fbpx
 
Hoţia nu trebuie tolerată: Apreotesei trebuie să dispară. EDITORIAL

Hoţia nu trebuie tolerată: Apreotesei trebuie să dispară. EDITORIAL


Deplorabil modul în care şeful Ateneului, Andrei Apreotesei, scapă deocamdată de tirul Opoziţiei şi de presiunea publică pentru dezmăţul său bugetar.

Ieri, în Consiliul Local, Opoziţia a ieşit din sală ca formă de protest, majoritatea fragilă a PNL a continuat să voteze la foc automat proiectele de hotărâri, printre care şi rectificarea bugetului la Ateneu, iar când USR şi PSD au revenit subiectul trecuse.

Mihai Chirica s-a rugat pe hol de consilieri să participe la şedinţa pentru că rămânea fără cvorum. Iar Opoziţia a cedat, tratându-l ca pe un personaj dezirabil într-un joc politic cu reguli rezonabile. Dar Mihai Chirica nu e deloc aşa.

Rectificarea bugetului la Ateneu, trecută pe sub masă, reflectă adevărata natură a primarului: rapace, indolență faţă de cheltuirea banului public, iremediabil alterată de convingerea că totul i se cuvine şi că administraţia e averea lui personală.

Nu poţi spera nimic de la un asemenea individ. Mihai Chirica este trup şi suflet lângă Andrei Apreotesei şi amândoi sunt două cauze pierdute pentru lumea noastră. Chirica s-a lăsat îndoctrinat de Apreotesei în paseismul său naţionalist. Amândoi sunt spălaţi pe creier. Patriotism de paradă, ritual festivist obositor, cultul personalităţii, hiperbolizarea trecutului şi denaturarea adevărului istoric. Totul combinat cu latura lor coruptă, amorală, mereu avidă de averi pe care nu le pot justifica. Un fel de satane în sutane.

Apreotesei a furat 13.000 de euro la achiziţia unor fotografii, nu există nicio îndoială, fapta e clară. Aceasta este o hoţie pe faţă. Imposibil de explicat. Şeful Ateneului merită, de Revelion, să fie luat de-o aripă şi scos din administraţia oraşului. Hoţia demonstrată nu trebuie tolerată. Ai fost prins, dispari.

Comentam zilele acestea cu nişte prieteni şi spuneam că lumea nu mai realizează ce înseamnă 13.000 de euro. Pare un mizilic, aproape nu mai e furt. Poftim?!, au reacţionat mai mulţi colegi. Gândiţi-vă ce înseamnă să furaţi 10.000 de euro în fiecare lună. Gândiţi-vă ce înseamnă să strângi 10.000 de euro din muncă cinstită, cât de greu faci banii aceştia. Unei familii de profesori de şcoală i-ar trebui doi ani. Gândiţi-vă ce-ar face Apreotesei cu 10.000 de euro. Şi-ar lua cea mai scumpă mobilă de sufragerie, un televizor de 2 m şi tot i-ar mai rămâne bani. Sau ar putea plăti avansul la o maşină electrică, pentru a fi în trend. Sunt o groază de bani furaţi!

Majoritatea PNL-PMP din Consiliul Local a trecut în trei secunde peste subiectul Ateneu şi peste cele 2,7 milioane de lei pe care trebuie să le cheltuie urgent în ultimele zile din decembrie.

Ignoranţa consilierilor PNL e deplorabilă. Eu nu cred că Juravle, Boz, Andrieş pot gira hoţia aceasta mârlănească, rudimentară. Nu pot fi slugile unui sistem anacronic, care a ajuns să provoace dezgust la nivel de mase. Nu cred că-i pot tolera lui Mihai Chirica orice capriciu, orice derapaj grobian, orice manipulare de tip autocrat, ceauşist. Eu nu cred că Juravle, Boz, Andrieş îşi vor lua tainul în continuare şi vor tăcea. Nu cred că aceştia pot face echipă cu hămesitul Apreotesei.

Dacă mă înşel, se vor duce cu toţii în groapă. Se vor trage unii pe alţii şi vor dispărea. Demantelarea publică a orgiilor bugetare de la Ateneu va continua în ianuarie. S-a umplut paharul. Andrei Apreotesei este un hoţ în exerciţiu public. Este lipsit complet de simţul măsurii. Ca şi în cazul lui Mihai Chirica, aşa cum timpul a dovedit, funia i se apropie de par. Orice asociere a sa cu interesele Iaşului este toxică.

Practica Guvernului de a da alocări de zeci de milioane de euro, la nivel naţional, pe ultima sută de metri din an e veche, o schemă clasică de devalizare. Aşa au ajuns banii şi la Ateneu. Despre toate acestea vom scrie în ianuarie. Hoţia nu trebuie tolerată.

 

Article image
* Un anticariat din București a afișat public prețul fotografiilor cu Iașul interbelic: 7.000 de euro. A încercat să le vândă în septembrie, dar nu le-a cumpărat nimeni * Ateneul din Iași, condus de Andrei Apreotesei, a plătit, în a doua zi de Crăciun, 20.000 de euro, de trei ori mai mulți bani decât cerea proprietarul fotografiilor! * La întrebările REPORTER DE IAȘI, conducerea Ateneului a intrat într-un dialog al surzilor...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 28 Decembrie 2021


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31