fbpx
 
Senator Cristi Berea: Legea 5G pentru un viitor mai sustenabil

Senator Cristi Berea: Legea 5G pentru un viitor mai sustenabil


Legea 5G a trecut de Plenul Senatului, care este și cameră decizională și urmează să ajungă la Președintele României pentru a fi promulgată.

Au fost 87 de voturi pentru, 12 împotrivă și o abținere. Toate formațiunile au susținut această lege, mai puțin AUR și senatoarea independentă, Diana Ivanovici Șoșoacă.

 

Legea 5G a născut controverse încă de la primele discuții și în ultimile luni au fost demarate o multitudine de campanii de dezinformare și au fost organizate chiar și coaliții civile împotriva acestui tip de tehnologie.

 

„Am primit pe adresa cabinetului numeroase solicitări din partea cetățenilor care m-au rugat să nu votez Legea 5G. Din nefericire oamenii nu s-au obișnuit încă să verifice informația din mai multe surse și e păcat. Tehnologia 5G reprezintă viitorul și este doar o etapă în evoluția rețelelor și serviciilor de comunicații”, a declarat senatorul USRPLUS, Cristi Berea.

 

În ultimele luni au avut loc o serie de dezbateri în comisiile de specialitate ale Parlamentului, iar deputații și senatorii au adus suficiente amendamente încât acest proiect să devină unul echilibrat și să vină în întâmpinarea nevoilor atât ale operatorilor ce vor implementa tehnologia 5G, cât și a utilizatorilor.

 

„Trăim în secolul vitezei, iar comunicarea online a devenit cea mai importantă unealtă în viața de zi cu zi, fie că suntem la serviciu sau în timpul liber. 5G înseamnă o mai bună viteză la internet și o expansiune a posibilităților de inovare în domeniul IT. Această tehnnologie nu doar facilitează schimbul de informație, ci ajută la crearea unei lumi mai sustenabile, îmbunătățind viteza, latența și numărul de conexiuni.

 

Videoclipurile pe care le urmărim pe diferite platforme sau jocurile online au devenit posibile doar prin trecerea la standardul 4G. Cererea pentru lățime de bandă și latență scăzută a crescut în timpul pandemiei de COVID-19 și am putut observa cu toții cât de importantă a fost pentru economie posibilitatea de a presta servicii de oriunde, lucru ce a făcut posibil și lucrul de acasă. Practic internetul a reprezentat un deschizător de drumuri pentru companii. Modul în care vom lucra în viitor se află în strictă legătură cu dezvoltarea rețelelor de comunicații și a noilor tehnologii.

 

De asemenea, când vorbesc de sustenabilitate mă gândesc și la faptul că tehnologia 5G transmite de 50 de ori mai mulți biți per watt de energie consumat, în comparație cu 4G, ajutând astfel și la diminuarea impactului asupra mediului. Cu cât investim mai mult în inovare, cu atât mai mult vom putea să ne bucurăm de un mediu mai curat, de o creștere a calității vieții și un acces mai facil la informație,” explică senatorul Cristi Berea.

 

Legea 5G reglementează standardele tehnologice și conturează un cadru legislativ sigur din punct de vedere socio-economic. Sunt prevăzute măsuri care să contracareze amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității naționale și apărării, măsuri ce vor favoriza procesul digitalizării administrației publice.

 

Senator Cristi Berea

USR PLUS Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31