fbpx
 
„Friendly Fire”. O unitate de tancuri rusă a atacat intenționat o altă poziție rusă în Ucraina

„Friendly Fire”. O unitate de tancuri rusă a atacat intenționat o altă poziție rusă în Ucraina


O unitate de tancuri rusească a deschis deliberat focul asupra unei poziții rusești în Ucraina, potrivit unui raport, care ilustrează rivalitățile violente din cadrul armatei lui Vladimir Putin.

Un comandant de tanc rusesc a atacat în mod intenționat o altă poziție rusă în regiunea Zaporojie din Ucraina, în această vară, în urma unei dispute pe câmpul de luptă, potrivit unui nou raport.

Incidentul, care face parte dintr-o investigație de amploare realizată de The New York Times (NYT), este unul dintre cele mai clare exemple ale luptelor interne violente care au afectat armata lui Vladimir Putin pe tot parcursul războiului, notează Insider.

Un operator rus de drone care a declarat că a fost martor la acest episod a declarat pentru NYT că un comandant de tanc rus a condus tancul său T-90 spre un grup de trupe ale Gărzii Naționale Ruse, a tras în punctul lor de control și l-a aruncat în aer.

„Aceste tipuri de lucruri se întâmplă acolo", a declarat soldatul, adăugând că de atunci a fugit din Rusia.

Garda națională, sau Rosgvardia, nu face parte din forțele armate ruse și îi raportează direct lui Putin.

Printre alte centre de putere se numără grupul mercenar Wagner, condus de Evgheni Prigojin, supranumit şi „bucătarul lui Putin”, și forțele conduse de Ramzan Kadîrov, liderul regiunii semi-autonomă rusă Cecenia.

Armata rusă pare să aibă o coordonare limitată cu oricare dintre acestea, au declarat oficialii, potrivit ziarului.

Nu a existat o comandă unificată, nu a existat un singur cartier general, nu a existat un concept unic și nu a existat o planificare unificată a acțiunilor și a comenzii. Era sortit să devină o înfrângere", a declarat pentru NYT generalul rus în rezervă Leonid Ivashov.

Disputa dintre aceste facțiuni s-a revărsat uneori în aer liber, inclusiv atunci când Kadîrov și alți aliați ai lui Putin au criticat retragerea armatei ruse dintr-un oraș din Ucraina în octombrie.

Kadîrov a declarat atunci că generalul „incompetent" care ar trebui "trimis pe front pentru a-și spăla rușinea cu sânge", potrivit The New York Times.

Evgheni Prigojin a reluat acest sentiment, potrivit ziarului, comentând despre generalii militari ruși: „Trimiteți toate aceste gunoaie desculțe cu mitraliere direct pe front".

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31