fbpx
 
Pensionarul special Butnaru s-a retras din Poliție la 47 de ani și s-a reangajat la stat. Imediat a plecat în concediu

Pensionarul special Butnaru s-a retras din Poliție la 47 de ani și s-a reangajat la stat. Imediat a plecat în concediu


Fostul comisar de la Secția din Alexandru s-a reangajat la Oficiul pentru Jocuri de Noroc, un cuibușor pentru toate pilele și sinecurile politice

Polițistul are 6.000 de lei salariu pe lângă pensia specială

Gabriel Butnaru are peste 3.000 mp la Miroslava, o vilă, un apartament și un Lexus

A ieșit din Poliție la 47 de ani, epuizat, și s-a asociat într-o firmă cu un condamnat penal

Un fost comisar de Poliție pensionat în 2017 la 47 de ani, și-a regăsit vocația de slujbaș la stat. S-a angajat la Oficiul Național Pentru Jocuri de Noroc (ONJN) – Serviciul Teritorial Nord Est și a adăugat la pensia de 5.000 de lei încă un salariu de 6.000 de lei net/lună.
Proaspătul angajat de la Oficiul din subordinea ANAF a și plecat în concediu. REPORTER DE IAȘI l-a căutat pe fostul polițist la birou, colegii spun că lipsește două săptămâni.

S-a întors la stat

Pe 27 iulie, site-ul Oficiului Național al Jocurilor de Noroc a publicat o declarație de avere a inspectorului Gabriel Adrian Butnaru. Declarația a fost depusă la 30 de zile de la numirea pe post (finalul lunii iunie). În declarație, sunt menționate doar veniturile din pensie pentru anul trecut, ceea ce înseamnă că Butnaru a ajuns la Jocuri de Noroc în 2023.
Nu există informația publică despre modalitatea prin care acesta a ajuns angajat la o entitate a ANAF. Pe site-ul Oficiului există informații despre două concursuri susținute în acest an în lunile mai și iunie, dar posturile sunt, din descriere, de la structura centrală.
Un detaliu arată că fostul comisar este angajat de puțină vreme. În discuțiile REPORTER DE IAȘI de la sediul ONJN de la etajul 6 al clădirii fostei Vămi de la Gara Nicolina, cu ceilalți inspectori, aceștia nu au știut inițial cine este noul coleg. După ce s-au lămurit că este fostul polițist, au spus că este deja plecat în concediu, până pe 18 august. Colegii nu au oferit informații despre modalitatea prin care comisarul de Poliție a ajuns angajat la Jocuri de Noroc.
Serviciul Teritorial Nord Est de la Iași este de fapt un sediu secundar, pentru că sediul central se găsește la Suceava. Din scurta discuție avută cu inspectorii de la Iași, aceștia au precizat că verifică toate jocurile de noroc din toată zona Moldovei.

Pensie și salariu – 11.000 de lei/lună

Comisarul Gabriel Adrian Butnaru s-a pensionat în 2017 din IPJ Iași. În ultimii ani activase la Secția 1 de Poliție (Alexandru cel Bun – Dacia). La data retragerii din sistem, avea doar 47 de ani.
Acesta are, conform declarației de avere, o pensie de aproape 60.000 de lei anual – 5.000 de lei lunar. Inspectorii din cadrul ONJN au precizat că salariile lunare sunt de aproximativ 6.000 de lei net în prezent, deci veniturile totale nete ale fostului polițist vor urca la 11.000 de lei lunar.
În declarația de avere, pensionarul-inspector a declarat că deține 50% dintr-un teren de 3,700 mp la Miroslava, 50% dintr-un apartament de 76 mp și 50% dintr-o casă la Miroslava.
Are și un Lexus din 2007 și un credit de 60.000 de euro contractat pentru casă.
La plecarea din Poliție, fostul comisar a intrat într-o firmă, Cherry Joy SRL, alături de doi asociați: Cristina Tayari (președinta Asociației Waldorf, care deține liceul) și fostul executor Dan Călin Pipernea, condamnat definitiv pentru abuz în serviciu, spălare de bani, fals, instigare la fals. Datele financiare ale firmei arată o activitate modestă: câte 20.000 de lei cifră de afaceri pe 2021 și 2022, cu pierdere de 95.000 de lei pe doi ani în loc de profit.
REPORTER DE IAȘI l-a căutat pe telefonul mobil care era închis și i-a fost lăsat un mesaj. Gabriel Butnariu nu a revenit.

Soții Agrigoroaei au apelat la polițistul Butnaru pentru a intra în baze de date confidențiale fără un temei legal

Scandalurile din trecut

Gabriel Adrian Butnariu a fost acuzat de un avocat, în 2015, pe când încă lucra la Secția 1, că a oferit informații soției unui fost senator ieșean. Parchetul a făcut și un dosar penal pe această temă, după plângerea avocatului.
Ce s-a întâmplat: polițistul ar fi accesat calculatorul IPJ pentru a afla date despre avocatul Constantin Cristian Curcă (fost polițist) și despre soția lui, judecător la Judecătoria Iași. Butnaru ar fi furnizat informaţiile fostului consilier judeţean Antoanela Agrigoroaei (soţia fostului senator de Iași Ionel Agrigoroaei).
Totul se întâmpla când senatorul se certa cu interlopul Vandam Constantin, de la o casă de pe Sărărie. Interlopul era reprezentat de avocatul Curcă. Acesta a fost abordat de Antoanela Agrigoroaei și, din discuția cu ea, a realizat că a aflat foarte multe detalii despre el în doar câteva ore.
Ulterior, el ar fi aflat că informațiile fuseseră oferite de polițistul Butnaru, care era în relații de prietenie cu soții Agrigoroaie și a prezentat o fotografie cu fosta consilieră și cu prietenul comisar la masa unui restaurant. Datele ar fi fost obținute pe baza numerelor de înmatriculare de la mașinile lui Curcă și soției lui.

Article image
În ultimul an, în urma unor concursuri-mascaradă, au fost desemnați noii membri din Consiliile de Administrație de la instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Iași. Primarul Mihai Chirica, PNL, PSD, PMP și ALDE și-au plantat oamenii pentru aceste sinecuri valabile patru ani. Cele mai bănoase CA-uri sunt cele de la Salubris, Servicii Publice și Termoservice: între 5.000 și 8.000 de lei pe lună. Există cazuri de pe...
Autor cristi tanasa Anchete 02 August 2023

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: