate la legislația europeană. Același lucru este valabil și pentru celelalte mărci de media locale supuse atacului.

REPORTER DE IAȘI, ca și celelalte publicații, nu a înregistrat marca la toate clasele OSIM, pentru că sunt zeci de poziții iar costurile sunt enorme. O publicație locală nu are bugete pentru a preveni atacurile de peste noapte ale unui angajat din Primăria Iași și care, culmea, este plătit din bani publici, inclusiv din impozitele plătite de firma care editează REPORTER DE IAȘI. Cum s-ar spune, Cervatiuc, ne invadează teritoriul pe banii noștri.

 

Cererile lui Cervatiuc depuse la OSIM. Un asemenea demers din partea unui angajat al Primăriei nu s-a mai pomenit în politica din Iași

 

Angajat în Primărie

Un gigant cum este Coca Cola își permite să-și protejeze marca în toate clasele activităților economice în fiecare țară în care pătrunde. Nu poți scoate pasta de dinți Coca Cola sau detergentul cu același nume. Însă o publicație locală din România nu poate aloca resurse pentru a preveni asemenea riscuri.

Războiul hibrid declanșat de cei care stau în spatele lui Alin Cervatiuc este girat inclusiv de Mihai Chirica, prin pasivitatea arătată în acest caz. Cervatiuc a fost omul care s-a ocupat de diseminarea pe Facebook a campaniei lui Chirica în campania locală din 2016, dar și în campania PSD de la parlamentarele din același an.

Cervatiuc este administrator al grupului de Facebook „Ești din Iași dacă…”, aflat sub controlul familiei Asimionesei, care deține ziarul BZI. În același timp, în toamna trecută, Cervatiuc a fost angajat la Primăria Iași printr-un artificiu. Neavând licență de studii medii, omul lui Chirica și Asimionesei a fost angajat, fără concurs, ca muncitor necalificat la Servicii Publice Iași (fosta Spații Verzi), fiind detașat imediat la Serviciul Administrativ al Primăriei, ocupând un birou în aceeași cameră cu șeful acestui departament.

Practic, un angajat al Primăriei atentează la drepturile de proprietate ale mărcilor din media ieșeană, fapt fără precedent în istoria politicii locale.

 

 

Chirica l-a iertat

Atribuțiile lui Alin Cervatiuc în organigrama Primăriei sunt o enigmă. El este plătit de ieșeni ca să facă promovarea imaginii lui Mihai Chirica pe Facebook, activitate pe care Primăria a externalizat-o din nou, în această săptămână, pentru anul 2018, la un preț estimat de 120.000 de lei. Angajarea și retribuirea tânărului Cervatiuc din bani publici au inclusiv conotații penale.

A doua zi după cererile de înregistrare la OSIM făcute de Alin Cervatiuc, REPORTER DE IAȘI a adresat trei întrebări purtătorului de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga:

„1. Alin Cervatiuc mai este angajatul Primăriei, detașat de la SPI?
2. Primăria are o reacție la acest demers al unui angajat al său?
3. Există o fișă de pontaj a lui Alin Cervatiuc, un raport de activitate?”

După o lună întreagă, nu am primit niciun răspuns. Surse din administrație au relatat că primarul Mihai Chirica i-a reproșat angajatului său demersul făcut la OSIM, iar Cervatiuc și-a înaintat demisia. După o săptămână însă, Chirica l-a iertat și tânărul aflat sub comanda lui Asimionesei și-a retras demisia. E și acum în biroul Administrativ de la Primărie.

 

Alin Cervatiuc lucrează și în prezent într-un birou de la etajul 2 al Primăriei. Nu face nimic pentru ieșenii care îi plătesc salariul

 

Reacțiile celor atacați de omul Primăriei

„Echipa editorială a postului Radio HIT IASI, post de radio 100% ieșean, înființat în anul 1994 și care emite pe frecventa 94,9 FM, precizează faptul că, încă de la înființare, în urmă cu 24 de ani, HIT Media Investments SA (compania care deține postul de radio HIT) a înregistrat la Oficiul de Stat  pentru Invenții și Mărci (OSIM) marca Radio HIT, sloganul și denumirile emisiunilor proprii.
În acest moment, procedura de reactualizare a înregistrărilor Radio HIT, la cererea HIT Media Investments SA, se află în desfășurare.
Radio HIT va continua să rămînă un produs mass media de calitate și să servească interesele comunității”, a declarat Violeta Cincu, producător general Radio Hit

