fbpx
 
Harabagiu face cumătrie la aproape 2 ani de la nașterea copilului. N-au lipsit imobiliarii. IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE

Harabagiu face cumătrie la aproape 2 ani de la nașterea copilului. N-au lipsit imobiliarii. IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE


* Au apărut milionarii din jurul fostului viceprimar și care au făcut afaceri extrem de profitabile cu Primăria
* Radu Sacagiu, beneficiarul unui schimb de terenuri scandalos cu Primăria, a venit cu darul la cumătrie
* La fel și Cătălin Drăgan, căruia Prefectura tocmai i-a cerut anularea unei autorizații pentru un bloc în Tg. Cucu
* Prin Drăgan s-au rulat banii pentru construirea conacului de la Frasin al lui Mihai Chirica
* A venit și primarul la cumătrie, deși pretindea că se ține departe de fostul său viceprimar, cu care e și cumătru
* N-a lipsit nici Florin Boca, milionarul îmbogățit din blocurile aprobate în Consiliul Local, în mandatul trecut
* Alți imobiliari cu blocuri ce au stârnit scandaluri: Marius Pătrașcu și Bogdan Ciochină
* Nedezlipit de Harabagiu a stat „săgeata” acestuia în afacerile imobiliare, Mircea Rotariu, cel care ungea cu fecale ușile redacțiilor 7IAȘI și REPORTER DE IAȘI. Harabagiu și-l asumă până la capăt

Fostul viceprimar Gabriel Harabagiu a organizat, duminică, o petrecere pentru botezul celei de-a doua fetițe, născute la începutul anului trecut. Deci „nou-născutul” are deja un an și jumătate. Este a doua cumătrie pe care o ține pentru același copil, după o petrecere ce-a avut loc în 2020, cu ușile închise, în plină pandemie, având circa 50 de invitați.

Green View Saloon a fost cortul în care s-a ținut evenimentul din cadru Complexului La Castel, din Copou


Barosani, porc și berbecuț la proțap
Printre invitați au fost dezvoltatori imobiliari, șefime din Primărie, un fost șef SRI la Iași, dar și primarul Mihai Chirica. Surse din interior apreciau numărul participanților la 80-100 de perechi, circa 160-200 de oameni, cât o nuntă medie.
Petrecerea a avut în noua locație din Complexul La Castel, în inima viei de la poalele dealului Șorogari, într-un cadru pe cât de luxos, pe atât de idilic. Noua sală de nunți și cumătrii se numește Green View Saloon.
Locul este ferit de privirile curioșilor, accesul pe aleea ce pornește din dreptul restaurantului, fiind restrictiv. Gabriel Harabagiu a plătit servicii premium, aducând cântăreți cunoscuți ca Ștefan Stan (lansat la Vocea României) și Ion Suruceanu, iar în curte comandând două proțapuri, pentru un porc și un berbecuț.

Harabagiu încă n-a fost abandonat
Fost viceprimar și fost city-manager demis a doua zi după apariția Dosarului „Sărărie”, Gabriel Harabagiu a ținut să-și marcheze în continuare statutul, la mai bine de un an și jumătate de la nașterea copilului. E ca și cum ți-ai face nunta la cinci ani după ce te-ai căsătorit.
Răspunsul primit a fost bun: au venit mulți directori din Primărie, câțiva milionari, dezvoltatori imobiliari pe care i-a ajutat în mod direct prin intervențiile sale și care încă nu l-au abandonat, semn că pericolul pe care îl resimt nu este așa mare.
Și la Gheroghe Nichita, fostul primar, au participat mulți directori la o petrecere ținută cu o seară înainte de a fi arestat.
La cumătria lui Harabagiu a participat chiar și primarul Mihai Chirica, cu soția, cei doi edili fiind legați nu doar de o veche prietenie și de un mandat administrativ plin de tunuri colosale în zona imobiliară, ci și de faptul că sunt rude prin alianță, cumătri. Primarul a venit cu o întârziere de 3 ore și jumătate față de momentul deschiderii petrecerii, mulți părând surprinși că a apărut, știindu-i ezitările în a se mai asocia public cu fosta lui mână dreaptă, Gabriel Harabagiu.
O veche prietenie pe care cei doi și-o consumă acum, la spartul distracției, cu scrâșnete de dinți și mari suspiciuni de a nu se se detona unul pe celălalt.

