fbpx
 
Ucraina anunță distrugerea unei „fortărețe” rusești de lângă Kiev (VIDEO)

Ucraina anunță distrugerea unei „fortărețe” rusești de lângă Kiev (VIDEO)


Forțele armate ale Ucrainei au anunțat vineri distrugerea unei fortărețe rusești din apropierea Kievului și că soldații ucraineni au început eliberarea mai multor sate din regiunea capitalei de „orcii” invadatori, relatează Ukrayinska Pravda.

Petro Kuzik, comandantul Forțelor Teritoriale de Apărare din regiunea Kiev, a anunțat că distrugerea fortăreței rusești a avut loc în timpul operațiunilor de eliberare a Lukîanivka, un orașel cu o populație de aproximativ 11.000 de locuitori aflat la 60 de kilometri est de capitala ucraineană.

Comandantul afirmă că soldații ucraineni au ucis „40 de invadatori și îi caută pe alții”.

„Sunt câteva succese în jurul Kievului. Inamicul a fost împins înapoi. Pe malul stâng, ieri, în zona Barîșivka a avut loc un atac cu succes asupra așezărilor precum Lukîanivka. A fost complet eliberată” a anunțat Kuzik.

Acesta mai spune că pozițiile întărite ale rușilor erau ocupate de câteva sute de soldați, tancuri și alte echipamente.

„Echipamentul a fost ars, tancurile aliniate, unele echipamente au fost luate ca trofeu. Din păcate, doar patruzeci de ocupanți au fost distruși, asta s-a confirmat, restul au reușit să scape, unii s-au ascuns în pădure. Armata noastră îi caută acum și încearcă să-i distrugă oriunde îi găsesc”, a declarat comandantul ucrainean.

 

Kuzik a mai spus că Ucraina are acum mai multe tancuri și vehicule blindate decât înaintea izbucnirii războiului, ucrainenii reparând vehiculele ruse care nu au fost avariate prea grav pentru a le folosi în luptă.

O postare făcută de forțele armate ucrainene pe pagina lor de Twitter vorbește de un „contraatac în regiunea Kievului”, prezentând câțiva dintre soldații care au participat la operațiuni.

„Băieții au început să elibereze satele din direcția Barîșivka. Lukîanivka este acum liberă de orci”, afirmă aceasta.

Miercuri seara Pentagonul a declarat că trupele ruse adoptă poziții defensive la nord de Kiev, în loc să avanseze, după ce în zilele anterioare au fost alungate cu până la 24 de kilometri de capitala ucraineană în unele zone.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31