„Din momentul în care în 7EST au început să apară diverse dezvăluiri sau materiale care nu au fost pe placul primarului Mihai Chirica sau a viceprimarului Gabriel Harabagiu, ne-au fost transmise direct și prin intermediari amenințări cu dosare penale, închiderea afacerii etc. Evident că acțiunea lui Alin Cervatiuc nu este una personală. Cervatiuc este doar săgeata unor personaje care vor să blocheze instituțiile media și care finanțează în același timp această acțiune.” - Rareș Neamțu, redactor-șef 7EST

„Vom face opoziție la cererea de înregistrare și probabil vom avea câștig de cauză.” - Toni Hrițac, redactor-șef Ziarul de Iași


Publicat in Anchete
Alin Cervatiuc, omul de casă al primarului, vrea să înghită toată presa ieșeană. Un atentat la libertate fără precedent. Cervatiuc este angajat, prin detașare, la Serviciul Administrativ, dar lucrează în beneficiul personal al primarului. Tânărul a cerut la OSIM înregistrarea, pe o anumită clasă, a mărcilor REPORTERIS, Ziarul de Iași și 7EST. De asemenea, a vrut să fure complet marca Radio Hit, aflată în curs de reautorizare. Chirica nu s-a disociat de această acțiune de tip mafiot, iertându-l pe Cervatiuc. Adevăratul stăpân este Asimionesei.

 

Omul de casă al primarului Mihai Chirica și al patronului informal al BZI, Ghiocel Asimionesei, s-a gândit să se facă mogul de presă în stil mare. Dintr-o singură lovitură, Alin Cervatiuc - un fel de promoter pe Facebook al primarului, dar plătit din bani publici – a cerut la OSIM înregistrarea mărcilor REPORTERIS, Ziarul de Iași, Radio Hit și 7EST. Branduri construite în ani sau zeci de ani de muncă de echipe de jurnaliști sunt victime ale unui atac tip „raider”, specific mafiei ruse din urmă cu 10 ani, pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Site-uri web sub numele altora

Alin Cervatiuc a dat atacul pe 29 ianuarie, anul acesta. Cererea la OSIM s-a făcut în nume propriu. În cazul publicațiilor REPORTER, Ziarul de Iași și 7EST, omul Primăriei și al lui Asimionesei a cerut înregistrarea mărcilor în Clasa 42, rămasă neacoperită, iar în cazul Radio Hit a cerut direct realizarea de emisiuni radiofonice, transmiterea de emisiuni și vânzare cu amănuntul, adică tot ce face o stație radio.

Clasa 42 se referă, printre multe altele, la „găzduirea unui site web interactiv, încărcarea, descărcarea, postarea, arătarea, afişarea, etichetarea, partajarea şi transmiterea de mesaje, comentarii, conţinut multimedia, videoclipuri, filme, pelicule, fotografii, conţinut audio, animaţie, poze, imagini, text, informaţii şi alte tipuri de conţinut”.

De asemenea, Clasa 42 permite „găzduire comunităţi virtuale pentru ca utilizatorii să organizeze grupuri, evenimente, participări la discuţii, colectare de informaţii şi resurse, şi să se angajeze în relaţionarea socială, de afaceri şi comunicare”.

Practic, înregistrând mărci consacrate din presa ieșeană, Alin Cervatiuc, manevrat din umbră de stăpânii lui, ar putea crea noi site-uri și pagini oficiale pe rețelele de socializare. Având, toate, nume pentru care au muncit alții: REPORTERIS, Ziarul de Iași, 7EST.

Cervatiuc (al doilea din dreapta), alături de Mihai Chirica în campania electorală din 2016

 

Atac pe banii noștri

Posesorii acestor mărci sunt identificați ca dușmani închipuiți ai lui Asimionesei. Cervatiuc n-a cerut înregistrarea mărcii BZI (Bună Ziua Iași) sau Evenimentul, pentru că sunt de partea celeilalte tabere. Războaie în loc de proiecte pentru binele Iașului!

REPORTER DE IAȘI are marca înregistrată la OSIM și protejată până în 2026. De asemenea, domeniul web REPORTERIS este înregistrat conform legilor românești, racordate la legislația europeană. Același lucru este valabil și pentru celelalte mărci de media locale supuse atacului.

REPORTER DE IAȘI, ca și celelalte publicații, nu a înregistrat marca la toate clasele OSIM, pentru că sunt zeci de poziții iar costurile sunt enorme. O publicație locală nu are bugete pentru a preveni atacurile de peste noapte ale unui angajat din Primăria Iași și care, culmea, este plătit din bani publici, inclusiv din impozitele plătite de firma care editează REPORTER DE IAȘI. Cum s-ar spune, Cervatiuc, ne invadează teritoriul pe banii noștri.