Parcul auto de la cumătrie valora câteva milioane de euro. Un Aston Martin, puzderie de Mercedes, BMW și Jaguar


Harabagiu face bani prin botezul cu întârziere
Cu toate că nu mai are funcție în Primărie, deși i s-a creat un post fără o fișă a postului și fără subalterni, fiind și în concediu de creștere a copilului, Gabriel Harabagiu o duce excelent din punct de vedere financiar. Tocmai a cumpărat un nou teren lângă casa pe care o are în zona Cantemir și a demolat imobilul existent pe noua proprietate, semn că vrea să construiască ceva mult mai costisitor și mai mare (dezvăluire 7IAȘI).
Îl urmează întru totul pe cumătrul său, primarul Mihai Chirica, devenit celebru prin Vila Bebelușul de pe Sărărie. Chirica a cumpărat o proprietate extrem de scumpă (250.000 de euro) pe care urmează să o demoleze și să construiască alta.
Gabriel Harabagiu a declarat la noua achiziție un preț de 80.000 de euro, deși aceasta fusese scoasă la vânzare cu 150.000 de euro. Diferența de preț este uriașă, iar valoarea celor 400 mp din zona Cantemir, la 10 minute de mers pe jos de Palas, este de cel puțin 400 euro/mp.
Prin cumătria organizată la mai bine de un an și jumătate de la nașterea celui de-al doilea copil, Harabagiu face bani. În ciuda apelurilor repetate și a mesajelor pe care le-a vizualizat (conform raportării făcute de aplicație), Gabriel Harabagiu n-a dorit să răspundă întrebărilor REPORTER DE IAȘI legate de fericitul eveniment.


Dan Fiterman – Arcadia.
Un invitat important a fost Dan Fiterman, șeful Arcadia. Firmele sale derulează și investiții imobiliare, dar nucleul afacerii îl reprezintă domeniul medical.


Florin Boca. Fost consilier local PSD, dezvoltator imobiliar, cu interese majore în Primăria Iași. A fost implicat în numeroase scandaluri legate de imobilele pe care le-a construit, depășind indicatorii din autorizații.
A venit în cârjă, alături fiind Gabriel Harabagiu, vorbind la telefon.

 


Răzvan Burlacu – automate de cafea (cel în cămașă roz). Este unul dintre prietenii vechi ai lui Harabagiu. Are o rețea de automate de cafea în spații publice.

 


Marius Pătrașcu – dezvoltator imobiliar. Joacă fotbal cu Harabagiu și cu primarul Mihai Chirica, a fost apropiat al fostului primar Gheorghe Nichita și este cumătru cu Marius Ostaficiuc, șeful filialei municipale a PSD. La o ședință festivă de Consiliu Local din 2016, Gabriel Harabagiu s-a îmbrățișat și s-a pupat pe obraji cu Pătrașcu în fața tuturor. După două săptămâni, în iunie, Pătrașcu a primit autorizație de construire de la Primărie pentru un bloc cu demisol, parter și patru etaje în Tătărași, emiterea documentului fiind ținta unei investigații DNA.

 


Tiberiu Simion – fostul șef SRI Iași.
A fost șeful mai multor secții SRI din țară – Bacău, Timiș, înainte de a devenit șef la Iași. Este general în rezervă, în prezent lucrează pentru companiile lui Iulian Dascălu.

 


Cătălin Drăgan – Legend Pub, imobiliare (cel din centrul imaginii, în sacou). Afaceristul este principalul partener al primarului din firma-paravan Eurodesign Consulting, trecută pe numele fratelui lui Mihai Chirica. Prin Eurodesign au fost rulați banii care au dus la construirea domeniului lui Chirica de la Frasin, celebra reședință cu biserică personală în curte.
Nu apare oficial în acționariatul de la Legend Pub, dar este asociat cu acest club din Centru. Soția i-a fost angajată la Primărie imediat ce Mihai Chirica a devenit primar.
Drăgan a obținut autorizarea unui bloc cu 4 etaje în spatele Curții de Apel, pe un teren extrem de mic, scandal în urma căruia s-a ajuns la o cerere de anulare din partea prefectului.

 


Constantin Măzărianu – Juz Construct. Afaceristul are o firmă de construcții prin care construiește pentru alți dezvoltatori imobiliari. Este cumătru cu Gabriel Harabagiu, fiind consăteni din Războieni-Neamț. A fost condamnat pentru evaziune fiscală.

 


Mircea Rotariu – partener de afaceri cu Gabriel Harabagiu. Este cunoscut drept omul pe care Harabagiu îl folosește pentru intimidare sau afaceri sensibile. Nu se dă în lături de la nimic. A fost trimis în judecată după ce a amenințat jurnaliști și a mânjit ușile redacției 7IAȘI cu fecale. A procedat la fel la REPORTER DE IAȘI, după dezvăluiri care îl priveau pe Harabagiu.

