fbpx
 
Laura Codruța Kovesi cere ridicarea imunităţii a două eurodeputate din Grecia. Una dintre ele este Eva Kaili

Laura Codruța Kovesi cere ridicarea imunităţii a două eurodeputate din Grecia. Una dintre ele este Eva Kaili


Parchetul european (EPPO), condus de Laura Codruța Kovesi, a cerut, joi, ridicarea imunităţii parlamentare a două eurodeputate din Grecia, între care Eva Kaili, în prezent arestată într-o presupusă afacere de corupţie care implică statul Qatar.

Această cerere se bazează pe o anchetă distinctă de cea privind Qatarul, realizată de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), conform căreia "există o suspiciune de fraudă în detrimentul bugetului UE, în legătură cu managementul indemnizaţiilor parlamentare, şi în special privind remunerarea asistenţilor parlamentari acreditaţi", a precizat EPPO într-un scurt comunicat, potrivit Agerpres.

Cealaltă eurodeputată vizată este Maria Spyraki, membră a grupului Partidului Popular European (PPE). Eva Kaili este membră a Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D).

„În conformitate cu legea aplicabilă la nivel naţional, dnele Kaili şi Spyraki beneficiază de prezumţia de nevinovăţie", se mai menţionează în comunicatul parchetului condus de Laura Codruţa Kovesi.

Parlamentul European a demis-o, marţi, pe eurodeputata elenă Eva Kaili din funcţia de vicepreşedinte, după inculparea sa, alături de alte persoane, într-un caz de presupusă corupţie în care este implicat Qatarul, relatează AFP, citată de Agerpres.

Decizia a fost aprobată aproape în unanimitate de eurodeputaţii reuniţi la Strasbourg în sesiune plenară - 625 de voturi pentru, unul împotrivă şi două abţineri.

Pentru demiterea unuia dintre cei 14 vicepreşedinţi ai PE este nevoie de votul a două treimi dintre eurodeputaţi.

Eva Kaili a negat, prin vocea unui avocat, că a primit mită de la Qatar.

Poziţia sa este că ea este nevinovată. Nu are nimic de-a face cu mita din Qatar", a declarat avocatul Michalis Dimitrakopoulos, la postul privat elen Open TV.

Întrebat dacă la domiciliul clientei sale au fost găsiţi bani, avocatul a spus: "Nici nu confirm, nici nu dezmint, e confidenţial. Nu am nicio idee dacă au fost găsiţi bani sau câţi".

El a adăugat că Eva Kaili „nu a avut nicio activitate comercială în viaţa sa".

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31