fbpx
 
Au discutat „bărbătește”! Tudose și Dragnea s-au înțeles: remanierea se stabilește joi, la Partid

Au discutat „bărbătește”! Tudose și Dragnea s-au înțeles: remanierea se stabilește joi, la Partid


O decizie privind raporturile PSD- Guvern, dar şi lista remanierilor va fi luată în Comitetul Executiv Naţional al PSD, au anunţat marţi, la unison, premierul Mihai Tudose şi liderul PSD Liviu Dragnea, după o discuție aproape trei ore, la sediul central al PSD. Interesant este un subiect care va fi luat în dezbatere în ședința forului statutar de conducere: „implicarea unor structuri din partid în activitatea Executivului”.

 

„Am avut o discuţie destul de lămuritoare domnul prim ministru ne-a prezentat câteva măsuri care trebuiesc luate pentru a nu fi probleme în ceea ce înseamnă programul de guvernare şi ceea ce înseamnă Programul de guvernare. Bineînţeles că asta a fost o discuţie nestatutară, Vom discuta aceste lucruri în Comitetul Executiv”, a spus Dragnea, după discuția cu Mihai Tudose. 

 

El a mai spus că s-a discutat şi despre proiectul de buget şi despre celelalte măsuri financiare din cadrul Guvernului.

„Punctul meu de vedere este că bugetul pe anul viitor cuprinzând toate măsurile în program este un buget bun, echilibrat şi cu prevederi mai mari în zonele unde ne interesează”, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

 

Premierul a arătat, la rândul lui, că discuţia de marţi, de la sediul central al PSD, a fost una lungă, la care nu au participat doar două persoane.

 

„S-a hotărât şi sunt de acord ca decizia finală să fie luată în forul statutar, de exemplu CExN, joi îl facem, când venim de la Craiova, pe următoarele direcţii clare: raporturile dintre Guvern şi partid, plecând de la premisa că Guvernul este un guvern politic dar, la nivelul de implicare al anumitor structuri din partid în activitatea guvernamentală lucrurile trebuie clarificate. Cu președintele Klaus Iohannis am discutat dacă este dispus să semneze hârtiile (remaniabililor, n.red.) și despre întâlnirea de la Varna, pentru că dânsul este șeful politicii externe”, a adăugat Tudose.

 

El a menționat că s-a stabilit și zona de remanieri-remaniabili.

„N-o să vă facem fericiţi acuma cu numele şi cu propunerile şi cu portofoliile, ci după CExN”, a mai declarat şeful Executivului.

 

Premierul Tudose a anunțat o miniremaniere în Guvern. Prim-ministrul a făcut declarația, luni seară, la Antena 3, el precizând că va lua o decizie săptămâna aceasta cu privire la plecarea unor miniştri din Guvern.

 

„Săptămâna aceasta voi lua niște decizii dure, dar necesare”, a ținut să precizeze Tudose, el arătând că este vorba despre trei miniștri care, prin problemele pe care le au, afectează imaginea întregului Cabinet și doi pe care îi va ruga să părăsească Guvernul.

 

(Sursa: libertatea.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31