 

Cererile lui Cervatiuc depuse la OSIM. Un asemenea demers din partea unui angajat al Primăriei nu s-a mai pomenit în politica din Iași

 

Angajat în Primărie

Un gigant cum este Coca Cola își permite să-și protejeze marca în toate clasele activităților economice în fiecare țară în care pătrunde. Nu poți scoate pasta de dinți Coca Cola sau detergentul cu același nume. Însă o publicație locală din România nu poate aloca resurse pentru a preveni asemenea riscuri.

Războiul hibrid declanșat de cei care stau în spatele lui Alin Cervatiuc este girat inclusiv de Mihai Chirica, prin pasivitatea arătată în acest caz. Cervatiuc a fost omul care s-a ocupat de diseminarea pe Facebook a campaniei lui Chirica în campania locală din 2016, dar și în campania PSD de la parlamentarele din același an.

Cervatiuc este administrator al grupului de Facebook „Ești din Iași dacă…”, aflat sub controlul familiei Asimionesei, care deține ziarul BZI. În același timp, în toamna trecută, Cervatiuc a fost angajat la Primăria Iași printr-un artificiu. Neavând licență de studii medii, omul lui Chirica și Asimionesei a fost angajat, fără concurs, ca muncitor necalificat la Servicii Publice Iași (fosta Spații Verzi), fiind detașat imediat la Serviciul Administrativ al Primăriei, ocupând un birou în aceeași cameră cu șeful acestui departament.

Practic, un angajat al Primăriei atentează la drepturile de proprietate ale mărcilor din media ieșeană, fapt fără precedent în istoria politicii locale.

 

 

Chirica l-a iertat

Atribuțiile lui Alin Cervatiuc în organigrama Primăriei sunt o enigmă. El este plătit de ieșeni ca să facă promovarea imaginii lui Mihai Chirica pe Facebook, activitate pe care Primăria a externalizat-o din nou, în această săptămână, pentru anul 2018, la un preț estimat de 120.000 de lei. Angajarea și retribuirea tânărului Cervatiuc din bani publici au inclusiv conotații penale.

A doua zi după cererile de înregistrare la OSIM făcute de Alin Cervatiuc, REPORTER DE IAȘI a adresat trei întrebări purtătorului de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga:

„1. Alin Cervatiuc mai este angajatul Primăriei, detașat de la SPI?
2. Primăria are o reacție la acest demers al unui angajat al său?
3. Există o fișă de pontaj a lui Alin Cervatiuc, un raport de activitate?”

După o lună întreagă, nu am primit niciun răspuns. Surse din administrație au relatat că primarul Mihai Chirica i-a reproșat angajatului său demersul făcut la OSIM, iar Cervatiuc și-a înaintat demisia. După o săptămână însă, Chirica l-a iertat și tânărul aflat sub comanda lui Asimionesei și-a retras demisia. E și acum în biroul Administrativ de la Primărie.

 

Alin Cervatiuc lucrează și în prezent într-un birou de la etajul 2 al Primăriei. Nu face nimic pentru ieșenii care îi plătesc salariul

 

Reacțiile celor atacați de omul Primăriei

„Echipa editorială a postului Radio HIT IASI, post de radio 100% ieșean, înființat în anul 1994 și care emite pe frecventa 94,9 FM, precizează faptul că, încă de la înființare, în urmă cu 24 de ani, HIT Media Investments SA (compania care deține postul de radio HIT) a înregistrat la Oficiul de Stat  pentru Invenții și Mărci (OSIM) marca Radio HIT, sloganul și denumirile emisiunilor proprii.
În acest moment, procedura de reactualizare a înregistrărilor Radio HIT, la cererea HIT Media Investments SA, se află în desfășurare.
Radio HIT va continua să rămînă un produs mass media de calitate și să servească interesele comunității”, a declarat Violeta Cincu, producător general Radio Hit

„Din momentul în care în 7EST au început să apară diverse dezvăluiri sau materiale care nu au fost pe placul primarului Mihai Chirica sau a viceprimarului Gabriel Harabagiu, ne-au fost transmise direct și prin intermediari amenințări cu dosare penale, închiderea afacerii etc. Evident că acțiunea lui Alin Cervatiuc nu este una personală. Cervatiuc este doar săgeata unor personaje care vor să blocheze instituțiile media și care finanțează în același timp această acțiune.” - Rareș Neamțu, redactor-șef 7EST

„Vom face opoziție la cererea de înregistrare și probabil vom avea câștig de cauză.” - Toni Hrițac, redactor-șef Ziarul de Iași


Publicat in Slideshow HOMEPAGE
Pagina 1 din 2