fbpx
 
Cumetrii lui Chirica: Georgiana Nistor se alătură soțului ei sub pulpana Primăriei: doi porumbei bugetari Cumetrii lui Chirica: Georgiana Nistor se alătură soțului ei sub pulpana Primăriei: doi porumbei bugetari

Toate pilele detașate în Primărie dau concursuri „cu dedicație" la repezeală. Nimeni nu e concediat


Piloșii din Primărie, cărora le-au încetat detașările, sunt salvați prin concursuri cu „dedicație”. Probele au loc în această perioadă la Palatul Roznovanu și sunt organizate de colegii acestora, iar jurizarea e realizată de comisii numite prin dispoziții ale primarului. „Scoaterea la concurs a posturilor e aprobată de primarul Mihai Chirica. Agenția Națională a Funcționarilor Publici e doar notificată”, a spus o sursă ce a dorit să-și păstreze anonimatul. Pe 21 ianuarie 2020, REPORTER DE IAȘI a scris despre acest plan de salvare a detașaților, acum a venit confirmarea oficială. Curg doc-urile și pdf-urile la secțiunea Concursuri de pe site-ul Primăriei: doar cei „ai casei” câștigă.  

Asiminei: Scurtă întoarcere la privat

Suspans maxim. Trece sau nu trece? Astăzi, 11 februarie 2020, are loc proba scrisă pentru ocuparea pe durată nedeterminată a funcției contractuale de execuție vacantă de inspector de specialitate. E vorba de o poziție de debutant la Compartimentul Statistică și Prognoză. Unicul candidat calificat la examenul scris este Ciprian Mihail Asiminei.

Acesta a fost declarat admis, pe 3 februarie, la selecția dosarelor. După ce trece de proba scrisă și interviu, va fi angajat pe perioadă nedeterminată. Anterior, acesta a lucrat la același compartiment, venit, însă, prin detașare de la o firmă privată. Cum Ordonanța de Urgență 1 din 2020 a interzis ocuparea posturilor publice prin detașarea din privat, Asiminei s-a întors la firma-mamă pentru ca acum să treacă prin concurs pentru a fi stabilizat pe post la Primărie.
„E clar, postul îi este dedicat”
Tânărul Ciprian Mihail este fratele lui Romeo Asiminei, directorul Departamentului de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Din 2018, studenții de la „Cuza” ai lui Romeo Asiminei fac sondaje de opinie cu accent pe activitatea Primăriei și a lui Mihai Chirica. Studenții au fost folosiți ca operatori, n-au fost plătiți, munca lor fiind camuflată drept practică.
În concluzie, Ciprian Mihail Asiminei concurează de unul singur pentru postul scos la concurs. „Ar fi culmea să credem că, fiind unicul candidat, poate termina pe locul 2. E clar, postul îi este dedicat”, a afirmat un coleg de-al acestuia.

Concurenta, scoasă din joc la interviu
Extrem de bine pregătită s-a prezentat la testări și Adriana Vieru. Pe 27 ianuarie, Primăria a afișat rezultatele la proba scrisă pentru ocuparea postului de inspector de specialitate II la Biroul Cooperare Economică – Direcția Implementare Strategie Integrată de Dezvoltare Urbană. S-au înscris cinci candidați, doi și-au retras dosarele, unul a absentat, iar doi au promovat examenul scris. Adriana Vieru a obținut 87,66 puncte, iar Aurelia Ilieș 86,66. Așadar, luptă umăr la umăr. Departajarea a fost evidentă la interviu unde Vieru a fost notată cu 89,66, iar Ilieș cu 67,00. Evident, pe baza acestor note, Vieru a fost declarată câștigătoare, rezultat făcut public pe 29 ianuarie.

Informație de context: Adriana este soția lui Constantin Vieru, președinte al Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie România - Republica Moldova. Primarul Chirica și președintele Vieru au organizat un eveniment public toamna trecută.
Pustiu de bine și pentru o soție de liberal
Tot la finalul lunii ianuarie 2020 a avut loc și concursul pentru ocuparea funcţiei vacante contractuale de execuţie: inspector de specialitate I din cadrul Serviciului Coordonare Programe Culturale. S-au înscris trei persoane, una a fost respinsă la proba scrisă, o alta la interviu. Cea care a izbândit, cu 76,17 la scris și 95,00 la oral, a fost Anca Simona Nistor.

