fbpx
 
Facebook / Costel Alexe Facebook / Costel Alexe

Obositoarea propagandă continuă de la Iași ne întoarce în Epoca de Aur / EDITORIAL


ZDI scoate miercuri ştire că Iaşul are cel mai mare număr de note de 10 la Evaluarea Naţională.
Imediat, Alexe, Brătescu, Muraru, Grigoraș, şefa ISJ ies cu locul fruntaş al Iaşului la note de 10, singurul lucru de scos în faţă. Toţi liberalii repetă cu obstinaţie aceeaşi informaţie într-un mod festivist grosier, sunt deja cei mai buni din România, au învins, s-au urcat călare şi pe acest subiect şi îşi savurează triumful.

Ulterior, Libertatea dă harta procentelor cu elevii care au luat peste media 5. Niciun liberal nu dă acest clasament. Iaşul e depăşit de judeţe ca Prahova, Galaţi, Suceava, Brăila, Bistriţa-Năsăud şi e un pic peste media naţională. Iaşul e sub Brăila, care era, acum câţiva ani, polul repetenţilor, cu 50% sub media de trecere. Uite că au progresat, iar noi nu.

23% dintre elevii din Iaşi nu au luat măcar un 5, aproape un sfert. 23% la care se adaugă 10% care nu s-au putut înscrie, plus 5% care nu s-au prezentat. Aproape 40%. Iaşul are o problemă imensă la nivelul învăţământului de bază şi aceşti politicieni ar trebui demişi.

Aceasta este ştirea pe care niciun lider de vază al Iaşului nu vrea să o dea. De ce unul din patru elevi nu ştie Matematică de nota 5 după 8 ani de şcoală. Nu e nimic de sărbătorit. Iaşul are un procent foarte mare de elevi de nota 4 şi sunt lăsaţi de izbelişte, nu există nicio preocupare pentru ei.

Alexe şi ceilalţi au atins cotele propagandei isterice. Oamenii aceştia nu mai ştiu să se comporte normal. De dimineaţă până seara se prefac. Nu mai sunt ei înşişi. Alexe a ajuns la faza postărilor „bună dimineaţa la cafeluţa”, a eşuat în tabloidizarea provincială care spune că trebuie să pari cât mai uman.

Se minte non-stop, e o industrie de mestecat minciuni pe bandă rulantă. Se coboară la nivelul pigmeilor din mediul rural care se laudă cu o mărgică, pentru că acesta e nivelul la genunchiul broaştei. Liderii Iaşului s-au dus pueril în jos, la nivelul trepăduşilor de la periferia vieţii publice, în subsolurile festivismului slinos şi greoi.

Oamenii politici de top nu trebuie să se prostească încontinuu ca să fie aleşi. E suficient să lovească la rădăcină cu o investiţie mare, pe care o anunţă placid ca şi cum n-ar fi mare lucru. Liderii de soi evită dulcegăriile şi livrează finanţări care fac să amuţească vociferările Opoziţiei.

Alexe şi gaşca de trepăduşi care ţopăie ca disperaţii pe nişte procente în continuă scădere se vor poza cu elevii de 10 de la Evaluarea Naţională. Ăia 28 sau câţi sunt. Vor fi incapabili să ofere soluţii pentru zecile de mii care n-au luat nici măcar un 5. Îi vor silui pe campionii care nu datorează nimic politicienilor. Le vor exploata imaginea, îi vor parazita ca nişte neruşinaţi, le vor aşeza coroniţe pe creştet, le vor ţine nişte discursuri monotone din care nu e nimic de reţinut.

Iar toţi cei 28 de elevi de 10 vor pleca din România şi nu vor mai privi înapoi. Ne vor lăsa cu Alexe, Antoci şi ceilalţi pigmei care se vor bucura să-şi rumege tainul un mandat, poate două, atât cât se va putea.

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: