fbpx
 
Agrointel Agrointel

Ministrul agriculturii din Ucraina, anchetat de agenția anticorupție pentru o afacere cu terenuri de 7,35 milioane dolari


Ministrul Agriculturii din Ucraina este suspectat de corupție într-o afacere cu terenuri, transmite presa locală. Mikola Solski este verificat de agenţia ucraineană anticorupţie.

Mikola Solski este suspect într-o investigaţie asupra achiziţiei ilegale de teren în proprietatea statului în valoare de peste 7 milioane de dolari, relatează marţi media ucrainene, preluate de Reuters.

Ministerul şi titularul portofoliului au refuzat să comenteze informaţia. Solski a supervizat producţia de cereale din Ucraina în timpul războiului cu Rusia de la numirea sa, în martie 2022.

Biroul naţional anticorupţie al Ucrainei a anunţat într-un comunicat că a descoperit o schemă condusă de un ministru actual pentru achiziţia ilegală de teren în proprietatea statului în valoare de 291 milioane de grivne (7,35 milioane de dolari).

Comunicatul nu îl numeşte pe Solski, dar menţionează că suspectul este fost preşedinte al Comisiei parlamentare pentru agricultură, un post pe care Solski l-a deţinut înainte de a deveni ministru al agriculturii, în martie 2022.

Comunicatul Biroului anticorupție mai menţionează că în schema descoperită a mai avut loc şi o tentativă de a achiziţiona teren în valoare de 190 de milioane de grivne.

Dacă informaţia se confirmă, Solski va fi primul ministru în funcţie în mandatul preşedintelui Volodimir Zelenski care devine suspect într-un caz de corupţie.

Relatările din presă intervin într-un context de speculaţii în creştere privind o iminentă remaniere a guvernului, notează Reuters.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31