fbpx
 
Monica Berescu (USR): PSD păstrează pensiile speciale pentru următorii 40 de ani!

Monica Berescu (USR): PSD păstrează pensiile speciale pentru următorii 40 de ani!


Puterea actuală nu a avut niciodată intenția reală să elimine pensiile speciale, au făcut un simulacru în Parlament, s-au prefăcut că vor să facă o reformă a pensiilor, doar pentru a bifa un jalon PNRR, însă realitatea este că doar au aruncat praf în ochii românilor și a Comisiei Europene.

Legea pensiilor speciale votată de PSD, PNL, UDMR și AUR săptămâna aceasta în Senat garantează încă 40 de ani de pensii umflate pe spatele românilor.

Au fost peste 200.000 de pensionari speciali înainte de votul pe această lege și rămân în continuare peste 200.000 de pensionari și după votul din Senat.

Ba mai mult, în 2062 când legea se va aplica integral, vom avea în continuare pensionari speciali!

Asta fac PSD și PNL, nedreptățește generații întregi de pensionari, actuali și viitori, oameni care primesc pensii pe contributivitate și care în loc să aibă o pensie decentă la bătrânețe trăiesc la limita sărăciei doar pentru ca alte câteva sute de mii să huzurească pe banii lor.

În loc să taie pensiile speciale, să ofere condiții decente de viață actualilor pensionari, tot ce au făcut PSD și PNL anul acesta a fost să mai pună un bir pe români și să crească iresponsabil taxele pentru a acoperi gaura bugetară creată și de povara celor 12 miliarde de lei cheltuite pe speciali!

În ultimii 7 ani, USR a propus mai multe proiecte de eliminare a pensiilor speciale și a fost singurul partid care a pus pe masă soluții concrete prin care se recalculează pensiile magistraților iar întreg sistemul de pensii trece pe principiul contributivității, însă PSD și PNL au refuzat orice reformă a pensiilor și unele au fost amânate pentru 40 de ani. Da, 40 de ani în care pensionari speciali precum Valer Dorneanu, vor primii pensii lunare de aproape 10.000 de euro în timp ce pensionarii de rând ai României se chinuie să supraviețuiască cu 1.000 de lei”, declară Monica Berescu, deputată USR de Iași, membră a Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților.

Prima mică reformă a pensiilor se va aplica abia în 2028, dar modificările importante și relevante sunt amânate prin lege pentru pentru 20 sau chiar 30 de ani. Numărul de pensii speciale existente azi rămâne identic și după aplicarea așa zisei reforme a pensiilor.

Prin votul de la Senat PSD, PNL, UDMR și AUR și-au bătut joc de toți pensionarii care acum au pensia calculată pe contributivitate și care trăiesc pe câteva sute de lei în timp ce specialii huzuresc pe mii de euro”, adaugă Monica Berescu.

USR a fost singurul partid care a votat la Senat, împotriva menținerii pensiilor speciale. Proiectul vine săptămâna viitoare în Camera Deputaților, camera decizională unde USR va lupta pe toate căile pentru a împiedica această nedreptate.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: