fbpx
 
Monica Berescu (USR Iași) / Cea mai mare gogoașă electorală PSD-PNL:  pensii mai mari cu 40% din pix. Banii? Nu sunt.

Monica Berescu (USR Iași) / Cea mai mare gogoașă electorală PSD-PNL: pensii mai mari cu 40% din pix. Banii? Nu sunt.


PSD încearcă o lovitură electorală între rundele de alegeri de la anul și oferă pensionarilor mirajul unor pensii mărite. Adevărul este că bugetul țării nu are banii necesari pentru aceste creșteri!

 Nu are bani fiindcă guvernarea PSD-PNL a aruncat toții banii pe fereastră, fiindcă finanțează cu zeci și sute de mii de euro anual toate sinecurile politice.

 În schimb, PSD are bani pentru pensiile speciale, de care țin cu dinții fiindcă oamenii lor sunt primii beneficiari.

Mărirea pensiilor sau a salariilor din pix este o strategie folosită dintotdeauna de PSD în prag electoral și astfel românii rămân captivi într-un sistem injust, care răsplătește privilegiații de partid, nu oamenii care au muncit o viață și primesc pensii jenant de mici.

Noua lege a pensiilor este o glumă proastă, o minciună cât luna de pe cer fiindcă Guvernul nu precizează de unde va lua banii pentru măririle cu 40%.

Au făcut o mărire din pix care să vină în mijlocul alegerilor de anul viitor, deși toți experții financiari susțin că statul nu are bani pentru aceste măriri.

Guvernarea PSD-PNL a produs o gaură imensă în bugetul României, iar acum o transformă într-o prăpastie!

Cine va plăti pentru aceasta lege făcută din pix? Evident că toți românii! Cel mai probabil PSD va suprataxa din nou mediul de afaceri cum au făcut și anul acesta, de la o lună la alta și vom avea din nou scumpiri și inflație ridicată!

Asta este mentalitatea PSD: mărește pensiile cu 40% fără să aibă niciun leu în buzunarele statului și apoi provoacă scumpiri care pot dubla prețurile și astfel anulează orice mărire. Dacă România ar fi avut într-adevăr banii pentru măriri de pensii, USR ar fi fost primul partid care ar fi susținut mărirea acestora”, declară Monica Berescu, deputată de Iași, membră a Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților.

PSD și PNL îi amăgesc pe pensionari cu procente de creștere a pensiilor, însă ceea ce omit să spună este că în bugetul țării nu există banii aceștia!

Ieri, în dezbaterea de la Comisia de Muncă din Camera Deputaților, ministra Muncii, Simona Bucura Oprescu a spus clar că nu este calculat încă impactul financiar al noii legi a pensiilor și că reprezentanții Băncii Mondiale și Ministerului Finanțelor lucrează încă la cifre. Chiar și în aceste condiții, coaliția PSD - PNL a trecut ieri ca tancul prin Parlament și a adoptat noua lege a pensiilor.

Mai mult de atât, și-au asigurat prin lege mecanismul automat pentru creșterea taxelor pe salarii. Mai exact, art. 84 alin. 11 din noua lege prevede că în situația constatării depășirii cheltuielilor cu pensiile publice, „autoritățile competente vor lua măsurile necesare pentru revenirea la referința stabilită, exprimată ca procent în PIB, inclusiv de creștere a contribuțiilor de asigurări sociale de stat”.

Pensia este un drept, nu o favoare pe care PNL sau PSD le-o dă celor care au muncit cinstit o viață. Nu vin nici Ciucă, nici Ciolacu cu bani de acasă pentru creșterea pensiilor. Ei trebuie să facă ordine în finanțele țării, să taie cheltuielile aberante de la stat, sinecurile și pensiile speciale. În schimb, Ciolacu și Ciucă oferă pensionarilor o speranță otrăvită: le dă iluzia că vor avea pensii mai mari, când de fapt vor ajunge să plătească mai mult pentru orice, chiar și cu pensiile mărite. Fiindcă inflația va crește și prețurile vor decola din nou. E clar că atunci când ai deja o gaură uriașă la bugetul de stat și refuzi să tai pensiile speciale și risipa cu sinecurile, dar ai nevoie de încă 33 de miliarde de lei ca să acoperi cheltuieli suplimentare cu pensiile, nu vor urma decât noi creșteri de taxe și impozite”, a adăugat Monica Berescu.

USR a depus amendamente pentru îmbunătățirea noii Legi a pensiilor, amendamente respinse în bloc de coaliția hoției, prin urmare USR s-a opus la vot acestei păcăleli. Nu putem susține spectacolul grotesc pe care PSD-PNL îl orchestrează împotriva pensionarilor și demersul acestora de a băga, cu bună știință, România în faliment.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31