fbpx
 
The Telegraph The Telegraph

Un vânător de comori a găsit cea mai mare pepită de aur din Anglia, cu un detector de metale defect


O goană a aurului a început în comitatul Shropshire după ce un vânător de comori a dezgropat cea mai mare pepită din Anglia, în valoare de 30.000 de lire sterline, cu un detector de metale defect, scrie Daily Star.

Richard Brock, în vârstă de 67 de ani, a călătorit trei ore și jumătate din casa lui din Somerset pentru a se alătura unei expediții organizate pe terenurile agricole din Shropshire Hills.

Când a ajuns acolo, a avut dificultăți cu echipamentul său de detectare și a fost nevoit să folosească un dispozitiv vechi care nu funcționa corect.

Dar câteva momente mai târziu, Richard, care detectează metale de 35 de ani, a avut cea mai mare descoperire din viața sa după ce a descoperit o pepiță de aur de 64,8 g.

Numit Hiro's Nugget, bulgărele de metal îi va aduce la licitație cel puțin 30.000 de lire sterline.

Se crede că este cea mai mare descoperire de acest gen pe pământul englez și a fost dezvăluită la doar trei luni după ce un alt căutător a găsit un inel de aur din secolul al XVII-lea, în valoare de mii de lire sterline.

Descoperirea dublă ia înnebunit pe vânătorii de comori. Unul a scris pe un site de comori de pe internet: „Se pare că există un singur loc unde să caute aur... Shropshire”.

„Va fi o goană după aur", a spus altul.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: