fbpx
 
O nouă anchetă DNA după articolul REPORTER DE IAȘI din 4 aprilie 2022: „Muntele de șpagă" la Primărie

O nouă anchetă DNA după articolul REPORTER DE IAȘI din 4 aprilie 2022: „Muntele de șpagă" la Primărie


Conform Dezvaluirea.ro, DNA a mai deschis un dosar la Primăria Iași pe subiectul edificării unui bloc pe Șoseaua Iași-Voinești. Ancheta a fost publicată în exclusivitate de REPORTER DE IAȘI în 4 aprilie anul acesta.

Seria afacerilor urbanistice anchetate de DNA Iași continuă cu investigarea unui bloc edificat de municipalitate pe șoseaua Iași- Voinești. Blocul a fost construit de Gheorghiță Drobotă, un dezvoltator imobiliar cu state vechi din Iași.

Astfel, acesta obținuse autorizație de construire pentru a ridica un bloc S+P+3E pe un teren de 1.617 mp, cu 26 de locuri de parcare din care 10 la demisol. De asemenea, potrivit autorizației lângă bloc trebuia amenajat un loc de joacă pentru copii și spațiu verde. În condițiile în care autorizatia de construire nu a fost respectată, locurile de parcare de la demisol nu au mai fost amenajate iar Drobotă a construit și un etaj în plus, în anul 2019, Primăria Iași a edificat blocul ca și cum nimic nu s-a întâmplat.

Atestarea edificării a fost semnată de funcționarii Gabriel Ghergheșanu, Victor Gavriluță, fostul arhitect șef Alexandru Mustiață și fostul viceprimar Gabriel Harabagiu.

DNA Iași a solicitat inainte de Paște de la instituțiile implicate documentele legate de această afacere.

Contactat telefonic, Gheorghita Drobotă a spus pentru Dezvaluirea.ro că din punctul său de vedere nu s-a comis nici o ilegalitate.

„Eu nu am fost citat încă de DNA. Nu am făcut ilegalități. Am efectuat o supraetajare dar eu am depus actele pentru aprobare si m-au ținut luni de zile fara sa mi se dea un raspuns. Invocau tot felul de motive. În ceea ce priveste locurile de parcare am cumpărat un teren lângă bloc. Locurile de parcare de la demisol le voi muta pe acest teren”, a spus Drobotă.

Acesta a patronat firma de constructii Dro Construct SRL, firma care a avut contracte și cu instituții publice. Firma a dat faliment și a fost radiată în anul 2020.

Article image
E al zecelea caz descoperit doar de REPORTER DE IAȘI: autorizații călcate în picioare, intabulări falsificate de primar, viceprimar, arhitect-șef, inspectori, un mare Grup Infracțional Oamenii din blocul-ciupercă de pe Iași-Voinești n-au unde să-și parcheze mașinile după ce parcarea de la subsol a fost transformată în apartamente Edificarea semnată de Grupul Infracțional din Primărie arată că acolo este o parcare și că bl...
Autor cristi tanasa Slideshow HOMEPAGE 04 Aprilie 2022


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31