fbpx
 
USR: Primarul Leon Bălteanu construiește o școală nouă și modernă în comuna ieșeană Mircești

USR: Primarul Leon Bălteanu construiește o școală nouă și modernă în comuna ieșeană Mircești


Primarul USR, Leon Bălteanu a făcut pas important pentru construcția unei școli noi în comuna pe care o conduce, pentru ca elevii să aibă parte de o educație de calitate. În acest moment a fost finalizat studiul de fezabilitate și sunt șanse mari, ca la începutul anului 2024, să demareze lucrările. Edilul ieșean și-a arătat grija și pentru Școala Gimnazială Vasile Alecsandri” Mircești, care va primi dotări în valoare de 300.000 de euro, după ce a fost semnat contractul de finanțare prin PNRR.

Leon Bălteanu este unul dintre primarii USR din țară care alege să investească în infrastructura de educație din comunitatea pe care o reprezintă, în condițiile în care, în multe orașe, dar și zone din mediul rural, în ultimii 34 de ani, nu s-a ridicat nicio unitate de învățământ nouă. „Am făcut un pas important pentru construcția unei școli noi în comuna Mircești, în cadrul Proiectului Școli mai sigure, incluzive și sustenabile> (SSIS). Şcoala va avea spații de învățare unde elevii să se simtă în siguranță, spaţii care să îndeplinescă standardele sanitare, termice, de ventilație și de iluminat. Elevii vor avea acces la o şcoală modernă, digitală şi verde, în acelaşi timp. La momentul actual a fost finalizat studiul de fezabilitate și vor începe procedurile de proiectare, caiet de sarcini și licitație! Sperăm ca la începutul anului 2024 să înceapă construcția efectivă a școlii!”, a declarat primarul ieșean Leon Bălteanu.
Ca o informație suplimentară, în decembrie 2021 a fost aprobată legea pentru ratificarea Acordului de împrumut (Proiect școli mai sigure, incluzive și sustenabile în România) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la București la 6 mai 2021. Proiectul SISS este implementat pe o perioadă de șase ani, între decembrie 2021 și iunie 2027.

Școala Gimnazială Vasile Alecsandri” va beneficia de standarde europene

Primarul Leon Bălteanu s-a ocupat ca elevii care studiază la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Mircești să beneficieze de o unitate atractivă, dotată, unde copiii din comunitate să revină cu drag. „Am semnat contractul de finanțare pentru dotarea la standarde europene a școlilor din comunitate! Este un proiect important, am obținut fonduri prin PNRR, aproximativ 300.000 de euro vor ajunge la noi în comună pentru școli de care să ne putem mândri, alături de părinți, elevi și profesori. Copiii din Mircești vor beneficia de cele mai noi echipamente de mobilier și electronice! Ei sunt viitorul nostru și al comunității!
Mulțumesc tuturor celor implicați pentru aprobarea și finanțarea proiectului!”
, a mai adăugat primarul USR, Leon Bălteanu.

Una dintre prioritățile USR a fost și rămâne dezvoltarea infrastructurii școlare, astfel încât copiii să aibă parte de un mediu de învățare sigur, confortabil, modern și adaptat nevoilor actuale ale elevilor. Nu trebuie să mai existe supra-aglomerarea din sălile de clasă, copii care învață în două sau trei schimburi din lipsă de spațiu și clădiri învechite, fără autorizație, care reprezintă un real pericol.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31