fbpx
 
Foto: Monitorul de Botoșani Foto: Monitorul de Botoșani

Caz extrem în Botoșani: o femeie a vrut să se sinucidă pentru că se simțea hărțuită de... sistemele mobile GSM


O femeie din Botoșani a fost oprită dintr-o tentativă de sinucidere în urma unei intervenții spectaculoase, la care au participat zeci de polițiști, pompieri, personal SMURD și chiar mascați de la trupele speciale. Femeia spunea că este hărțuită de sistemele mobile GSM.

Femeia în vârstă de 67 de ani a amenințat, joi după amiaza, că se aruncă de la etajul doi al blocului în care locuia, astfel încât la fața locului a avut loc o desfășurare impresionantă de forțe, scrie Monitorul de Botoșani.

Pe lângă echipele de intervenție s-a deplasat și negociatorul poliției, care a încercat în zadar să o convingă pe femeie să le permită celor de la SMURD să intre în casă pentru a o consulta.

Femeia reclama mai multe presupuse nereguli din partea unor vecini şi le spunea poliţiştilor că este hărţuită de dispozitivele mobile GSM, mai exact de tehnologia 5G.

Bătrâna nu a cedat niciunui tertip folosit de poliţişti pentru a o determina să se liniștească.

La un moment dat, oamenii legii au oprit alimentarea cu gaz şi energie a apartamentului, încercând să o determine pe botoşăneancă să le deschidă uşa sub pretextul de a verifica instalaţiile de gaz şi electricitate.

După câteva zeci de minute de încercări negociatorul poliţiei nu a avut niciun succes cu femeia, care la un moment dat l-a luat în râs şi i-a transmis să meargă acasă la copii, pentru că ea este sănătoasă şi nu are nevoie de nimic.

În ajutorul negociatorului a sărit şi purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, care s-a angajat într-o conversaţie cu femeia.

După câteva minute, cei doi au căzut de acord să urce la etaj şi să discute cu botoşăneanca prin uşa închisă, aceasta refuzând în continuare să le deschidă.

Totul a fost, însă, cu scopul de a o atrage pe femeie de la fereastră, timp în care un pompier a urcat în apartamentul de la etajul unu, iar cu o scară specială a escaladat din balconul vecin în cel al femeii, reuşind să intre în casă.

Pompierul a reuşit să o oprească pe botoşăneancă de la un gest necugetat şi a deschis uşa pentru colegii de la SMURD şi poliţiştii care aşteptau pe holul blocului.

Femeia a fost ulterior evaluată de paramedicii de la SMURD şi transportată la Secţia de Psihiatrie pentru a fi supusă unui examen amănunţit şi unui consult de specialitate.

 

Sursa: Monitorul de Botoșani, Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31