fbpx
 
Dosarul „Amanta”: Nichita, „trădat” de polițiștii locali

Dosarul „Amanta”: Nichita, „trădat” de polițiștii locali


Doi polițiști locali, audiați marți în dosarul „Amanta”, au povestit la Tribunal ce „misiuni” au desfășurat pentru supravegherea iubitei fostului primar de Iași Gheorghe Nichita. În timpul programului sau în timpul liber, agenții trebuiau să verifice dacă Adina Samson este acasă sau  unde se plimbă prin oraș.

 

Un polițist de la Poliția Locală pare să fi fost „mană cerească” pentru obsesia fostului edil de Iași. Agentul Nicușor Bălteanu, care locuia la doar două scări de fosta iubită a lui Gheorghe Nichita, ar fi fost trimis periodic să afle dacă aceasta este acasă sau dacă mașina era parcată în fața blocului. Mai mult, la rugămințile lui Liviu Hliboceanu, fost șef al Poliției Locale, ar fi făcut astfel de verificări și în timpul serviciului, cu mașinile din dotarea instituției, potrivit spuselor sale. „Am efectuat astfel de verificări, cu privire la Adina Samson, în septembrie - octombrie 2014 și începutul lui 2015. (...)Rezultatele i le comunicam telefonic lui Hliboceanu Liviu. Când efectuam astfel de activități eram însoțit de câte un coleg”, a spus Nicușor Bălteanu, la termenul din 13 iunie, al dosarului „Amanta”, precizând și că de câteva ori a văzut-o pe Samson că era la volan și  l-ar fi anunțat pe Hliboceanu, care i-ar fi cerut să o urmărească pentru a vedea unde merge.

 

O prietenă foarte bună a lui Nichita

Agentul, a mai povestit în fața completului de judecată, că în toamna anului 2014 a aflat că tânăra era „foarte bună prietenă cu Gheorghe Nichita”, iar fostul său șef l-ar fi informat că sunt trei persoane care o urmăresc pe acesta.

„Din ce am înțeles eu Nichita Gheorghe îl contacta pe Hliboceanu Liviu Mihai pentru a verifica unde se afla Adina Samson pe timpul zilei sau în anumie perioade”, a mai spus polițistul local.

Felix Alexandrescu, fost șef Birou Activități Comerciale în cadrul Poliției Locale, a declarat că în primăvara sau toamna lui 2015, Ștefan Avârvarei, fost șef în cadrul instituției, i-ar fi  arătat o poză pe telefon cu Adina Samson. „Mi-a arătat poza pe telefonul personal și mi-a spus că urmează să facem anumite verificări cu privire la aceasta. Să comunicăm unde se deplasează această persoană”, a relatat agentul.  Alexandrescu a precizat că de două sau trei ori, în timp ce se deplasa spre Piața CUG, Hliboceanu i-ar fi cerut să verifice dacă mașina Adinei Samson este parcată la domiciliu, iar Avârvarei de alte două ori. De asemenea, o dată ar fi mers după mașina tinerei din Podu Roș până la Palas pentru a vedea unde merge aceasta.

Ambii polițiști au precizat că și-au dat seama că nu este normal să facă astfel de verificări, Alexandrescu susținând că i-ar fi spus fostului său șef că ar trebui să angajeze detectivi particulari. Acesta din urmă a susținut că la un moment dat  Hliboceanu ar fi fost sunat de Nichita pentru a afla cu cine este Samson la o cafenea din zona Palas.

De asemenea, ambii agenți au explicat că nu și-au pus întrebarea ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi dat curs rugăminților fostului lor șef și că și alți colegi ar fi fost puși să desfășoare astfel de verificări. Mai mult, pentru a se putea deplasa cu mașina după iubita fostului primar, Bălteanu ar fi primit 50 de lei de la  Liviu Hliboceanu pentru benzină. Alexandrescu ar fi primit și el 5 litri de combustibil.

 

Procurorii DNA i-au acuzat pe Hliboceanu și Avârvarei că, la îndemnul lui Nichita, ar fi determinat mai mulţi poliţişti locali să o urmărească pe Adina Samson, fosta iubită a edilului.

Ștefan Avârvarei, fost șef din cadrul Poliției Locale, a fost condamnat, definitiv la  doi ani și două luni de închisoare cu suspendare, după ce și-a recunoscut faptele și a beneficiat de o reducere a pedepsei.

Procesul în cazul lui Hliboceanu și a lui Nichita, continuă însă la Tribunalul Iași, urmărtorul termen fiind pe 14 august, când vor fi audiați alți doi polițiști locali.

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31