fbpx
 
ATENȚIE, IMAGINI EXTREM DE VIOLENTE! Cal legat de stâlp și bătut cu parul de doi bărbați din Bacău (VIDEO)

ATENȚIE, IMAGINI EXTREM DE VIOLENTE! Cal legat de stâlp și bătut cu parul de doi bărbați din Bacău (VIDEO)


Scene de o violenţă incredibilă s-au desfăşurat marţi, într-o comună din Bacău, unde doi bărbaţi au bătut cu bestialitate un cal.

 

Un trecător a filmat scena cu un telefon mobil, însă chiar şi atunci când au văzut că sunt filmaţi, cei doi săteni au continuat să lovească animalul cu bâtele. Poliţiştii au început o anchetă, iar cei doi riscă chiar să-şi piardă libertatea.

 

Imaginile extrem de violente au fost surprinse marţi de un trecător în comuna Brusturoasa din judeţul Bacău. Timp de mai multe zeci de secunde cei doi bărbaţi din imagini lovesc calul cu parii fără să le fie milă deloc de animal.

 

Se vede clar cum bietul de el parcă încearcă la un moment dat să-şi ferească spatele de cei doi oameni retrăgându-se cât pot de mult sub cocenii din căruţă, însă aceştia continuă să-l bată.

 

Mai mult, calul fusese legat de un stâlp de înaltă tensiune pentru a nu scăpa de ploaia de lovituri care a urmat.

 

Din câte se pare, cei doi bărbaţi sunt dintr-o localitate alăturată şi au bătut animalul pentru că pur şi simplu acesta nu mai avea vlagă să ducă mai departe încărcătura din căruţă.

 

 

În filmare se vede clar cum cei doi bărbaţi ţin calul legat de un stâlp şi îl lovesc înverşunaţi cu parii.

 

Trecător: „Hei! De ce bateţi calul? De ce bateţi calul, măi? Ce v-a făcut? Să vă fie ruşine!"

 

Atenţionaţi de martor, cei doi săteni au răspuns nervoşi că animalul a greşit şi că merită să fie pedepsit. Apoi au continuat să-l lovească.

 

În faţa acestor imagini violente, cei de la Poliţia Animalelor au spus că este clar un caz de maltratare şi au catalogat fapta drept infracţiune.

 

Cătălin Paraschiv, Poliţia Animalelor Bacău: „Se încadrează la schingiuire şi maltratare şi duce la sancţiunea cu pedeapsa, ceea ce au făcut ei se poate lua pedeapsa cu privarea de libertate de la 3 luni la un an. Probabil acel căluţ a fost pus la diferite munci să tragă diferite greutăţi normal că calul nu mai are vlagă să tragă. El e bătut degeaba că e suprasolicitat şi nu mai poate."

 

Inclusiv primarul comunei Brusturoasa a făcut cercetările sale pentru a afla cine sunt cei doi bărbaţi. Poliţiştii au întocmit un dosar penal şi-i caută pe indivizi pentru a-i aduce la audieri.

 

Valeriu Atudorei, primar Brusturoasa: „Eu ţin la animale nu le ating nici cu un pai. Or fi nişte beţivani"

 

Cătălina Creţu, purtător de cuvânt IPJ Bacău: „Poliţiştii s-au autosesizat cu privire la imaginile video apărute pe reţeaua de socializare, au întocmit dosar penal."

 

Conform legii privind protecţia animalelor, cei care se fac vinovaţi de schingiuirea lor pot fi pedepsiţi cu până la un an de închisoare sau cu amendă şi interdicţia de a deţine animale până la 5 ani.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31