fbpx
 

Adrian Năstase rămâne fără ordinul „Steaua României”


Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea făcută de fostul premier Adrian Năstase în procesul în care solicită anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care i-a fost retras Ordinul naţional „Steaua României" în grad de Mare Cruce, a informat Agerpres, citând oficiali CCR.

Decizia vine după ce, la începutul lunii februarie a acestui an, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat procesul deschis de Adrian Năstase, în care fostul premier cerea judecătorilor să anuleze decretul nr. 1059 din 11 decembrie 2019, semnat de preşedintele Klaus Iohannis, prin care i-a fost retras Ordinul naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce. Cazul fusese atunci suspendat până la sosirea deciziei Curţii Constituţionale privind excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Adrian Năstase.

Preşedintele României semna în decembrie 2019 decretele privind retragerea decorațiilor acordate în trecut unor persoane care au fost condamnate pentru diverse infracțiuni.

Printre aceştia şi fostul premier, Adrian Năstase,  condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul „Zambaccian”, pentru şantaj şi luare de mită şi la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii. Acesta a primit Ordinul Steaua României, în grad de Mare Cruce, în anul 2002, când preşedinte era Ion Iliescu.

Pe lângă Adrian Năstase,  Miron Mitrea,  Gheorghe Mencinicopschi,  Adrian Severin,  Dan Voiculescu,  Irina Paula Jianu – sunt alte câteva persoane condamnate penal pentru diverse fapte și rămân acum fără dreptul de a fi invitați la recepțiile de la Cotroceni, de a avea funeralii cu onoruri militare și de a primi gratis loc de veci.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: