fbpx
 
Monica BERESCU (USR Iași): Guvernarea PSD-PNL stinge lumina peste România

Monica BERESCU (USR Iași): Guvernarea PSD-PNL stinge lumina peste România


Guvernul a anunțat că va prezenta o altă măsură pentru compensarea prețurilor la energie, un demers făcut pe genunchi, care va crește prețul energiei pentru oameni, fiindcă guvernarea PSD-PNL se încăpățânează să persiste în greșeli. Supraimpozitarea companiilor din energie va aduce mai mulți bani la buget, dar nu va scădea facturile românilor.

Logica guvernului este strâmbă: compensează prețurile cu bani de la bugetul de stat (adică din taxele și impozitele plătite de români), estimează prost valoarea acestora și cheltuie de 5 ori mai mult decât a preconizat. Au cheltuit banii pe care nu îi aveau, iar acum sunt disperați să adune alți bani la buget, prin suprataxarea companiilor din energie. Doar că asta va duce la alte scumpiri ale prețurilor pentru care se vor plăti alte compensații, mai mari. Deci, tot românii vor pierde, fiindcă banii de compensare vor fi luați tot din buzunarul lor iar guvernul PSD-PNL va irosi banii adoptând măsuri ineficiente.

Guvernul a impozitat cu 80% companiile din energie și am ajuns să plătim printre cele mai mari prețuri la energie din Europa, având venituri mult mai mici. Acum, coaliția PSD-PNL propune impozitarea cu 100%, fără să înțeleagă că vor aduce alte scumpiri. Cui îi convine să plătească 100% impozite pe veniturile sale, cu ce bani poate achita celelalte cheltuieli dacă statul îi ia tot?

România nu are rezerve suficiente. Cine va mai importa energie dacă va fi taxat cu 100%? Riscăm să rămânem fără energie electrică. Prin aceste măsuri, PSD și PNL pun în pericol economia și vor genera pierderi masive de locuri de muncă. Toate acestea pot fi evitate printr-o soluție simplă, propusă de USR încă din primăvară: reducerea de taxe și TVA pentru energie și acordarea de credite fiscale pentru toate companiile românești, nu doar pentru IMM-uri și pentru cele din industria alimentară.

Guvernarea PSD-PNL stinge lumina peste România. Cel puțin, asta anunță scenariul prețurilor din această iarnă. Iar declarațiile guvernanților sunt exact ca pe vremea lui Ceaușescu: totul este bine, sunt pregătiți și românii nu vor avea probleme cu alimentarea cu gaze și energie electrică. Doar că PSD și PNL evită să spună că oamenii vor plăti o mică avere pentru gaz și electricitate și că va fi un lux la iarnă să aprinzi un bec sau să ai căldură în locuință.

Până atunci, mesajul de la Palatul Victoria seamănă cu sloganul FNI: Române, dormi liniștit, Guvernul veghează pentru tine. Cine îi mai crede?

Monica BERESCU

Deputat USR Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31