 


Bogdan Ciochină – imobiliar.
Fost polițist la Rutieră, actual samsar imobiliar, Ciochină a făcut bloc cu subsol și parte și trei etaje, pe doar 360 mp de teren, cu acces prin curtea Spitalului de Recuperare. Vecinii s-au opus inutil proiectului. Nici măcar cei 360 mp nu-i aparțin în totalitate lui Ciochină, o parte fiind a Primăriei, cedată pe baza unui contract de folosință. Este fostul ginere al lui Cornel Brânză, proprietarul Ted Construct, care l-a acuzat că i-a furat din torpedoul mașinii 190.000 de euro.


Mihai Jehac – fost șef interimar la Garda Financiară Iași. Prieten la cataramă cu Gabriel Harabagiu. Apare în stop-cadrul cu Dan Fiterman.

 


Daniel Timofte – directorul Spitalului Sf. Spiridon. Medic  chirurg cunoscut, Timofte este director al spitalului, prelând mandatul de la fostul manager timp de 15 ani, Ioan Bârliba. Medicul a stat puțin, a făcut act de prezență și a plecat.

 


Ovidiu Apostol – secretariat tehnic CL Iași.
Este cununat de către fostul viceprimar Gabriel Harabagiu

 


Alexandra Bejan Minciună. Fosta soție a șefului Direcției Județene de Drumuri, decedat, care este angajată la Diaspora în Primăria Iași. Este în acest moment într-o relație cu notarul Theodor Pătrașcanu (cel care o însoțește în această imagine). Alexandra Minciună lucrează la Primărie la Biroul Diaspora unde este plătită fără să aibă nimic de făcut.

 


Dumitru Tomorug–director executiv Primăria Iași. A venit la petrecere alături de partenera sa, angajată tot la Primăria Iași – Ramona Elena Tihulcă (Programe Europene).


Radu Sacagiu – dezvoltator imobiliar. Primăria Iași i-a dat într-un schimb aprobat în CL un teren extrem de valoros, cu ieșire la stradă, potrivit pentru un bloc, și a primit de la Sacagiu un teren cu valoare comercială zero - cel din parcul din fața Sinagogii Mari, unde se află obeliscul în memoria evreilor asasinați la Iași în timpul pogromului. Tranzacția s-a făcut în timpul mandatului de viceprimar al lui Gabriel Harabagiu.

 


Vlad Nedelcu – consilier al lui Mihai Chirica
, fost consilier local. Este fiul Narcizei Nedelcu, fosta șefă de la Cadastru. A construit în mijlocul Iașului fără autorizație. Drept pedeapsă, Primăria a evacuat câteva garaje cu acte și i-a concesionat terenul pe 99 de ani. Este singurul care a postat pe FB un selfie de la eveniment.


Ștefan Stan și Ion Suruceanu
- au cântat

 


Ioan Manole – fost șef la Înmatriculări și Permiselor Auto Iași, pensionat

 


Cristi Stărică – director Eco Piața

 


Gabi Ețcu – dezvoltator imobiliar. Are numeroase proiecte în zona Iași-Voinești. A depins tot timpul de bunăvoința binomului Chirica-Harabagiu în aprobarea proiectelor sale. A făcut ESQ Village din Valea Lupului, unde a dublat numărul apartamentelor dintr-unul dintre blocurile ridicate. ISC Iași a numărat 21 de apartamente în plus față de cele autorizate.

 


Ștefan Popescu Junior. Fost fotbalist. Tatăl său, Ștefan Popescu, derulează mai multe investiții imobiliare controversate. A fost singurul reprezentant al așa-zisului Grup Pașcani, în care este identificat tatăl său. La botez nu au venit nici Zămosteanu, nici Niculiță, Bolobiță sau Plugaru, implicați în ultimi ani în numeroase relații controversate cu Primăria.

 

Article image
Primăria plătește 55.000 de euro despăgubiri pentru că n-a retrocedat 1 ha de teren timp de 11 ani. Era în Copou, în cea mai scumpă zonă din Iași. Invers ca la moșierul Harabagiu, blagoslovit de propria sa Primărie cu 1,5 ha, care vor valora curând milioane de euro. Despăgubirea de 55.000 de euro, pentru nedreptatea făcută, va fi plătită tot din banii ieșenilor. Tribunalul a pedepsit drastic reaua-voință din Primăria Iași....
Autor cristi tanasa Anchete 07 August 2019


Citeste si...
Nota
(6 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31