fbpx
 
„Scafandrul” lui Nichita a ajuns mare expert în pariuri sportive. Declară venituri de 160.000 de euro

„Scafandrul” lui Nichita a ajuns mare expert în pariuri sportive. Declară venituri de 160.000 de euro


Ionuț Dumitrașcu, cunoscut mai ales pentru rolul jucat în dosarul Amanta al fostului primar Gheorghe Nichita, se laudă tuturor că a lăsat imobiliarele în care făcea trafic de influență și s-a apucat de pariuri.
Deși ocupația sa este incertă, el le spune apropiaților că trăiește din jocuri și că a câștigat anul trecut 160.000 de euro după ce și-ar fi creat o echipă de analiză care îi recomandă pe ce să parieze. Dumitrașcu a fost angajat fictiv la Salubris, la Biroul de Comunicare, pe vremea când îl servea pe Gheorghe Nichita.

Echipa de 12 oameni

De la finalul anului trecut, Ionuț Dumitrașcu le spune apropiaților că a găsit o sursă constantă și sigură de venit. Ar fi descoperit secretul pariatului la nivel profesionist și se laudă că a făcut 160.000 de euro în 2022. El le-a mai spus prietenilor că a format o echipă de 12 oameni care se ocupă de analizarea șanselor de câștig, pentru a prinde cât mai multe variante.
Membrii echipei i-ar prezenta zilnic câteva sute de pariuri sigure, despre care specialiștii spun că sunt cuprinse între cotele 1,4 și 1,8. Unul dintre membrii echipei a precizat că pariurile sunt jucate întotdeauna după cum este predicția oficială, niciodată împotriva ei.
Practic, sistemul de joc făcut de Dumitrașcu ar presupune că, din 3 pariuri, unul singur câștigat acoperă suma investită pentru toate, iar la al doilea este deja în profit. „Câștigul de la pariurile făcute este împărțit – jumătate luăm noi, jumătate merge la el, pentru că investiția inițială este a lui. Schema este făcută ca la 10 pariuri 7,5 să fie câștigătoare și 2,5 pierzătoare”, a spus unul dintre membrii echipei.

Personaj controversat – procese și fraude

Ionuţ Dumitraşcu, apropiat al unor dezvoltatori imobiliari din Iaşi, ar fi făcut trafic de inlfuență în Primăria Iași pentru ca proiectele unor investitori să fie aprobate. Pe această temă a și fost dat în judecată de administratorul unor firme din Vaslui căruia i-ar fi promis facilitarea obținerii unor acte de urbanism. Până la urmă, vasluianul nu s-a ales decât cu țeapa. Dumitrașcu nu i-a oferit nimic pentru banii încasați.
El a fost condamnat cu suspendare, inițial, și pentru că a pus în funcțiune jocuri de noroc într-un local fără a avea autorizație. În acest proces a fost achitat, pentru că faptele s-au prescris până la condamnare, dar judecătorii au stabilit să plătească daunele de 122.000 de lei cerute de Oficiul Național de Jocuri de Noroc.
Ionuț Dumitrașcu este mai cunoscut pentru rolul jucat în dosarul Amanta al fostului primar Gheorghe Nichita. Procurorii DNA au scris în dosar că Dumitraşcu, angajat fictiv la Salubris, era cel care îl ajuta pe fostul primar al Iaşului să îşi supravegheze amanta. Detaliile sunt picante: printre altele, a fost trimis de primar să verifice dacă scârţâie patul într-un hotel în care se cazase Adina Samson, fosta amantă a primarului.
I s-a spus Scafandrul pentru că, în discuții cifrate, la telefon, Dumitrașcu îi cerea bani lui Nichita, ca să-și acopere cheltuielile, și spunea că apa i-a trecut de gură și nu mai poate respira.

Article image
Un dosar aflat pe rolul instanțelor deconspiră o afacere imobiliară eșuată. Protagonist: Ionuț Dumitrașcu, un personaj fără ocupație certă, implicat de-a lungul timpului în mai multe operațiuni dubioase, cum ar fi cea de „săgeată” a fostului primar Nichita în Operațiunea „Amanta” sau una în care a fost trimis în judecată pentru desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a activităţilor din domeniul jocurilor de noroc. În ac...
Autor cristi tanasa Anchete 12 Octombrie 2021

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31