fbpx
 
Ynetnews Ynetnews

Israelul trimite unitatea Oletz și câini de atac în tuneluri pentru a distruge teroriștii Hamas (VIDEO)


Israelul a antrenat o unitate de câini de atac pentru a-i trimite în rețeaua vastă de tuneluri a Hamas și a ataca teroriștii.

Imagini dramatice de la un exercițiu de antrenament arată un câine care alergă printr-un pasaj subteran înainte de a ataca un fals luptător, scrie „Adevărul”.

Clipul, distribuit de purtătorul de cuvânt al Tzahal, Ofir Gendelman, arată cum câinele își înfige dinții într-un militant mascat, care țipă disperat.

Filmările fac parte din exercițiile Israelului și niciun câine nu a fost desfășurat până acum în luptă activ, scrie The Sun.

Câinii militari special antrenați fac parte din unitatea Oketz - capabili să adulmece explozivi, să găsească intrări și să distrugă teroriști. IDF i-ar putea trimite în misteriosul labirint de tuneluri al Hamas.

Și unitatea Yahalom va fi crucială pentru modul în care se descurcă Israelul în războiul subteran este Unitatea Yahalom, care este specializată în „localizarea și distrugerea” tunelurilor subterane și ascunse, precum și în realizarea misiunilor de sabotaj, potrivit site-ului IDF.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a vizitat recent luptătorii Yahalom, cunoscuți ca „nevăstuici”, spunându-le: „Mă bazez pe voi. Poporul Israel se bazează pe voi”, a informat Reuters.

Ascunse până la 100 de metri adâncime, intrările se află sub podelele caselor, moscheilor și școlilor - permițând luptătorilor să se deplaseze nevăzuți între case și alei din Gaza.

Este folosit de grupul terorist pentru a transporta oameni și mărfuri, precum și pentru a depozita rachete și muniție.

Se înțelege că tunelurile sunt conectate la gropi de lansare de unde au fost lansate rachete dinspre zonele israeliene.

Centrele de comandă și control ale Hamas sunt, de asemenea, găzduite în complexul sistem, departe de supravegherea Israelului.

Întreaga rețea este plină cu capcane și bombe improvizate.

Fiecare tunel este betonat, iar în unele locuri sunt atât de joase că luptătorii nu pot sta în picioare în ele - totuși câinii ar putea alerga ușor prin ele.

Israelul a anunțat a încercuit orașul Gaza și a împărțit enclava asediată în două, la aproape o lună de la masacrul groaznic din 7 octombrie.

IDF este hotărâtă să alunge teroriștii Hamas de la putere, urmând ca trupele să invadeze orașul Gaza în următoarele ore.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Jonathan Conricus a declarat: „Vom duce lupta împotriva Hamas oriunde s-ar afla - sub pământ, deasupra pământului.

Vom putea demonta Hamas, fortăreață după fortăreață, batalion după batalion, până când vom atinge scopul final, care este să eliberăm Fâșia Gaza – întreaga Fâșie Gaza – de Hamas”.

Trupele israeliene au preluat controlul unui avanpost Hamas în inima orașului Gaza, unde IDF a găsit lansatoare și rachete.

Armata israeliană a preluat controlul asupra unui avanpost militar al Hamas din orașul Gaza, unde a găsit lansatoare de rachete antitanc și proiectile, arme și informații, anunță IDF, transmite Times of Israel.

Un atac aerian a fost îndreptat asupra țintei, care a dus la „explozii secundare semnificative" care indică prezența unui depozit de arme, mai susține armata.

Armata Israelului afirmă că avioanele de război au lovit o celulă Hamas, dirijate de trupele terestre din Brigada Nahal, una dintre principalele brigăzi de infanterie ale Forțelor de Apărare ale Israelului, care a identificat celula și a coordonat atacul aerian.

Ulterior, trupele au identificat o echipă antitanc care opera în apropiere și au dirijat un atac aerian suplimentar, potrivit IDF.

În cursul nopții, armata a vizat zeci de poziții pentru lansări de mortiere asupra Israelului. Forțele navale au atacat, de asemenea, o serie de ținte Hamas în cursul nopții, folosind armament de precizie, precizează IDF.

Trupele au identificat, de asemenea, luptători Hamas care s-au baricadat într-o clădire din apropierea spitalului Al-Quds din cartierul Shejaiya din orașul Gaza și despre care armata a spus că plănuiau un atac asupra forțelor terestre israeliene.

Benjamin Netanyahu refuză să permită o încetare a focului până când ostaticii nu vor fi eliberați - sfidând apelurile liderilor din Orientul Mijlociu și ale Papei, pe fondul îngrijorărilor legate de numărul de morți civili.

Premierul israelian a insistat: „Inamicii noștri ne-au judecat greșit. Nu va exista încetare a focului fără întoarcerea ostaticilor.

„Acest lucru ar trebui eliminat complet din discuții. Le spunem asta prietenilor și dușmanilor noștri“, a subliniat Netanyahu.

„Cred că Israelul- pe o perioadă nedeterminată - va avea responsabilitatea generală a securității Fâșiei, pentru că am văzut ce se întâmplă când nu o avem- erupția terorii Hamas la o scară pe care nu ne-o puteam imagina”, a spus el pentru ABC News.

 

Sursa: Adevărul

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31