fbpx
 
Foto: Monitorul de Botoșani Foto: Monitorul de Botoșani

Revoltă în Botoșani, după ce o balastieră a apărut pe malul Siretului: localnicii cer intervenția de urgență a Ministerului Mediului


Localnicii din Cândești sunt revoltați după ce în albia râului Siret au apărut mai multe utilaje ale unei firme, care exploatează pietrișul și nisipul din zonă. Sătenii acuză faptul că lucrările au afectat ecosistemul și au trimis sesizări la toate organismele și instituțiile abilitate solicitând să fie verificată legalitatea lucrărilor, relatează Monitorul de Botoșani.

„Cu toate că ne confruntăm în aceste zile cu o secetă severă în toată țara. niște indivizi profitori au găsit de cuviință să înceapă exploatarea nisipului și balastrului în albia râului Siret. la nici un kilometru de barajul Rogojești, blocând cursul râului și afectând sever pânza de apă freatică de care depind toți locuitorii satului, având ca rezultat secarea tuturor fântânilor”, susține un localnic.

Oamenii au sesizat prin email atât Ministerul Mediului și Compania Națională „Apele Române”, dar și Instituția Prefectului, inclusiv Consiliul Județean, solicitând intervenția urgentă a autorităților.

Primarul comunei Cândești, Ștefan Coțofrec, a recunoscut faptul că sunt efectuate lucrări în albia râului Siret de către un agent economic din județ.

„Am fost și eu acolo, dar mi-au spus că au permis de exploatare pentru resursele minerale de la , însă am făcut și eu demersuri către Instituția Prefectului să vedem dacă este legal. Ei au și teren proprietate în zonă, vreo trei hectare și ceva, dar acum exploatează din albie. Vrem să vedem – avea nevoie și de o autorizație sau nu”, a spus primarul Ștefan Coțofrec.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31