fbpx
 
Atac armat într-un club din Istanbul: 39 de morți și 69 de răniți

Atac armat într-un club din Istanbul: 39 de morți și 69 de răniți


39 de persoane au fost ucise și 69 rănite, după ce un bărbat înarmat cu o pușcă automată a deschis focul la întâmplare, duminică noaptea, într-un club din Istanbul frecventat de turiști, unde se aflau între 500 și 600 de persoane, informează NTV.

 

Cel puțin 39 de persoane, între care 16 străini, și-au pierdut viața în atacul de la club, a anunțat ministrul de Interne. Alte 69 de persoane sunt rănite.

 

Ministrul a mai spus că poliția încă îl caută pe „teroristul” responsabil pentru atac.

 

 

„Am fost împuşcat în picior. Nişte nebuni au intrat trăgând peste tot. Nu ştiu câţi au fost, am văzut o singură persoană. Trăgeau şi eu mă ascundeam”, a povestit un martor ocular, turist străin.

 

Primele împuşcături s-au auzit în jurul orei locale 1:15. Guvernatorul Istanbului a declarat că un atacator cu o armă de mare putere a împuşcat un poliţist şi un civil la intrarea în clubul Reina, apoi a început să tragă la întâmplare în oamenii aflaţi în loc.

 

„Acesta este un atac terorist”, a spus răspicat Vasip Sahin, guvernatorul Istanbulului.

 

 

CNN Turk publică o imagine cu atacatorul, surprinsă de o cameră de supraveghere

 

Clubul Reina din Istanbul este unul select, frecventat de lumea bună a oraşului. Localul se află chiar pe malul Bosforului, în imediata apropiere a primului pod construit peste strâmtoarea ce separă Europa de Asia. Este vorba de acelaşi pod unde au fost înregistrate lupte grele în timpul loviturii de stat eşuate şi care a fost redenumit în memoria celor ucişi în timpul puciului.

 

Potrivit informaţiilor oferite de Ministerul de Externe, NU sunt români printre victimele atacului. MAE comunică numerele de telefon unde cetățenii români pot cere asistență consulară:

 

„Consulatul General al României la Istanbul are în atenţie incidentul produs în dimineaţa zilei de 01.01.2017, în jurul orei 02:00 (01:00 ora României), soldat cu numeroşi morţi şi răniţi.

 

Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile abilitate şi spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victimele incidentului se află cetăţeni români.

 

Consulatul General al României la Istanbul monitorizează evoluţia situaţiei şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31