Aceasta este soția liberalului Cristian Nistor, aflat în anturajul primarului Mihai Chirica.
Cumătra primarului se procopsește și ea
De una singură va concura tot o Nistor, dar Georgiana. Pe 28 ianuarie 2020, aceasta a fost unica admisă la selecția dosarelor. Postul pe care-l va ocupa: inspector de specialitate II la Biroul Cooperare Economică – Direcția Implementare Strategie Integrata de Dezvoltare Urbană. Următoarea probă, cea scrisă, este programată pe 17 martie.
Georgiana este soția lui Marian Nistor, și el angajat al Primăriei, ca șef Serviciu Parcări în cadrul Direcției Exploatare Patrimoniu. Cei doi Nistor sunt cumetrii primarului Mihai Chirica, edilul botezându-le, în 2017, copilul.
Posturi la Centenarul de 102 ani
Culmea, în acest an, Primăria Iași a făcut angajări pe perioadă nedeterminată la Compartimentul Centenar, la un an și două luni distanță de la celebrarea a 100 de ani de la Unirea din 1918.

Pe 29 ianuarie 2020, Ioana Alina Moruzi a fost declarată câștigătoare a concursului pentru ocuparea funcției de inspector de specialitate II.

A luat 87 de puncte la scris și 85,33 la interviu. Anterior, Moruzi a mai lucrat la Primărie. Cea mai veche declarație de avere e din 2013, inspector de specialitate la Serviciul Proiecte Dezvoltare Turistică. Potrivit aceleiași declarații de avere, în anul anterior, Moruzi fusese profesor de geografie la o școală din Scânteia, dar și lucrător comercial la Pro Build Company.
Fiul șoferului lui Harabagiu: bifat
Pe 20 ianuarie, s-au afișat rezultatele concursului organizat pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a trei posturi de șofer. Au fost admiși toți cei trei participanți, însă media cea mai mare după probele de scris și interviu a avut-o Andrei Constantin Ciolacu (80,91). Acesta este băiatul lui Costel Ciolacu, șoferul viceprimarului Gabriel Harabagiu. În plus, Andrei a fost cununat de familia Ciobanu, el – Ionică, șef serviciu la Primărie, ea – Elisabeta, șefă de birou în aceeași Primărie.

Victorii pe linie

La începutul acestei săptămâni a „izbândit” alt detașat care trebuia să se întoarcă în privat și nu a mai făcut-o. Alexandru Gheorghe Iriciuc a câștigat concursul pentru un post de inspector debutant la compartimentul Parcări Publice cu Plată – Direcția Exploatare Patrimoniu din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Iași. A avut un contracandidat, surclasat atât la proba scrisă, cât și la interviu.

Tot astăzi, când are loc proba scrisă, se va consfinți și întoarcerea la Biroul Comunicare al lui Ciprian Moraru, unic candidat pentru un post de inspector.

Acesta venise în Primărie de la firma familiei sale din Podu Iloaiei.

Cel puțin până în acest moment, nici unul dintre detașații obligați la începutul anului să se întoarcă în privat și reveniți să concureze pentru posturi cu alți contracandidați nu a pierdut concursurile. Toți s-au dovedit adevărați Messi ai funcționarilor din Primăria Iași care vor rezolva în continuare, rapid și ireproșabil, toate problemele din instituție.

Article image
Au fost peste 100 de inși aduși prin detașare în ultimii ani, sub mandatul lui Mihai Chirica. Sare în ochi fratele sociologului Asiminei, care îi face sondajele primarului, venit prin detașare. Conferențiarul Asiminei și-a angajat până și iubita în Primărie! Și liberalul Cristian Nistor are soția tot „prin detașare”, și e foarte evaziv cu ofensiva PNL la Chirica. Fata lui Plătică, de la Comisia de Versanți, venită tot cu „d...
Autor Cezar Moraru Anchete 21 Ianuarie 2020


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31