fbpx
 
Iulian Fota, demis din funcția de secretar de stat în MAE de premierul Marcel Ciolacu

Iulian Fota, demis din funcția de secretar de stat în MAE de premierul Marcel Ciolacu


Secretarul de stat în Ministerul de Externe, Iulian Fota, a fost demis marți seară prin semnătura premierului Marcel Ciolacu. Fota a dat de înțeles că în cazul său a fost vorba despre neînțelegeri cu ministrul.

„Aș aprecia dacă mass-media din România nu s-ar folosi de situația mea precară și nu aș fi tras în povestea asta despre APIA. Acolo este o chestiune complicată, e vorba de bani, de politică,de alegeri. La mine este un caz simplu, fără nici o conotație politică. O simplă tranșare de situație în cazul a două viziuni foarte diferite. Eu cred că MAE trebuie condus partenerial, prin respect reciproc și bună înțelegere. Asta nu-i știrbește ministrului de externe nici autoritatea, nici prestigiul. Ba dimpotrivă.Forță unui om inteligent crește când se înconjoară de oameni competenți. În plus, MAE este al României, deci noi toți trebuie să ne servim țară având cât mai bine grijă de această atât de importantă instituție. Mai ales în acest an critic . Fiind concediat e clar că alții au altă părere și și-au impus voință prin forță prerogativelor deținute”, a transmis Iulian Fota într-o postare pe Facebook.

Secretarul de stat demis a mai susținut: „premierul nu a jucat vreun rol, dincolo de semnarea deciziei, conform fișei postului. Nu vedem situația României la fel dar nu am ce să-i reproșez în relația cu mine. Decizia concedierii mele nu vine de la domnia să. Și eu procedăm la fel, cât timp un ministru este mai aproape de domnia să. Și nu este nici o chestie de partid, PNL fiind mulțumit de prestația mea. În definitiv, lucrurile bune pe care le-am făcut se datorează și sprijinului primit de la partid”.

„Cam asta este tabloul, banal și foarte românesc. Nu am cerut eu să vin la MAE, nu am cerut nici să plec. O fac cu fruntea sus, lăsând în spate realizări colective extrem de importante pentru securitatea națională a României. Aș fi apreciat, dacă tot am făcut treaba bună , să nu fiu umilit la plecare. Dar atât s-a putut.Voi continuă să fiu loial Țării mele și să o servesc bine acolo unde viață mă va duce”, a mai spus Iulian Fota.

Totodată, Iulian Fota a subliniat că nu este propus pentru o altă funcție. „P.S. Nu mai speculați tot felul de plecări că ambasador că nu este cazul. Nu plec nicăieri. Rămân pe baricada României Occidentale”, și-a încheiat Iulian Fota mesajul.

 

Sursa: Adevărul

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: